بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا : همه چیز در مورد جزیره های خلیج فارس

همه چیز در مورد جزیره های خلیج فارس

همه چیز در مورد جزیره های خلیج فارس

خلیج فارس چه از سمت کشورهای عربی و چه از سمت ایران یکی از گردشگر پذیرترین مقاصد خاور میانه است. ایران با خلیج فارس با احتساب جزایرش ۱۸۰۰ کیلومتر و بدون احتساب جزایر ۱۴۰۰ کیلومتر کرانه ساحلی دارد. این رقم نشان از پتانسیل بالای اقتصادی و گردشگری خلیج فارس برای ایران دارد. از جمله مهم ترین پتانسیل ها و زیبایی های خلیج فارس جزایر خلیج هستند. ایران در خلیج فارس مالکیت نزدیک به ۴۰ جزیره را در اختیار دارد که هر کدام از آن ها دارای شگفتی های منحصر به فرد خود هستند. برخی از این جزایر مسکونی و برخی دیگر غیر مسکونی هستند. علت غیر مسکونی بودن برخی از این جزایر این است که اکثر اوقات سال زیر آب هستند و در پاره ای از مواقع روی آب ظاهر می شوند. در مقاله ای که پیش روی شماست قصد داریم به معرفی جزایر ایرانی و غیر ایرانی واقع در خلیج فارس بپردازیم از این رو پیشنهاد میکنیم تا انتها با بزن بریم سفر همراه باشید.

جزایر ایرانی خلیج فارس

جزایر خلیج فارس

همانطور که بالاتر اشاره کردیم ایران اکنون روی بیش از ۴۰ جزیره در خلیج فارس مالکیت دارد. بر سر مالکیت برخی جزایر مانند آریایی و زرکوه بین ایران و کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس به خصوص امارات متحده عربی کشمکش وجود دارد.

جزایر ایرانی خلیج فارس شامل ابوموسی، تنب بزرگ، تنب کوچک، قشم، کیش، لاوان، هنگام، لارک، هرمز، هندورابی، سیری، فرور بزرگ، فارسی، خارک، خارکو، شیف، مینو، نگین، صدرا، فارور، فارور کوچک، آریایی، زرکوه، امام حسن، شیدور، شیخ اندرآبی، فرورگان، عباسک، ام الکرم، نخیلو، جبرین، ام سیله، گرم، بونه، دارا، قبر ناخدا، خرو، حاجی حسین، مولیات، سه دندون، مطاف، مرغی، میرمهنا، چراغی و جزایر ناز است، در ادامه مطلب به معرفی مختصری از مهم ترین این جزایر خواهیم پرداخت.

جزیره قشم

همه چیز در مورد جزیره های خلیج فارس

جزیره قشم از نظر تقسیمات استانی در استان هرمزگان واقع شده است و از جمله جزایر مسکونی و گردشگر پذیر خلیج فارس به شمار میرود. این جزیره ۱۵۰ کیلومتر مربع وسع دارد که این مقدار بیشتر از ۲۲ کشور دنیاست. جزیره قشم بزرگترین جزیره غیر مستقل جهان است. ظرفیت بالای جذب گردشگر قشم این جزیره را به یکی از محبوب‌ترین جزیره‌ها برای جذب گردشگر تبدیل کرده است.

در آب های اطراف این جزیره آبزیان زیادی از جمله دلفین زندگی می کنند و داخل این جزیره حیواناتی از جمله آهوی جبیر قرار دارند. این جزیره علاوه بر اهمیت اقتصادی از نظر جغرافیایی و سیاسی نیز دارای اهمیت است و به همین دلیل بیش از یک قرن در اختیار استعمارگران پرتغالی قرار داشت.

جزیره ابوموسی

جزیره ابوموسی

جزیره ابوموسی یک جزیره با کاربرد مسکونی و نظامی است. اگرچه در این جزیره که ۲۵ کیلومتر مربع مساحت دارد امکانات اقامتی وجود دارد ولی تردد گردشگران به این جزیره باید با اخذ مجوزهای دولتی صورت بگیرد. ابوموسی یکی از جزایر سه گانه ایرانی است که تنوع آب و هوایی زیادی ندارد و گرما و رطوبت در آن بالاست.

این شرایط آب و هوایی به دلیل این است که ابوموسی نزدیک به خط استوا قرار دارد. نام جزیره ابوموسی برگرفته از نام یکی از فرماندهان کریمخان زند است. اگرچه در جزیره ابوموسی فرودگاه ساخته شده است ولی گردشگران تنها می توانند با شناورها از بندر لنگه به این جزیره بیایند. حضور نظامی ایران در این جزیره به دلیل ادعاهای اخیر امارات درباره آن است.

جزیره کیش

همه چیز در مورد جزیره های خلیج فارس

بین ایرانی ها کیش معروف ترین جزیره خلیج فارس است. این جزیره از نظر اقتصادی و گردشگری اهمیت زیادی دارد و جاذبه های دیدنی زیادی را در خود جای داده است. هرساله تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی برای بازدید از جزیره کیش به این جزیره سفر می کنند.

کیش ۴۴ کیلومتر مربع وسعت دارد و در فاصله ۲۵۰ کیلومتری بندر عباس، ۹۰ کیلومتری بندر لنگه و ۲۸ کیلومتری جزیره هندورابی قرار دارد. دیدنی های جزیره کیش بسیار است ولی اگر بخواهیم معروف ترین آن ها را نام ببریم، می توانیم به شهر تاریخی حریره، مسجد خاتم، شهر زیرزمینی کاریز، درخت سبز، پارک آبی اوشن، پارک هنر، ساحل مرجانی، آکواریوم کیش، باغ پرندگان کیش، کلبه هور و کشتی یونانی اشاره کنیم.

محبوبیت کیش آنجایی مشخص می شود که آن را چهارمین مقصد گردشگری جنوب غرب آسیا می دانند. کیش دو خواهر خوانده دارد که دبی و لانکاوی در مالزی هستند. خارجی ها برای این که وارد جزیره کیش شوند نیاز به اخذ ویزا ندارند و این مسئله روی گردشگری آن موثر بوده است.

جزیره لاوان

همه چیز در مورد جزیره های خلیج فارس

یکی دیگر از جزایر خلیج فارس که به استان هرمزگان تعلق دارد و تردد گردشگران به آن مجاز است جزیره لاوان است. این جزیره که مروارید خلیج فارس لقب دارد ۸۱ کیلومتر مربع مساحت دارد و بعد از جزیره قشم دومین جزیره بزرگ خلیج فارس است. جزیره لاوان با بندر لنگه ۱۴۷ و با عسلویه ۱۱۷ کیلومتر فاصله دارد.

در گذشته صید مروارید در این جزیره رونق زیادی داشت. لاکپشت های پوزه عقابی و جبیر که نوعی آهو است در حیات وحش جزیره لاوان قرار دارند. اهمیت بالای جزیره لاوان به دلیل فعالیت شرکت های نفتی در آن است. یکی از فعالیت های زیبایی که می توان در لاوان انجام داد چادر زدن در سواحل آن و خیره شدن به آسمان پر ستاره است.

جزیره هندورابی

جزیره هندورابی

جزیره هندورابی از جزایر استان هرمزگان و از توابع بخش کیش بندر لنگه است. این جزیره میان جزیره لاوان و جزیره کیش قرار دارد. جزیره هندورابی ۲۳ کیلومتر مربع وسعت دارد. هندورابی از کیش ۲۸ کیلومتر و از بندرعباس ۳۲۵ کیلومتر فاصله دارد.

جزیره هندورابی مسطح است و تنها یک رشته کوتاه در آن وجود دارد که به ساحل می رسد. می توانید با تورهای یک روزه به بازدید از این جزیره بپردازید. اهالی هندورابی به صیادی و غواصی مشغول هستند. یکی از دیدنی های تاریخی جزیره هندروابی روستایی تاریخی به نام الدورات است.

جزیره شیدور

جزیره شیدور

جزیره شیدور یکی از جزایر غیر مسکونی خلیج فارس است که در آن امکانات اقامتی وجود ندارد ولی گردشگران می توانند از آن بازدید کنند. این جزیره جز مناطق حفاظت شده از نظر محیط زیستی است، چرا که عقاب دریایی دم سفید و لاکپشت های پوزه عقابی در آن زندگی می کنند.

در آب های ساحلی این جزیره انواع ماهی ها و علاوه بر آن دلفین ها زندگی می کنند. برای این که سفری به این جزیره داشته باشید باید از جزیره لاوان با قایق های محلی به شیدور بروید. می توانید یک شب آرام و دور از هیاهو را در ساحل شیدور بگذرانید. اگر چنین نیتی داشتید به یاد داشته باشید که به دلیل نبود امکانات در شیدور باید هرچه را نیاز دارید همراه خود به این جزیره ببرید.

جزیره لارک

جزیره لارک یکی دیگر از جزایر استان هرمزگان است و علی رغم این که مسکونی است و تردد گردشگران در آن مجاز است ولی امکانات اقامتی در آن وجود ندارد. مساحت لارک هفت و نیم کیلومتر مربع است. در این جزیره کوه آتشفشانی مخروطی شکل وجود دارد.

شغل مردم لارک عموما غواصی و صیادی است. لارک در شمال تنگه هرمز قرار دارد و در شمال آن جزیره قشم واقع شده است. نزدیک بودن قشم به لارک باعث شده است اغلب گردشگران برای رفتن به جزیره لارک از جزیره قشم حرکت کنند. به جز جزیره قشم از طریق جزیره هرمز نیز می توان به جزیره لارک سفر کرد.

جزیره هرمز

جزیره زیبای هرمز

جزیره هرمز با مساحت ۴۲ کیلومتر یکی از زیباترین جزایر خلیج فارس است. این جزیره به بندرعباس نزدیک است و با آن هشت کیلومتر مربع فاصله دارد. در جزیره هرمز خاک سرخ وجود دارد که دارای استفاده های گوناگونی است.

کوه های سرخ، سفید و زردرنگ در این جزیره خودنمایی می کند. این جزیره را بهشت زمین شناسان نامیده اند چرا که به دلیل وجود تپه ها، کوه های آتشفشانی و گنبدهای نمکی تنوع خاک این جزیره بالاست. شناورهایی در اسکله های بندرعباس و قشم وجود دارند که شما را به جزیره هرمز خواهند برد.

جزیره هرمز هم مسکونی است و هم امکانات اقامتی در آن وجود دارد. دره رنگین کمانف کوه الهه نمکی، دره مجسمه، موزه دکتر نادعلیان، معدن خاک سرخ، جزیره ساحل فرش و کوه برفی معروف ترین دیدنی های جزیره هرمز هستند.

جزیره هنگام

جزیره هنگام

جزایر هنگام از جزایر مسکونی خلیج فارس و متعلق به استان هرمزگان است که اگرچه تردد گردشگران در آن مجاز است ولی فاقد امکانات اقامتی است. این جزیره که ۵۰ کیلومتر مربع وسعت دارد به دو بخش هنگام کهنه و هنگام نو تقسیم می شود و ساکنان آن با یکدیگر نسبت فامیلی دارند.

جزیره قشم در شمال غربی هنگام قرار گرفته و با آن دو کیلومتر فاصله دارد و گردشگران عموما با قایق های تندرو از قشم به این جزیره می آیند. امروزه به جز صیادی مشاغل مربوط به گردشگری نیز در جزیره هنگام وجود دارد که از جمله آن ها می توان به ساخت صنایع دستی کوچک، پذیرایی از مسافران، پخت نان های محلی و فروش به مسافران اشاره کرد.

تنب بزرگ

تنب بزرگ

تنب بزرگ از جمله جزایر خلیج فارس است که هم اکنون تردد گردشگران به آن مجاز نیست. این جزیره کارکرد مسکونی و نظامی دارد. در شرق تنب بزرگ کشور عمان، در غرب آن تنب کوچک و در جنوب آن ابوموسی قرار دارد. مساحت این جزیره ۱۱ کیلومتر مربع است و با جزیره قشم ۱۱ کیلومتر فاصله دارد.

پوشش گیاهی تنب بزرگ به خار خاک شنی و خشک جزیره فقیر است. نام این جزیره در واقع از کلمه تمب به معنای تپه برداشته شده که احتمالا به دلیل ساختار جزیره بوده است. در میان جانورانی که در این جزیره وجود دارند مارهای سمی خودنمایی می کنند.

تنب کوچک

جزیره تنب کوچک

تنب کوچک که در واقع نام اصلی آن تمب کوچک است ۱۳ کیلومتر با تنب بزرگ فاصله دارد و مساحتش تقریبا دو کیلومتر مربع است. ساختار جزیره، تپه ای است و بلندترین تپه آن با نام تپه زهرا ۳۵ متر ارتفاع دارد. عمق آب اطراف این جزیره بالاست و به همین دلیل نتفکش ها و کشتی های تجاری بزرگ از کنار آن تردد میکنند. این موضوع نشان میدهد تنب کوچک علی رغم این که مساحت کمی دارد ولی از نظر راهبردی دارای اهمیت بالایی است. بازدید از این تنب برای عموم آزاد نیست و بیشتر برای مصارف نظامی استفاده میشود.

جزیره سیری

جزیره سیری

سیری جزیره ای است با وسعت ۱۷ کیلومتر مربع که ظاهری ذوزنقه ای دارد. درباره نام این جزیره معتقدند که ابتدا راز نام داشته و ساکنان عرب زبان آن را به «سری» تغییر دادند و این نام رفته رفته به سیری تغییر کرد. بلندترین نقطه جزیره سیری از سطح دریا ۲۴ متر فاصله دارد. سواحل جزیره سیری دست نخورده هستند. این جزیره غیر گردشگری است و کاربرد صنعتی و نظامی دارد. منازل مسکونی عموما به کارکنان تاسیسات که در کرانه شمالی قرار دارند متعلق هستند.

جزیره فرور بزرگ

جزیره فرور بزرگ

فرور یا فارور بزرگ در شمال جزیره سیری و جنوب غربی بندر لنگه در نزدیکی ابوموسی واقع شده است. این جزیره ۲۶ کیلومتر مربع مساحت دارد و غیر مسکونی است و در اختیار دولت و نیروهای نظامی قرار دارد به همین دلیل حضور گردشگران در آن ممنوع است.

در این جزیره هم کوه های آتشفشانی و بلند و هم دره های پردرخت و سرسبز وجود دارند. در این جزیره زمین های کشاورزی بایر، چاه آب و از همه مهم تر بقایای یک فانوس دریایی قدیمی پیدا شده است که نشان می دهد چند صد سال پیش در این جزیره سکنه وجود داشته اند.

جزیره فرور کوچک

جزیره فرور کوچک

این جزیره نیز از نظر گردشگری و مسکونی بودن مانند جزیره فرور بزرگ است. جزیره فرور کوچک از توابع بندر لنگه است و نزدیک به ۵ کیلومتر مربع مساحت دارد. بلندترین نقطه در فرور کوچک ۳۶ متر ارتفاع دارد. یکی از اهمیت های زیست محیطی این جزیره مهاجرت پرندگانی است که در فصل سرد سال به آن می آیند علاوه بر این گونه های مختلفی از پرندگان نیز به طور دائمی در آن زندگی می کنند.

جزیره مینو

جزیره مینو

برخلاف جزایری که تاکنون نام بردیم جزیره مینو متعلق به استان خوزستان است. این جزیره مسکونی است و گردشگران نیز می توانند از آن بازدید کنند. جزیره مینو ۱۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد، مساحت آن هشت کیلومتر مربع است و میان دو شهر خرمشهر و آبادان قرار دارد. فاصله این جزیره از بندر خرمشهر ۱۰ کیلومتر است.

شهر کوچکی که در این جزیره واقع شده است مینوشهر نام دارد. در مینوشهر ۱۲ هزار نفر زندگی می کنند و شغل اغلب آن ها دامداری و کشاورزی است. در این جزیره پوشش گیاهی مناسبی قرار دارد که شرایط را برای زیست پرندگان مهاجر و پستانداران فراهم می کند. مردم این جزیره عرب زبان هستند. برای رفتن به جزیره می توانید از آبادان و خرمشهر حرکت کنید.

خورموسی

جزیره خورموسی

از دیگر جزایر متعلق به استان خوزستان می توان به خورموسی اشاره کرد. این جزیره مثلثی شکل در نقطه ای از خلیج فارس واقع شده است که در شمال این جزیره بندر ماهشهر، سربندر و بندر امام خمینی قرار دارند. خورموسی موقعیت راهبردی ویژه ای دارد.

خور به دریاچه هایی می گویند که از یک طرف باز هستند و با دریای ازاد ارتباط دارند. موسی در نام این جزیره اشاره به یکی از ناخداهای معروف و پراوازه گذشته دارد. کانال خور دهانه ای با پهنای بین ۳۷ تا ۴۰ متر دارد و عمق آن از ۲۰ تا ۷۹ متر متفاوت است. آنچه به خورموسی اهمیت زیادی می بخش نزدیکی به منطقه ویژه اقتصادی پالایشگاه بندر ماهشهر و شاهراه ارتباطی بندر امام خمینی است.

جزیره قبر ناخدا

قبر ناخدا

جزیره قبر ناخدا نزدیک به دهانه خورموسی قرار دارد. در غرب این دریاچه خور غزلان قرار دارد. اسم  این جزیره به این خاطر روی آن قرار داده شده که می گویند دختر یک ناخدای معروف در آن دفن شده است. غرب و جنوب جزیره کم عمق هستند. یکی از ویژگی های جزیره قبر ناخدا این است که پرستوهای دریایی برای تخم گذاری به این جزیره آمده و شما می توانید با قایق های خورپیما برای بازدید از این پرستوها وارد این جزیره شوید. متاسفانه آرامگاه دختر ناخدا قابل بازدید نیست و پر از گل و لای شده است.

جزیره بونه

جزیره بونه

جزیره بونه از دیگر جزایر استان خوزستان است. این جزیره غیر مسکونی است ولی می توان از آن به عنوان گردشگر بازدید کرد. متاسفانه در این جزیره امکانات اقامتی وجود ندارد. این جزیره نیز در نزدیکی دهانه خورموسی واقع شده است و در شرق آن دماغه تنوب قرار دارد. علاوه بر پرستوهای دریایی در این جزیره پرنده ای معروف به نام «سلیم خرچنگ خور» نیز زندگی می کند. برای تماشای جزیره بونه باید از بندر ماهشهر سوار یک شناور خورپیما شوید و نزدیک خورموسی در این جزیره پیاده شوید.

جزیره دارا

جزیره دارا

دارا سومین جزیره ای است که در دهانه خورموسی قرار دارد. جزیره دارا فاقد آب شیرین است و محل امنی برای پرستوهای دریایی است. مانند دو جزیره قبلی راه رسیدن به این جزیره نیز کشتی های خورپیمایی است که در بندر ماهشهر قرار دارند. این جزیره غیر مسکونی است و امکانات اقامتی در آن وجود ندارد.

جزیره خارک

جزیره خارک

یکی از جزایر استان بوشهر که در خلیج فارس قرار دارد و مسکونی است جزیره خارک است. ورود به این جزیره به عنوان گردشگر تنها با مجوزهای دولتی امکان پذیر است. جزیره خارک ۲۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و با بندر بوشهر ۴۶ کیلومتر و بندر گناوه ۳۸ کیلومتر فاصله دارد.

در این جزیره کوه هم وجود دارد که تخت، لشکری، دیده بان و گردن اشتر نام دارند. این جزیره اهمیت اقتصادی و راهبردی زیادی به خصوص در زمینه صادرات نفت دارد. در این جزیره سنگ نوشته ای تاریخی وجود دارد که از خلیج فارس در آن یاد شده است. دیدنی هایی تاریخی در جزیره خارک وجود دارد که قلعه هندی ها و گورستان اسلامی از جمله آن ها هستند.

جزیره خارکو

جزیره خارکو

خارکو به عنوان یک جزیره مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد اما بازدید از آن با مجوزهای دولتی امکان پذیر است. این جزیره از جمله جزایر استان بوشهر است. جزیره خارکو با جزیره خارک ۵ کیلومتر فاصله دارد و بین مسیر آبی جزیره خارک و بندر گناوه قرار گرفته است. از آنجایی که این جزیره از نظر زیست محیطی بسیار ارزشمند و دارای اهمیت است به عنوان یک اثر طبیعی ملی ثبت شده است. در زمان جنگ ایران و عراق نظامیان در این جزیره حضور داشته اند که ساختمان هایی از آن زمان در این جزیره باقی مانده است.

جزیره فارسی

جزیره فارسی

جزیره فارسی یکی از جزایر استان بوشهر است که کاربرد نظامی دارد و گردشگران نمی توانند به آن ورود کنند. جزیره فارسی ۷.۵ کیلومتر مساحت دارد و به دلیل این که در مرز آبی ایران و عربستان قرار گرفته و تاسیسات نفتی در آن وجود دارد اهمیت زیادی پیدا کرده است.

در اطراف این جزیره منابع نفت و گاز قرار دارد و مسیر تردد کشتی ها به غرب و جنوب غربی از این جزیره انجام می شود. یکی دیگر از موارد اهمیت این جزیره قرار گیری یک ایستگاه هواشناسی در آن برای مخابره وضعیت جوی به نفتکش هاست.

جزیره شیف

جزیره شیف

جزیره شیف از جمله جزایر زیبای استان بوشهر است که در انتهای تالاب حله قرار گرفته است. این جزیره که کارکرد مسکونی دارد و ورود گردشگران به آن مجاز است در ۶ کیلومتری بندر بوشهر واقع شده است. جمعیت جزیره در مجموع ۳۷۰۰ نفر و زبان مردم جزیره عربی است.

ارتفاع این جزیره کم است و معمولا بخشی از آن زیر اب است. در گذشته به خاطر وجود مزار شیخ سعد که یک جنگجو بوده است نام جزیره شیف «شیخ سعد» بوده است. این مکان در گذشته به عنوان بندری برای صادرات و واردات مورد استفاده قرار می گرفت.

جزیره عباسک

جزیره عباسک

جزیره عباسک مسکونی نیست ولی گردشگران می توانند از آن بازدید کنند. عباسک که متعلق به استان بوشهر است ۱۵ کیلومتر مربع مساحت دارد و بین جزیره شیف و بندر بوشهر واقع شده است. در جزیره عباسک جزیره نگین قرار گرفته است.

کشاورزی در جزیره عباسک ممکن نیست، چرا که زمینش گل آلود است و برای کشاورزی مناسب نیست. برای رفتن به این جزیره باید از بندر بوشهر حرکت کنید. در حال حاضر برای توسعه گردشگری در عباسک موزه خلیج فارس و دهکده ورزشی در این جزیره در حال ساخت است.

جزیره نگین

جزیره نگین

جزیره نگین با مساحت ۳۰ هکتاری و کاربرد صنعتی اش موقعیت راهبردی خاصی دارد. این جزیره اگرچه صنعتی است ولی گردشگران می توانند از آن بازدید کنند. علت این موقعیت وجود حوضچه های مناسب کشتیرانی در اطراف جزیره است. این جزیره با بندر بوشهر ۲۸ کیلومتر فاصله دارد و می توان از آن به بزرگراه بوشهر-برازجان دسترسی داشت.

جزیره میرمهنا

جزیره میرمهنا

علاقه مندان به تاریخ حتما میرمهنا را می شناسند. او یکی از سرداران خوشنام جنوبی در دوره زندیه است. جزیره میرمهنا مقابل کرانه های جنوبی بندر ریگ قرار دارد. در این جزیره درختان قدیمی انگور، انجیر و کنار وجود دارند.

یکی از درختان کنار که هم قدیمی و هم تنومند است به کنار میرمهنا شهرت دارد. این جزیره متاسفانه فاقد امکانات اقامتی است ولی بازدید گردشگران از آن آزاد است. یکی از دیدنی های تاریخی جزیره میرمهنا قدمگاه امیرالمومنین است و که معماری گنبدی شکل دارد.

جزیره نخیلو

نخیلو

نخیلو یکی دیگر از جزایر غیر مسکونی استان بوشهر است که غیرمسکونی است ولی تردد گردشگران در آن مجاز است. این جزیره از توابع شهرستان دیر است و در منطقه دیر خون قرار دارد. این جزیره ۶۰ هکتار مساحت دارد و بیضی شکل است.

این جزیره پوشیده از صدف ها و مرجان ها است. گونه های مختلف پرندگان در این جزیره زادآوری دارند. پرستوهای دریایی پشت تیره، کاکلی بزرگ و کوچک، مرغ خرچنگ خوار و چکاوک کاکلی پرندگان نام آشنایی هستند که در این جزیره زندگی می کنند. ارتفاع جزیره نخیلو ۱.۵ متر از سطح دریاست. این جزیره با بندر بوشهر ۱۴۰ متر فاصله دارد.

جزیره ام سلیمه

جزیره ام سلیمه

جزیره ام سلیمه در غرب روستای برد خون قرار گرفته است و چهار کیلومتر مربع مساحت دارد. ام سلیمه نزدیک به یک متر از سطح دریا ارتفاع دارد و در آن پرندگان مختلفی از جمله پرستوهای دریایی کاکلی، سلیم، فلامینگو و گیلانشاه معمولی زندگی می کنند.

جزیره شیخ کرامه

جزیره شیخ الکرامه

شیخ کرامه یکی دیگر از جزیره های غیرمسکونی است که گردشگران مجاز به بازدید از آن هستند. در ساحل رو به روی این جزیره درختان حرا وجود دارد که باعث شده محلیان آن را گرم بنامند. این جزیره با برد خون یک و نیم کیلومتر، با جزیره نخیلو هشت کیلومتر و با بندر بوشهر ۱۴۰ کیلومتر فاصله دارد. ماهیگیران منطقه از این جزیره به عنوان یک پایگاه صیادی استفاده می کنند. ظاهر این جزیره از بالا شبیه هلال ماه است.

جزیره ام الکرم

جزیه ام الکرم

ام الکرم جزیره ای غیر مسکونی است و در آن امکانات اقامتی وجود ندارد ولی گردشگران می توانند از آن بازدید کنند. این جزیره کوچک در برد خون قرار دارد و همسایه جزیره نخیلو است. مثل دیگر جزایر واقع در برد خون این جزیره نیز دارای گونه های مختلف پرندگان دریایی است.

جزیره مطاف

جزیره مطاف

جزیره مطاف در واقع یک توده ماسه ای است که در ناحیه بردخون قرار دارد. وقتی جزر و مد رخ می دهد، این جزیره بالای آب می آید و دوباره زیر آب می رود. تردد گردشگران به این جزیره مجاز است ولی سعی کنید حتما با یک فرد آشنا به این منطقه به آن سفر کنید تا اسیر جزر و مد نشوید.

جزیره تهمادون

جزیره تهمادون

جزیره تهمادون غیر مسکونی است و ۱۳ کیلومتر با بردخون فاصله دارد. این جزیره ظاهری مستطیلی شکل دارد و بر اثر فشارهای رسوبی به وجود آمده است. درختچه های تهما که احتمالا علت نامگذاری جزیره نیز هستند گونه غالب گیاهی این منطقه اند. علاوه بر تهما نوعی بوته شور خوراکی که منگک نام دارد نیز در این جزیره وجود دارد. اگرچه این جزیره و دیگر جزایر بردخون خالی از سکنه اند ولی زیستگاه مناسبی برای پرندگان هستند.

جزیره چراغی

جزیره چراغی

جزیره چراغی آخرین جزیره ای است که در لیست ما قرار دارد و آخرین جزیره از استان بوشهر است که در خلیج فارس واقع شده است. این جزیره هم غیر مسکونی است با این وجود گردشگران می توانند از آن بازدید کنند. جزیره چراغی با جزیره تهمادون دو کیلومتر فاصله دارد و در ناحیه بردخون واقع شده است. این جزیره هم مانند دیگر جزایری که در بردخون هستند برای پرستوهای مهاجر و لاکپشت های پوزه عقابی زیستگاه مناسبی است.

جزایر غیر ایرانی خلیج فارس

در خلیج فارس جزایری هم وجود دارند که غیر ایرانی هستند و کشورهای بحرین، کویت، عمان، قطر، عربستان  و امارات مالک آن ها هستند. در ادامه به طور خلاصه خواهیم گفت که هر کدام از این کشورها مالک کدام جزایر غیر ایرانی خلیج فارس هستند.

جزایر بحرین

جزیره های کشور بحرین

محرق، بدیع، حوار، ستره، النعسان، البحرین، وجده

جزیره های کشور کویت

ام المرادم، ام النمل، بوبیان، جزیره کبر، عوهه، فیلکه، قاروه، مسکان، وربه

جزیره های کشور عمان

 سلامه، مسندم، غنم، حلانیات، تلگراف

جزیره های کشور قطر

حوار، دواخیل، ربز، مترس، عالیه، حالول، الصحاط

جزیره کشور عربستان

عربی، کران، کورین، جنا، جرید، تاروت، ابوعلی، باطنه، جنه، مقطع، حرقوص

جزیره امارات متحده عربی

ابولابیض، ارزنه، الرفیق، ام الحطب، ام قصار، بزم شرقی، بزم غربی، بشوم، بوکشیشه، بوکعل، ثمیریه، جراب، جزایر غاغه، جزیره  ابوظبی، داس، غراب، غشا، نخل، جمیره، جنانه، المبرز، حیل، حمریه، خصیفه، دعسه، دلما، زرکوه، سعدیات، سلع، سلیه، شراعوه، شویهات، سیر ابونعیر، صیر بنی یاس، غسبی، قرنین، قفای مروح، مکاسیب، یاسات، جزیره العالم

خلیج فارس سرزمینی پر از زیبایی و عجایب است و چه جزایری که متعلق به ایران است و چه آن ها که متعلق به کشورهای عربی است همه اهمیت و زیبایی های خودشان را دارند. خوشبختانه تعداد زیادی از جزایر این خلیج در اختیار ماست و می توانیم بدون نیاز به ویزا و پاسپورت از آن ها بازدید کنیم و لذت ببریم.

تجربه بازدید از کدام یک از جزایر خلیج فارس را داشته اید؟ خاطره ای اگر از این بازدید دارید را در بخش نظرات با ما و سایر علاقه مندان به بازدید از جزیره های خلیج فارس در میان گذارید.

به این نوشته امتیاز دهید
غزاله با نام مستعار لیدی سئو مهندس کامپیوتر که در زمینه کارشناس تولید محتوا و بهینه سازی سایت (سئو) فعالیت می کنم و عاشق نوشتن و گردش در طبیعت هستم و به همین دلیل نویسندگی بزن بریم سفر رو هم انجام میدم
پست های مرتبط

همه چیز در مورد آرامگاه شاه عباس صفوی

شاه عباس اول، مشهورترین پادشاه سلسله صفوی، نه تنها به خاطر قدرت…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه یخاب کاشان

کوه یخاب، در شمال شهر ابوزیدآباد و شرق شهر آران و بیدگل،…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری کاشان

کاشان است و یک دنیا حرف که برای گفتن دارد! در این…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه های تاریخی کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان محدود به یکی دو مورد خاص نمی شود،…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

آخرین پست ها

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.