بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا و لرستان : جاذبه های گردشگری پلدختر

جاذبه های گردشگری پلدختر

جاذبه های گردشگری پلدختر

شهرستان پلدختر یکی از شهرستان ‌های کوهستانی جنوب استان لرستان است که به علت نوع آب و هوا، آثار تاریخی و دیدنی های طبیعی بکر فراوان، از جمله شهرهایی است که هرساله گردشگران زیادی به آن سفر می کنند. اگر تمایل دارید بیشتر با جاذبه های گردشگری پلدختر، مکان های تاریخی و دیدنی های طبیعی آن آشنا شوید و بتوانید برای سفر به این منطقه سرسبز و زیبا برنامه ریزی بهتری داشته باشید، پیشنهاد می کنیم با بزن بریم سفر همراه شوید.

پل دختر

پل دختر استان لرستان

سازه ‌پل دختر یا پل کر و دختر متعلق به دوران ساسانیان می باشد و به دستور شاپور اول ساسانی ساخته شده است. این پل تاریخی بر بقایای پلی قدیمی مربوط به زمان هخامنشیان بر روی رودخانه کشکان احداث گردید و به دلیل اینکه مسیر ارتباطی بین شهرهای شاپور خواست و جندی شاپور بوده، در آن زمان اهمیت خاصی داشته است.

در واقع پل دختر در گذشته در جاده شاهی كه شهر استخر را به بیشاپور وصل می كرده و از آنجا به شهرهای دیگر بین النهرین مانند تیسفون و هترا می رسیده، قرار داشته است. به عقیده برخی، دلیل نام‌ گذاری پل‌ دختر، منتسب دانستن این پل به نام ایزد بانو آناهیتا است. این پل تاریخی در ورودی شمالی شهر پلدختر قرار دارد و بنای آن در قرن چهارم هجری قمری مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته‌ است.

متاسفانه سازه‌ این جاذبه گردشگری پلدختر به همراه پل کشکان در سیل سال ۱۳۹۸ دچار آسیب های زیادی گردید. هم‌ اکنون تنها یک دهانه از هشت طاق‌ آن برجا مانده که به صورت یک تونل یک جاده آسفالته از زیر آن عبور می‌ کند. ارتفاع تنها طاق باقیمانده از پل ۱۸ متر از سطح جاده و ۳۰ متر از آب رودخانه است و عرض آن ۵/۱۱متر است. جهت پل به صورت شرقی – غربی و طول آن حدود ۲۷۰ متر است. رود کشکان در زیر این پل دختر جریان دارد که در طول مسیر با پیوستن به رودهای دیگر به كرخه می ریزد. پل دختر به شماره ۱۶۷۸ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده ‌است.

 پل گاومیشان

پل گاومیشان

پل گاومیشان یا گاومیشو مربوط به دورهٔ ساسانیان است و از قدیمی ترین و مهم ترین پل های تاریخی در غرب کشور به حساب می‌آید که در استان لرستان قرار دارد. با توجه به امکانات موجود در آن زمان، این از پل مهندسی دقیق و شگفت انگیزی برخوردار است. در گذشته پل گاومیشان، در امتداد جاده ای باستانی که شوش را به هگمتانه متصل می کرد، ساخته شد.

این جاذبه گردشگری پلدختر در ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر پلدختر، بر روی رودخانه سیمره و در نزدیکی مرز استان ایلام قرار گرفته است. طول پل گاومیشان حدود ۱۷۵ متر و عرض گذر سطح پل حدودا ۸ متر است و اکنون تنها دارای ۶ چشمه طاق است. این پل در دوران صفویه و قاجار مرمت گردید. مصالح اصلی مورد استفاده در پل گاومیشان لرستان عموما ملات، آجر و سنگ است.

این منطقه در فصل بهار آب و هوای معتدلی دارد، به همین دلیل بهترین زمان بازدید از پل گاومیشان فصل بهار و قبل از رسیدن گرمای تابستان است.

با وجود بازسازی ها و ترمیم های صورت گرفته بر روی پل گاومیشان، بر اثر وقوع زلزله و نیز قدمت آن، این پل خیلی استحکام ندارد پس مراقب باشید با تعداد افراد زیاد بر روی پل آمد و شد نکنید. برای اقامت در نزدیکی این پل تاریخی، می توانید از هتلهای شهر پلدختر استفاده کنید.

غار کلماکره

غار کلماکره لرستان

در ۲۰ كیلومتری شمال غرب شهر پلدختر، غاری به نام غار کلماکره قرار دارد که به ششمین گنجینه باستانی بزرگ جهان معروف است. این غار مربوط به ۲۷۰۰ سال قبل است و در سال ۱۳۶۸ به صورت اتفاقی در یکی از دره های کوه مهله در شمال غربی شهر پلدختر کشف گردید و در حال حاضر به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری لرستان شناخته می شود.

این غار باستانی علاوه بر ارزش تاریخی، زیبایی منحصر به فردی نیز دارد. وجود قندیل های آهکی استالاكتیت و استالاگمیت فضایی اسرار آمیز به غار کلماکره بخشیده است. این غار چهار تالار به همراه یک دهانه ورودی دارد. عمق آن حدودا ۶۰۰ متر و ارتفاع آن به صورت متغیر از ۱ تا ۱۷ متر است.

مساحت این جاذبه گردشگری پلدختر ۴۳۰۰ متر مربع است و ورودی غار ۲۰ متر طول و عرض ۸ متر عرض دارد. برخی از قسمت های این تالارها تا ۱۵ متر نیز ارتفاع دارند. فضا های این غار به صورت متصل به هم و با طول حدودا ۶۷۰ متر است.

تعداد زیادی ظروف و مجسمه های قیمتی مربوط به دوره هخامنشیان در غار کلماکره یافت شده که بسیاری از آنها در موزه‌ های خارج از کشور است.

به علت صعب العبور بودن مسیر رسیدن به این غار، فقط کوهنوردان حرفه ای به آن دسترسی دارند. پس به هیچ عنوان پیشنهاد نمیکنیم که افراد عادی و کودکان از غار کلماکره بازدید نمایند. مدت زمان بازدید از این غار تاریخی حدودا ۴ ساعت است و بازدید از غار کلماکره رایگان است.

غار کلماکره است که در مرداد ۱۳۸۴ به شماره ۱۳۱۱۹ در ردیف آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

غار کوگان

غار کوگان لرستان

غار کوگان (کبکان) در ۴۵ کیلومتری جنوب شهر خرم‌ آباد، در شرق شهرستان پلدختر و در روستای کوگان قرار دارد که در دوره اشکانیان به وسیله انسان‌ ها در دل کوهستان‌ بنا شده‌ است.

این غار مصنوعی دو طبقه دارد که ارتفاع طبقه دوم آن نسبت به طبقه اول ۳٫۴ متر است. مساحت غار حدود ۲۸۱ متر مربع است. در طبقه دوم، چهار اتاق قرار دارد که به یکدیگر راه دارند. جالب است بدانید در فضای داخلی این غار، مخازن آب هم وجود دارد.

این جاذبه گردشگری پلدختر حالت دژ مانند دارد و حجاری ‌های آن به سختی و توسط انسان ایجاد شده است. سکه ‌هایی که در اطراف این غار کشف شده نشان می دهد این غار طی سالیان به عنوان محل سکونت دائمی استفاده می شده است.

بنا به گفته کارشناسان، غار کوگان جهت نیایش و عبادت مهرپرستان ساخته شده و معماری جالب و هوشمندانه ‌ای دارد. نحوه دسترسی به این غار دشوار است به طوری که رسیدن به آن بدون تجهیزات و امکانات کوه نوردی عملا امکان پذیر نیست.

غار کوگان به شماره ۲۶۶۰ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

تالاب ‌های پلدختر

تالاب پلدختر

در پلدختر بیش از ۱۳ تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که دو تالاب آن خشک شده ولی یازده تالاب دیگر فعال است. یکی از این یازده تالاب بنام تالاب بیشه دان در نزدیکی شهر بروجرد قرار دارد. در گویش محلی به این تالاب ها (گریا یا گوری) می گویند.

تالاب ‌های واقع در پلدختر که شهرت ملی دارند، زیستگاه مناسبی برای بسیاری از جانوران، پرندگان مهاجر و انواع آبزیان است. شکار کردن در آنها به دلیل وجود پرندگان مهاجر و بومی ممنوع است.

از این تالاب‌ ها می توان تالاب گوی شیر، تنگ فنی، گری بلمک، لفانه، کبود، گری جمجمه، تکانه و زردابه را نام برد. تالاب گری بلمک بزرگترین تالاب پلدختر محسوب می شود و یکی از مطرح ترین جاذبه های گردشگری پل دختر به حساب می آید. تالاب زردابه نیز جزء زیباترین تالاب های این منطقه است که در ادامه توضیحاتی راجع به این دو تالاب می دهیم.

تالاب (گری) بلمک

تالاب گری بلمک در لرستان

تالاب گری بلمک بزرگترین تالاب پلدختر است. مساحت این تالاب زیبا، قبل از تغییر کاربری به اراضی کشاورزی، حدود ۶۰۰ هکتار بود. به طوری که زیستگاه و پناهگاه بسیاری از پرندگان و حیات وحش منطقه محسوب میشد.

در گذشته در این تالاب زیبا انواع آبزیان و پرندگانی مانند حواصیل خاکستری، چنگر، کشیم، اردک ارده ای و اردک سر سبز زندگی میکردند. از انواع پوشش گیاهی آن می توان سرخس آبزی، شبدر، جلبک سبز، پونه، یونجه، شقایق و خارشتر را نام برد.

متاسفانه در حال حاضر تالاب گری بلمک رو به خشکی است و با مرگ تدریجی روبرو است، به طوری که کمتر از یک ‌پنجم مساحت آن را می توان احیا نمود و شاید طی سالهای آتی دیگر از این جاذبه گردشگری پل دختر دیگر اثری وجود نداشته باشد.

تالاب زردابه

تالاب زیبای زردابه لرستان

تالاب زردابه در جنوب شهر پلدختر قرار دارد که از زیباترین تالاب های ایران بخصوص در فصول پرآب محسوب می شود. در شمال این تالاب دو تالاب ‌لفانه (دوقلو) و تکانه (تک) قرار دارد. مساحت تالاب زردابه حدود دو هکتار است که در فصل کوچ نشینی آب مورد نیاز برای گله های حیوانات عشایر را فراهم می کند.

این تالاب زیستگاه جانوران بومی و مهاجر زیادی است. آبزیان مختلفی لابلای نیزارهای آن زندگی می کنند و پرندگان وحشی مهاجر به خصوص از سیبری در مسیر رسیدن به تالاب لفافه وارد این منطقه می شوند.

متاسفانه به دلیل خشکسالی های اخیر، این تالاب رو به خشکی است و خطر انقراض محیط زیست ارزشمند آن وجود دارد. تاکنون اقدام خاصی جهت احیای این جاذبه گردشگری پلدختر از سوی محیط زیست صورت نگرفته است.

جنگل‌ های بلوط

جنگل های بلوط لرستان

در بیشتر مناطق استان لرستان به دلیل قرار گیری در رشته کوه زاگرس جنگل‌ های سرسبز بلوط وجود دارد. در شهر پلدختر که در دامنه کوه مله زاگرس قرار گرفته نیز جنگل های بلوط زیبایی وجود دارد. این جنگل ها بیشتر در غرب و شرق پلدختر قرار گرفته اند و معروفترین آنها در منطقه بادامک است. اگر تصمیم دارید به این شهر سفر کنید، جنگل های بلوط مکان مناسبی برای برپایی چادر، کمپ زدن، صرف غذا و نیز تمدد اعصاب است.

دره خزینه

دره خزینه لرستان

دره خزینه در اواسط مسیر پل دختر به اندیمشک و در مرز بین دره شهر و پلدختر واقع شده که رودخانه سیمره از وسط آن می گذرد. اساس تشکیل این دره به علت فرسایش طولانی مدت در طی سالیان متمادی است.

طول دره خزینه ۴۰۰ متر، عرض آن ۲۹ متر و شبیه به گرند کنیون آمریکا است. شکل طبیعی دره خزینه به این صورت است که صخره ‌ای در وسط این منطقه و به حالت پیچ نعل اسبی دور تا دور آن آب وجود دارد. تا همین چند سال پیش، در این دره، بلندترین پل معلق خاورمیانه قرار گرفته بود.

اگر قصد سفر به این جاذبه گردشگری پل دختر را دارید، در نظر داشته باشید که هیچ‌ گونه امکانات رفاهی و همینطور اقامتی در اطراف دره خزینه وجود ندارد. پس به شما توصیه می کنیم برای برپایی چادر امکانات لازم را به همراه داشته باشید.

البته معمولا بهتر است در جاهایی که کم شیب است چادر بزنید و به خاطر وجود سردی هوا در شب های این منطقه، از آوردن وسایل گرمایشی و لباس گرم غافل نشوید. بهترین زمان سفر به دره خزینه در فصل بهار و اوایل پاییز  است. چرا که به علت اعتدال هوا، امکان پیاده روی چند ساعته برای شما وجود دارد.

به این نوشته امتیاز دهید
غزاله با نام مستعار لیدی سئو مهندس کامپیوتر که در زمینه کارشناس تولید محتوا و بهینه سازی سایت (سئو) فعالیت می کنم و عاشق نوشتن و گردش در طبیعت هستم و به همین دلیل نویسندگی بزن بریم سفر رو هم انجام میدم
برچسب ها :
پست های مرتبط

همه چیز در مورد آرامگاه سهراب سپهری در کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان صرفا به چند خانه تاریخی محدود نمیشود بلکه…

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد بقعه خواجه تاج الدین کاشان

در میان انبوه جاذبه‌های تاریخی و مذهبی شهر کاشان، بقعه خواجه تاج…

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی بهی کاشان

دوران قاجار در بحث سازندگی دوره تاریخی و سرنوشت سازی در تاریخ…

۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی تاج کاشان

کاشان جز شهرهایی است که دارای زیباترین خانه‌های ایرانی با سبک معماری…

۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد مجتمع تجاری سفید کاشان

به کاشان سفر کرده اید و قصد بازار گردی دارید؟ مجتمع تجاری…

۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد مجتمع تجاری سبز کاشان

بسیاری از افرادی که کاشان را برای سفر انتخاب میکنند، یا به…

۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد مرکز خرید شفق کاشان

اهل ایران گردی هستید و به شهرهای مختلف کشورمان سفر می کنید…

۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه اردهال (دومیر) کاشان

شهر کاشان با داشتن کوه های بلند و با صفا، یکی از…

۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کویر بند ریگ کاشان

کویر بند ریگ، یکی از زیباترین و وسیع‌ترین کویرهای ایران، در استان…

۲ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.