بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا و گیلان : همه چیز در مورد بقعه شیخ زاهد گیلانی لاهیجان گیلان

همه چیز در مورد بقعه شیخ زاهد گیلانی لاهیجان گیلان

بقعه شیخ زاهد گیلانی

بقعه شیخ زاهد گیلانی یکی از جاذبه های گرشگردی شمال در شهر لاهیجان است و طرح و معماری متفاوتی از سایر بقعه ها و اماکن مذهبی در ایران دارد. در واقع معماری این بقعه شما را به یاد معماری جنوب شرق آسیا و مکان های مقدس بودایی می اندازد. حتی محل قرارگیری بقعه شیخ زاهد گیلانی تفاوت بسیار زیادی با سایر مکان های مذهبی دارد؛ این بقعه در یک مکان بلند با پله های سنگ فرش شده در دل کوه و در میان مزارع چای لاهیجان قرار گرفته است و در مسیر آن می توانید باغات انار و نارنج را ببینید.

اگر شما نیز قصد بازدید از بقعه شیخ زاهد گیلانی به عنوان یکی از جاذبه های گردشگری لاهیجان را دارید پیشنهاد می دهیم با این بخش از و بسایت گردشگری بزن بریم سفر با ما همراه باشید تا به معرفی هرچه بیشتر این جاذبه گردشگری ایران بپردازیم. ناگفته نماند که برخی از افراد با خرید تور شمال به این محل می روند و یک سفر زیارتی-سیاحتی را تجربه می کنند. شما نیز می توانید با خرید تور گردشگری شمال به این منطقه بروید و یک سفر دل چسب در فصل بهار، تابستان یا سایر فصول سال داشته باشید.

بقعه شیخ زاهد گیلانی کجاست؟

احتمالا از اهمیت شهر لاهیجان از قدیم الایام تاکنون در استان گیلان اطلاع دارید. این شهر به عنوان پایتخت شرق گیلان در تاریخ آوازه بسیار زیادی داشته باشد. بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی هم در استان گیلان، لاهیجان، روستای شیخانبر یا شیخانور قرار دارد. قرار داشتن این بقعه در یک مکان خاص و متفاوت از مهمترین علت محبوبیت آن در صنعت گردشگری لاهیجان است. باید یکبار به این مکان جذاب و دلربا سفر کنید تا متوجه شوید که کلمات از وصف زیبایی های مسیر دسترسی به این بقعه قدیمی ناتوان هستند.

دسترسی به بقعه‌ شیخ زاهد گیلانی

روستای شیخانبر در چهار کیلومتری شرق لاهیجان قرار دارد و برای دسترسی به آن باید جاده لنگرود به ‌سمت لاهیجان را در پیش بگیرید. در ابتدای مسیر میدان شیخ زاهدی قرار دارد. میدان را که پشت سر بگذارید پس از حدود نیم‌ کیلومتر، در سمت راست جاده، خیابان شیخ زاهد را مشاهده می کنید که مسیر ورودی بقعه شیخ زاهد گیلانی است. پس از رسیدن به پایین تپه با پله های زیادی مواجه می شوید که باید از آن ها بالا بروید تا به بقعه برسید. بالا رفتن از پله های انتهایی قدری دشوار است و باید جانب احتیاط را داشته باشید تا مشکلی برایتان رخ ندهد.

بهترین زمان برای بازدید از بقعه شیخ زاهد گیلانی

در صورتی که قصد سفر به شمال و بخصوص استان گیلان را دارید قطعا می دانید که این استان در نیمه اول سال در بهترین شرایط ممکن برای تفریح و گردشگری قرار دارد. البته اوایل پاییز هم تاحدی برای مسافرت به گیلان و شهر لاهیجان مناسب خواهد بود. اگر می خواهید بهترین زمان ممکن برای بازدید از این جاذبه مذهبی شمال را انتخاب کنید قبل از غروب آفتاب را به شما پیشنهاد می دهیم.

بقعه شیخ زاهد گیلانی

شیخ زاهد گیلانی کیست؟

شیخ تاج‌ الدین ابراهیم، ملقب به شیخ زاهد گیلانی، از عرفا و دراویش بزرگ و از استادان شیخ صفی ‌الدین اردبیلی بوده است. تاج ‌الدین ابراهیم کردی سنجانی ملقب به ابراهیم گیلانی فرزند فردی به نام روشن امیر بابل ‌بن‌‌شیخ‌ بندار کردی سنجانی بود. جد هفتم این خاندان شخصی به نام مرید‌بن ‌الاشیخ بوده است. روشن امیر، پدر شیخ زاهد، از روستایی به نام بهرالاله همسری انتخاب کرد و صاحب فرزندی به نام تاج ‌الدین ابراهیم شدند. شیخ زاهد از همان کودکی به خدمت سیدجمال ‌الدین رفته و مرید او شده بود. آغاز زهد وی از همان اوایل کودکی بود و اغلب اوقات خود را سرگرم زراعت بود.

گفته می شود که شیخ زاهد در سال ۷۰۰ قمری وفات یافت و او را در حوالی سیاه ‌رود یعنی همان جایی که متولد شده بود در ناحیه غربی گیلان دفن کردند. بنابر برخی روایات ها، در سال ۸۹۲ قمری، سلطان حیدر صفوی خوابی دید و به دنبال آن با جسد شیخ را به محل کنونی انتقال داد و این بنای زیبا را به عنوان بقعه شیخ زاهد گیلانی در همانجا بنا کرد. البته تاکنون هیچ سند یا مدرکی که صحت و سقم این قضیه را تایید کند به دست نیامده است و حتی برخی از محققان اعتقاد دارند که مدفن واقعی او در همان سیاه رود است و این بقعه نیز صرفا برای ادای احترام به او ساخته شده است.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد آبشار لاتون گیلان

معماری مقبره شیخ زاهد گیلانی

همین معماری زیبا و متفاوت است که باعث شده است تا مقبره شیخ زاهد گیلانی از اغلب مقبره های شمال کشورمان شهرت بیشتری داشته باشد. در اینجا می خواهیم یک تصویر کلی از معماری بقعه شیخ زاهد گیلانی را برای شما ترسیم کنید. البته می توانید در سفر به لاهیجان به این منطقه بروید و از نزدیک آن را ببینید.

بقعه شیخ زاهد متعلق به قرن نهم هجری قمری است و دو اتاق مربع و مستطیل شکل دارد که درست در کنار یکدیگر ساخته شده و به همدیگر وصل هستند. در کنار اتاق‌ها و در سمت شمال، ایوان طویلی با هفت فیلپا در شرق حرم، ایوانی با شش فیلپا در حاشیه و قسمت جنوبی همین اتاق نیز ایوان دیگری با شش فیلپا ساخته شده است.

دیوارهای ایوان‌ با کاشی کاری های هفت رنگ که مربوط به عصر قاجار هستند مزین شده و در قسمت های مختلف ایوان هم طاقچه ‌هایی با طاق جناقی به چشم می ‌خورد که بسیار زیبا و جذاب هستند. گنبد هرمی و هشت ترک هم به عنوان اصلی ترین و زیباترین شاخصه بنا شناخته می شود و دارای شیب تند بسیار تندی است. سطح این گنبد با کاشی کاری زرد و آبی، سفید و سیاه و با نقوش سنتی و گل دار بسیار زیبا و دیدنی شده است. بقیه قسمت های بنا را با سفال پوشش داده‌ اند.

بقعه شیخ زاهد گیلانی

نکاتی برای بازدید از بقعه شیخ زاهد گیلانی

  • با توجه به اینکه مسیر دسترسی به مقبره شیخ زاهد گیلانی در بالای کوه است و بالا رفتن از پله های کوهستانی هم قدری دشوار است از پوشیدن کفش مناسب و داشتن آمادگی جسمانی کامل خود مطمئن باشید.
  • اینجا یک مکان مذهبی است و در صورت زیارت باید همه شئون مذهبی را رعایت کنید.
  • در صورتی که قصد دارید در فضای سبز اطراف مقبره اتراق کنید می توانید چادر زده و شب را همانجا بمانید اما از کثیف کردن محیط و ریختن زباله خودداری کنید.
  • در صورتی که می خواهید شب در روستای شیخانه بر اقامت کنید می توانید خانه ها یا اتاق های اجاره ای را کرایه کنید.
  • در این محل و مسیر دسترسی به بقعه، رستورانهای محلی زیادی برای سرو غذا و خرید نوشیدنی یا خوراکی وجود دارند.
  • نکته نهایی اینکه یکی از بهترین روش های ممکن برای رفتن به شمال خرید تور گردشگری گیلان یا سایر شهرهای شمالی و بازدید از جاذبه های گردشگری شمال از جمله بقعه شیخ زاهد گیلانی در شهر لاهیجان است.
بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد آبشار ویسادار رضوانشهر گیلان

جاذبه های گردشگری اطراف بقعه شیخ زاهد گیلانی

از جمله جاذبه های گردشگری اطراف بقعه شیخ زاهد گیلانی میتوان به شیطان کوه، استخر لاهیجان، آرامگاه کاشف السطنه، موزه چای، بام گوهرسرا، جنگل تاریک و بام لاهیجان اشاره نمود که پس از بازدید از این بقعه میتوانید با صرف کمی وقت از این جاذبه های دیدنی گیلان نیز دیدن کنید.

به این نوشته امتیاز دهید
من زهرا هستم عاشق سفر کردن، ادبیات و زندگی به سبک خودم!!! من عاشق کلمات ناب کتابها هستم... از روزی که یادمه یا در حال نوشتن بودم یا در حال کتاب خوندن کتاب و مسافرت برای من، مثل ژلوفن برای بقیه ست...
پست های مرتبط

همه چیز در مورد آرامگاه شاه عباس صفوی

شاه عباس اول، مشهورترین پادشاه سلسله صفوی، نه تنها به خاطر قدرت…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه یخاب کاشان

کوه یخاب، در شمال شهر ابوزیدآباد و شرق شهر آران و بیدگل،…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری کاشان

کاشان است و یک دنیا حرف که برای گفتن دارد! در این…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه های تاریخی کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان محدود به یکی دو مورد خاص نمی شود،…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

آخرین پست ها

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.