بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا و گیلان : همه چیز در مورد حافظیه بندر انزلی گیلان

همه چیز در مورد حافظیه بندر انزلی گیلان

حافظیه بندر انزلی

بنای حافظیه بندر انزلی، یکی از بناهای تاریخی و بسیار زیبایی است که از گذشته های دور سخن می گوید. این مکان که از جاذبه های گردشگری ایران محسوب می شود، با نمادی فرهنگی در دل گردشگران جای باز کرده است. در گذشته نوازندگان بسیاری به این منطقه می آمدند و برای اهالی این منطقه آهنگ های شادی می نواختند ولی این روزها خبری از این نوازندگان و موسیقی های دلنشینشان نیست. با این حال به عنوان یک محل دیدنی و گردشگری، جذابیت خود را حفظ کرده است. بندر انزلی جاهای دیدنی زیادی دارد، در کنار تماشای حافظیه، می توانید به مکان های دیدنی دیگر هم سری بزنید و خاطرات خوشی را برای خود رقم بزنید؛ پس در سایت بزن بریم سفر با ما همراه باشید.

حافظیه بندر انزلی کجاست؟

باید یادآور شویم که، بنایی با نام حافظیه نیز در شهر شیراز، مکان دفن شاعر گرانقدر قرن هشتم؛ حافظ می باشد، ولی این مکانی که ما به معرفی ان می پردازیم در بندر انزلی قرار دارد و بنایی کاملا متفاوت است. این بنا در خیابان مطهری بندر انزلی قرار دارد. خوشبختانه خیابان مطهری یکی از خوش مسیر ترین مکان های این شهر است، بنابراین مشکلی برای رسیدن به حافظیه پیدا نمی کنید. از طرفی این بنا با شهرداری انزلی همسایه است. اگر تهران را مبدا سفر خود قرار دهید، زمانی که سپری می کنید، حدود ۵ تا ۶ ساعت است.

مسیر دسترسی به حافظیه بندر انزلی

از آنجایی که حافظیه در خیابان مطهری قرار دارد، چندین خیابان به آن منتهی می شود. خیابان تخته کار یک مسیر خوب برای رسیدن به بندر انزلی است. پس از اینکه به انزلی رسیدید، مسیر خود را به سمت غرب این شهر ادامه دهید تا به کوچه تخته کار برسید. سپس این مسیر را ادامه دهید تا رستوران حاج حسین و پسران. خیابانی که در سمت چپ این رستوران قرار داردرا دنبال کنید تا به خیابان طالقانی برسید. اگر این مسیر را ادامه دهید به میدانی می رسید. سپس خروجی دوم از این میدان را ادامه دهید تا به پل غازیان برسید و از کافه عسگر عبور کنید. سپس در سمت چپ به مسیر خود ادامه دهید تا به کلیسایی برسید، مسیر سمت راست این کلیسا به حافظیه می رسد. در یک روز معمولی با سرعت متوسط، در عرض ۸ دقیقه به حافظیه بندر انزلی خواهید رسید.

بهترین زمان سفر به حافظیه بندر انزلی

اگر در تابستان به شمال سفر کرده باشید حتما می دانید که هوا شرجی می باشد. بنابراین بهترین زمان برای سفر به این منطقه، بهار است. البته گردش در حافظیه در تابستان هم دلچسب است، به شرطی که گرمایی نباشید. بندر انزلی پاییزهای باصفایی دارد و ماه های مهر و آبان بهترین زمان برای سفر به حافظیه است. زمستان به هیچ عنوان برای سفر به این مکان وقت مناسبی نیست، به علت سرمای شدید نمی توانید به خوبی گشت و گذار کنید و از همه جای این شهر دیدن نمایید.

حافظیه بندر انزلی

در مورد حافظیه بندر انزلی بیشتر بدانیم

بندر انزلی یکی از زیباترین شهرهای شمال ایران است. به خاطر زیبایی های طبیعی و آب و هوای بی نظیر، هر سال گردشگران و مسافران فراوانی را به سمت خود می کشاند. حافظیه انزلی مکان بسیار مناسبی برای گشت و گذار همراه دوستان و خانواده، همچنین گرفتن عکس های یادگاری و خاطره سازی است. در گذشته خوانندها و نوازنده های محلی به این مکان می آمدند و به ترانه خوانی و نوازندگی می پرداختند. مخصوصا شب ها که در حافظیه انزلی غوغایی برپا می شد. گردشگران و اهالی محل همراه هم به خوشگذرانی و پایکوبی می پرداختند. این روزها دیگر خبری از آن همه شادی و نغمه سرایی نیست و این مکان به یکی از بناهای تاریخی گردشگری بندر انزلی تبدیل شده است.

حافظیه بندر انزلی در واقع یک آرامگاه است که به حافظ؛ شاعر بزرگ ایرانی اختصاص دارد و در سال ۱۳۱۱ به فهرست آثار ملی ایران اضافه شد. این بنا توسط مهندسان آلمانی طراحی شده و ساخته شده است و در طراحی آن، عناصری از معماری ایرانی و آلمانی به کار گرفته شده است. این بنا با بام گنبدی، ستون های بلند و تصویر چنگ در کف آن، یکی از جاذبه های فرهنگی و گردشگری شمال ایران است.

با این که بندر انزلی منطقه ای زیبا و تماشایی است، ولی روز به روز از جذابیت های این مکان کاسته می شود. این بنا احتیاج مبرم به مرمت و باز سازی دارد. در روزهایی نه چندان دور، اطراف حافظیه در بندر انزلی پر بود از دست فروش ها و اهالی باصفا. این روزها خبر چندانی از تزئینات در این بنا نیست و جشن و مراسم فرهنگی همانند دوران گذشته در آن برگزار نمی شود.

بنای حافظیه بندر انزلی

معماری حافظیه بندر انزلی

اگر شیراز هم نرفته باشید، باز مطمنا حافظیه را می شناسید. حافظیه در طول سالیان دراز بارها مرمت شده وتغییر شکل داده است. با این حال حافظیه ای که اکنون در شیراز می بینیم، الگویی بوده برای ساخت بنای حافظیه در بندر انزلی. این بنا از نظر شکل ظاهر شباهت بسیاری به حافظیه شیراز دارد. حافظیه بندر انزلی مانند حافظیه شیراز دارای ستون های بلند و سقف آن مانند بسیاری از بناهای دیدنی استان گیلان گنبدی شکل است. از آن جایی که بنا به یاد بود شاعر و نغمه سرای مشهور، حافظ ساخته شده؛ در قسمت وسط حافظیه انزلی، نمادی از چنگ قرار گرفته است. این نماد با موزاییک ساخته شده و جلوه ای جالب و دیدنی دارد. البته باید اعتراف کنیم که حافظیه شیراز گچ بری های زیباتری دارد و تزئینات آن بسیار جذاب تر است. درحافظیه بندر انزلی، ۵ ردیف پلکان در ۲ طرف تعبیه شده تا مسافران و گردشگران با بالا رفتن از آنها به محوطه اصلی برسند.

موضوع جالب تر این که برخی بر این باورند که بنای فعلی آرامگاه حافظ در شیراز از حافظیه انزلی الهام گرفته شده است. این افراد برای اثبات ادعای خود به نوشته ای در بنای حافظیه در بندر انزلی اشاره می کنند که توسط فردی با نام عزیز طویلی حک شده است. بر اساس این نوشته بنای موزیک جیگای انزلی که همان حافظیه امروزی است، در سال ۱۳۱۳ تا ۱۳۱۶ خورشیدی ساخته شده است و حدود یک سده از قدمت آن می گذرد.

معماری بنای حافظیه بندر انزلی

جاذبه های دیدنی اطراف حافظیه انزلی

حافظیه بندر انزلی که یکی از جاذبه های گردشگری گیلان است در دل خود جاذبه های دیدنی زیادی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

 کلبه جنگلی

کمی دورتر از حافظیه، کلبه ای جنگلی بسیار زیبا قرار گرفته است. سقف این کلبه با نی ساخته شده و معماری جالب و چشم نوازی دارد. این کلبه بی نظیر دارای ایوان بزرگ و باصفا می باشد که در اطراف این ایوان گلدان های زیبایی آویزان شده است. زیبا یی های این کلبه جنگلی به قدری است که می توانید در کنار آن عکس های جذاب و به یاد ماندنی بگیرید.

بنای حافظیه بندر انزلی

کلبه های روستایی

در کنار کلبه جنگلی، کلبه های روستایی دیگری نیز در گوشه و کنار حافظیه در بندر انزلی خود نمایی می کنند. این کلبه ها بر اساس معماری شمال ایران ساخته شده اند و بسایر خوش منظره و دیدنی می باشند. این کلبه ها معمولا ۲ طبقه هستند و در طبقه دوم این کلبه ها ایوانی دلباز قرار گرفته است. با سفر به این مکان زیبا، با فرهنگ و آداب و رسوم اهالی بندر انزلی نیز آشنا خواهید شد.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد اشکورات گیلان

بندرگاهی با قایق های بزرگ و کوچک

امکان ندارد که صحبت از بندر انزلی به میان بیاید ولی از بندرگاه زیبای آن صحبتی نشود. در فاصله ای نزدیک به حافظیه، بندرگاهی قدیمی وجود دارد. قایق های کوچک و بزرگ و کشتی ها در این بندرگاه پهلو می گیرند. وجود این قایق ها و کشتی ها جذابیت بی نظیری به این بندرگاه  داده است.

بندر انزلی

رستوران ها و کافه های شیک

گردشگرانی که به انزلی رفته اند، حتما پل غازیان و پارک قدس را که فاصله چندانی با حافظیه ندارد را به خوبی می شناسند. این مکان ها به عنوان بورس رستوران های اعیانی و کافه های شیک در بندر انزلی شناخته می شوند. اگر در زمان گشت وگذار گرسنه شدید، می توانید از این رستوران ها و غذاهای بسیار لذیذ آنها استفاده کنید. حتی اگر گرسنه هم نبودید حیف است که سری به کافه ها نزنید و از نوشیدنی های گوارای آن نوش جان نکنید.

کبوتر خانه حافظیه بندر انزلی

کمی دورتر از کلبه جنگلی، کبوتر خانه ای قدیمی قرار دارد. کبوترهای بی شماری در این مکان نگهداری می شوند. جالب است بدانید کبوترهای مهاجر، راه این کبوتر خانه را به خوبی بلد هستند. به همین دلیل گهگاهی کبوترهای متنوعی از مناطق اطراف به این کبوتر خانه می آیند. از آن جایی که کبوتر نماد آرامش است، وجود این کبوتر خانه آرامشی خاص به منطقه داده است. بازدید از این کبوتر خانه بخصوص همراه کودکانتان، بسیار به یاد ماندنی خواهد شد. ساختمان کنونی شهرداری بندر انزلی در دو طبقه در سال ۱۳۰۸ و با نام بلدیه انزلی افتتاح شد و خود از بناهای تاریخی این شهر محسوب می شود. در کنار ساختمان شهرداری و با فاصله کم ، بنای حافظیه بندر انزلی قرار دارد و در مجاورت این ساختمان نیز مکان های فرهنگی و کارگاه های آموزشی با الهام از معماری زیبای خانه های استان گیلان ساخته شده است.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد جاده جنگلی سیاهکل گیلان

رویدادهای مختلف در حافظیه بندر انزلی

ممکن است حافظیه مانند گذشته مکانی برای دورهمی های فرهنگی و ترانه سرایی نباشد؛ اما هنوز هم گهگاهی رویداد هایی در این منطقه برگزار می شود. بسته به زمانی که راهی حافظیه شده باشید، ممکن است با نمایشگاهی فرهنگی یا فروشگاهی روبه رو شوید. بعضی مواقع جشن هایی در این منطقه برگزار می گردد که یکی از با شکوه ترین این جشن ها جشن نوروز است. در هنگام سال تحویل، سفره ی هفت سین رنگ و وارنگ در حافظیه پهن می شود. گردشگران و اهالی منطقه در کنار این سفره هفت سین می نشینند و تحویل سال نو خورشیدی را جشن می گیرند.

بهترین زمان سفر به حافظیه بندر انزلی

کمپینگ در اطراف حافظیه انزلی

برای کمپینگ در اطراف حافظیه شرایط خوبی مهیا است. در اطراف این منطقه امکانات رفاهی چشمگیری برای گردشگران تعبیه شده است تا چادر بزنند و شب و روز را به راحتی سپری کنند. همچنین فروشگاه های زیادی در گوشه و کنار انزلی، لوازم مخصوص کمپینگ را در اختیار گردشگران قرار می دهند.اگر می خواهید سفری مقرون به صرفه داشته باشید و هزینه ای برای اقامت در هتل نندهید می توانید کمپینگ در اطراف حافظیه را انتخاب کنید.

اقامت در حافظیه بندر انزلی

برای اقامت در این منطقه می توانید با رزرو کردن ویلا ها و هتل های مناسب در این شهر چند روزی را به راحتی به گشت و گذار بپردازید و همچنین می توانید در نزدیکی حافظیه کمپینگ نمایید که در این صورت باید به امکانات و وسایل گردشگری کاملا مجهز باشید.

به این نوشته امتیاز دهید
غزاله با نام مستعار لیدی سئو مهندس کامپیوتر که در زمینه کارشناس تولید محتوا و بهینه سازی سایت (سئو) فعالیت می کنم و عاشق نوشتن و گردش در طبیعت هستم و به همین دلیل نویسندگی بزن بریم سفر رو هم انجام میدم
پست های مرتبط

همه چیز در مورد آرامگاه شاه عباس صفوی

شاه عباس اول، مشهورترین پادشاه سلسله صفوی، نه تنها به خاطر قدرت…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه یخاب کاشان

کوه یخاب، در شمال شهر ابوزیدآباد و شرق شهر آران و بیدگل،…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری کاشان

کاشان است و یک دنیا حرف که برای گفتن دارد! در این…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه های تاریخی کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان محدود به یکی دو مورد خاص نمی شود،…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

آخرین پست ها

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.