بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا و گیلان : همه چیز در مورد تالاب انزلی گیلان

همه چیز در مورد تالاب انزلی گیلان

تالاب انزلی

اگر به دنبال بهترین تالاب شمال کشور و حتی ایران میگردید بدون شک تالاب انزلی انتخابی است که زمانی که به بازدید از آن بپردازید متوجه تفاوت آن با سایر تالاب های ایران خواهید شد. در صورتی که قصد دارید تا در خصوص این جاذبه گردشگری گیلان اطلاعات بیشتری به دست آورید تا انتها با ما در بزن بریم سفر همراه باشید.

فهرست مطالب

تالاب انزلی کجاست

برای بازدید از تالاب انزلی میبایست ابتدا خود را به جنوب غربی بندر انزلی در فاصله ای ۴۰ دقیقه ای از شهر رشد برسانید. این منطقه از جنوب به صومعه سرا، از شرق به پیر بازار، از شمال به شهر انزلی و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی دسترسی دارد.

برای رسیدن به این جاذبه گردشگری ایران میبایست ابتدا از طریق جاده رشت به انزلی و یا رضوانشهر به انزلی خود را به شهر بندر انزلی برسانید. پس از آن باید از قایق هایی که به مقصد تالاب انزلی حرکت میکنند استفاده کنید تا به این تالاب برسید. از جمله مراکزی که قایق هایی به مقصد تالاب انزلی اجاره میدهد تعاونی نیزار به آدرس انزلی، خیابان تکاوران، پل هوایی، روبه‌روی پمپ بنزین فلاح، تعاونی نیزار است که میتوانید قایقی برای این منظور از آنها اجاره کنید.

بهترین فصل بازدید از تالاب انزلی

در صورتی که مایلید تا در زمان سفر به بندر انزلی از لاله های مردابی بازدید کنید میتوانید از اواخر خرداد تا اواخر تابستان به این تالاب سری بزنید. در صورتی که مایلید پرنده های مهاجر را در این تالاب مشاهده کنید فصل زمستان و اوایل بهار بهترین فصل بازدید از تالاب انزلی برای شما خواهد بود.

تالاب انزلی

درباره تالاب انزلی بیشتر بدانید

تالاب انزلی را میتوان بزرگترین بندر ایران در شمال ایران دانست. این تالاب در پرباران ترین شهر ایران قرار دارد و همین امر سبب پر آب بودن همیشگی این تالاب بوده است. بسیاری از گردشگرانی که به صورت شخصی یا با تور گردشگری شمال به این منطقه سفر میکنند، بازدید از تالاب انزلی را در برنامه های خود قرار میدهند تا بتوانند از زیبایی های این منطقه نیز بهره ببرند.

تالاب انزلی در سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بین المللی کنواسیون رامسر به ثبت رسید و به عنوان یکی از نخستین تالاب های بین المللی ثبت شده در ایران شناخته می شود. تالاب انزلی در واقع شامل منطقه تالاب انزلی، منطقه سیاه کشیم، منطقه حفاظت شده سلکه و سایر آب ‌بندان‌ های متعدد محدوده تالاب انزلی می ‌شود. این مناطق دارای اکوسیستم های مختلفی هستند و از نظر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی، مورفولوژیک، فیتواکولوژی و جغرافیایی با یکدیگر تفاوت های اساسی دارند.

باتوجه به حجم بالای بارش در منطقه، تالاب انزلی از نظر حجم آبی با هیچ یک از تالاب های ایران قابل مقایسه نیست. این تالاب از طریق یک کانال کشتیرانی به دریای خزر متصل می شود. همچنین از این تالاب به عنوان زیستگاه لاله های مردابی، محل تخم ریزی آبزیان مختلف و همچنین پناهگاهی برای پرندگان بومی و مهاجر یاد می شود که نقش اساسی در تصفیه آب رودخانه های منطقه ایفا می کند.

تالاب انزلی پذیرای ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه آبزی مختلف است. وسعت این تالاب در شرایط پر بارش به ۱۲۰ کیلومتر مربع و در فصل کم بارش به ۸۰ کیلومتر مربع می رسد. مساحت حوزه آبریز تالاب حدود ۳۷۴ هزار هکتار متشکل از مرتع، زمین های کشاورزی، آب بند و استخر می شود.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد ماسال گیلان

عمق تالاب انزلی

عمق تالاب انزلی ثابت نبوده و در فصل های مختلف بسته به میزان بارش و جزر و مد آب متغیر است. حداکثر عمق آب تالاب انزلی در بهار و در نواحی غربی آن است که به ۵.۲ متر میرسد که این رقم در فصل های گرم و کم بارش به کمتر از این مقدار می رسد.

تالاب چیست؟

تالاب در تعریف جغرافی و زمین شناسی به منطقه ای زیستی اطلاق می شود که حاصل ترکیب اکوسیستم های خشکی و دریایی است. تالاب ها را میتوان خلیج هایی دانست که با تیغه ماسه ای از دریا جدا شده اند، به همین دلیل است که به آنها مرداب خلیجی هم گفته می شود. بر اثر مرور زمان و حرکات پوسته های زمین نقاط پر عمقی در تالاب ها نیز ایجاد می شود.

تالاب انزلی

نحوه شکل گیری تالاب انزلی

سنی که برای تالاب انزلی در نظر گرفته میش ود بین ۷۰ تا ۱۰۰ هزار سال است. این تالاب از رسوب گذاری مارن (نوعی ماسه دانه ریز) در ضخامت تقریبی ۴۵۰ متر در حاشیه ساحلی دریای خزر به وجود آمده است. از این رسوبات با نام رسوبات کاسپین قدیمی نیز یاد می شود که احتمالا تا دوره یخچالی نیز ادامه داشته اند.

سرگذشت شهر بندر انزلی

طبق گفته ها و برخی مدارک تاریخی، بندر انزلی در حدود ۱۵ هزار سال قبل به وجود آمده است و رسوبات جدید یا کاسپین، آخرین رسوباتی هستند که شهر انزلی بر روی آن ها بنا شده است. این رسوبات شامل رس، ماسه و آهک است و ضخامت آنها از ۳۰ تا ۱۶۰ متر متغیر است. پس از آنکه شهر انزلی بنا شد، آب دریا به مرور عقب نشینی کرده است و موجب افزایش مساحت شهر طی ادوار تاریخ بوده است. باتوجه به همین موضوع جزیره ای دو قسمتی نیز شکل گرفته است و کانالی بین این دو قسمت ایجاد شده است.

در اثر گذر زمان و تشکیل دو خشکی باریک دشتی به پهنای ۲۷۰ متر تا ۹ کیلومتر و همچنین کاهش ارتفاع سطح آب دریا تالاب انزلی شکل گرفته است. شبه جزیره بند انزلی در غرب تا روستای کپورچال و شبه جزیره ماهروز در بخشی دیگر، روستای کپورچال و روستای بهمبر را از هم جدا میکند.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد موزه میراث روستایی استان گیلان در رشت

بخش های مختلف بندر انزلی

در حال حاضر بندر انزلی از ۴ بخش شرقی، غربی آبکنار، بخش مرکزی و سلکه و سیاه کشیم تشکیل شده است.

رودخانه هایی که به تالاب انزلی سرریز می شوند

تالاب انزلی به عنوان یک تالاب طبیعی آب شیرین شناخته می شود و از ۱۱ رود اصلی و ۳۰ رود فرعی تغذیه می شود. رودخانه های پیربازار، رمضان بکنده، قنادی، لله کا، بیجرود، نوخاله، هندخاله، سیاه درویشان، گاز رودبار، نرگستان، چومثقال، کلسر، شیجان، اسپند، چکوور، مرغک خالکایی، بهمبر، شیله سر و کانال مادر، مهم‌ترین رودخانه‌ هایی هستند که آب آن‌ ها به تالاب انزلی میریزد.

دلیل نام گذاری بندر انزلی

دلایل مختلفی برای رسیدن به تاریخچه نام گذاری بندر انزلی وجود دارد. برخی نام قدیم تالاب انزلی را از کلمه همزلی که در زبان گیلکی به معنای سایش و نزدکی آب و خشکی است میدانند. برخی دیگر واژه های یونانی انزلیوس و انزلیا که به معنای مرداب هستند پایه این نام گذاری و دلیلی بر رسیدن به نام بندر انزلی در گذر زمان میدانند.

تالاب انزلی

ارزش اقتصادی تالاب انزلی

از رسوبات تالاب انزلی میتوان به عنوان کودهای شیمیایی، بهره برداری به عنوان مواد اولیه ساختمانی و همچنین اکتشاف عناصر کمیاب استفاده نمود. تیتانیوم یکی از جمله عناصر کمیاب و ارزشمندی است که در رسوبات تالاب انزلی یافت می شود. از تیتانیوم در ساخت موشک ها و هواپیماهای سریع السیر استفاده میشود.

لاله مردابی، مشهور ترین گیاه بندر انزلی

لاله مردابی را میتوان مشهورترین گیاهی که در تالاب انزلی میروید دانست. از جمله نام های دیگر این گیاه میتوان به لوتوس یا لاله تالابی اشاره کرد. بسیاری از افراد لاله مردابی را به دلیل برخی شباهت های ظاهری اولیه با نیلوفر آبی اشتباه میگیرند، این در حالی است که با کمی دقت متوجه تفاوت های این دو گیاه خواهید شد.

قبل از آنکه گل لاله مردابی شکفته شود، به آن پسته دریایی و در زبان محلی ثعله باقلی گفته می شود. کلاهک سبز رنگی که این گل در این شرایط دارد خواص دارویی و درمانی داشته و از آن در طب سنتی استفاده می شود. برای دیدن لاله مردابی میتوانید از اواخر بهار تا اواخر تابستان به بندر انزلی سفر کنید.

نیلوفر آبی نیز از دیگر گیاهانی است که در تالاب انزلی رشد میکند اما تراکم آن بسیار کمتر از لاله مردابی است و از گونه گیاهی در معرض انقراض است. از شمایل نیلوفر آبی در طاق بستان کرمانشاه و تخت جمشید نیز استفاده شده است.

نیلوفرهای آبی انزلی از آن جهت دارای اهمیت مضاعفی می شوند که محل اصلی تخم گذاری و جوجه آوری پرستوهای دریایی در این تالاب در محل رویش نیلوفرهای آبی است. پرستوها بر روی گیاهی به نام سکوله خیر تخم گذاری میکنند و جوجه هایشان را در این منطقه به دنیا می آورند.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد بازار رشت

پوشش گیاهی تالاب انزلی

پوشش گیاهی تالاب بین المللی انزلی از چند بخش اصلی گیاهان حاشیه ای، گیاهان شناور، گیاهان غوطه ور و گیاهان اراضی پیرامونی تالاب تشکیل شده است.

گیاهان حاشیه ‌ای یا پایابی بندر انزلی

گیاهان حاشیه ای به گیاهانی گفته می شود که ریشه آنها در خاک و بخش پایین آنها در آب قرار دارد. قسمت بزرگی از بخش رویشی و تولید مثل این دسته از گیاهان در خارج از آب قرار دارد. این گیاهان بیشتر در بخش حاشیه ای مرداب و رودخانه های مجاور آن پیدا می شوند. از جمله گیاهان حاشیه ای می توان به نی معمولی، اسپارگانیوم، لوئی، سیرپوس، پلی گنوم، پونه آبی، تیرکمان آبی، بارهنگ آبی، بوتوموس، نلومبو، دم اسب، هزارنی، علف هفت بند و لاله تالابی اشاره کرد. نی، گیاهی است که حدود دو سوم از کل منطقه تالاب انزلی و سراسر قسمت شرقی آن را پوشانده است؛ اما مشهورترین گیاه این تالاب، لاله تالابی یا لاله مردابی است.

گیاهان شناور بندر انزلی

به گیاهانی که قسمت های اصلی آن به خصوص در بخش برگ ها در سطح آب قرار میگیرد گیاهان شناور گفته می شود. ریشه این گیاهان در بستر تالاب و گل های آن به صورت شناور یا خارج از آب قرار دارد. از جمله این دسته از گیاهان میتوان به اوتریکولاریا، شالوین، هیدروکاریس، عدسک سرنیزه‌ای، عدسک کوچک، عدسک چندریشه، تراپا، مریم آبی، علف هفت بند، پوتاموژتون شناور، دسپیرودلا، سرخس آبزی، علف قورباغه (هیدروکاریس)، نیلوفر آبی زرد، نیلوفر آبی سفید اشاره نمود.

گیاهان غوطه ور تالاب انزلی

به گیاهانی که تمام یا قسمت بزرگی از بخش های رویشی و تولید مثلی آنها در آب غوطه ور بوده و ممکن است گل آنها در سطح آب باشد گفته می شود. از جمله گل های این دسته میتوان به میرپوفیلوم، سراتوفیلوم دمرسوم، سراتوفیلوم سابمرزوم، پوتاموژتون پکتیناتوس، تیزک، هزار لرگ، هیدریلاور تیسیلاتا اشاره نمود.

گیاهان اراضی پیرامون تالاب

از جمله گیاهان اراضی پیرامونی تالاب انزلی میتوان به شب خسب، درمنه، توسکا قشلاقی، نخل تالابی و سازو اشاره نمود که به دلیل وجود خاک مرطوب به خوبی رشد کرده اند و به زیبایی تالاب انزلی افزوده اند.

تالاب انزلی

حیات وحش تالاب انزلی

حیات وحش تالاب انزلی متشکل از پرندگان، آبزیان، پستانداران و گونه های جانوری مختلف و پرشماری است. در ادامه به معرفی اصلی ترین گونه های جانوری این تالاب پرداخته ایم.

پرندگان تالاب انزلی

باتوجه به موقعیتی که دریاچه خرز از آن برخوردار است و در مسیر حرکت غازها و مرغابی ها قرار دارد از آن به عنوان یکی از مهمترین زیستگاه های پرندگان بومی و مهاجر یاد می شود. دریای خزر هر سال میزبان ۱۰ الی ۱۲ میلیون پرنده از جمله ادرک، غاز و قو است. این پرندگان یک الی سه ماه در این منطقه زندگی میکنند و تالاب ها و آبگیرهای مناسبی همچون تالاب انزلی را برای این اقامت خود انتخاب می کنند.

باکلان کوچک، پلیکان خاکستری، غاز پیشانی سفید کوچک، عقاب دریایی دم سفید و خروس کولی از جمله پرندگانی هستند که در روزهای سرد به تالاب انزلی پناه می‌آورند و زمستان خود را در این منطقه می‌گذرانند.

از پرندگان بومی تالاب نیز می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  • انواع مرغابی و غاز: مرغابی سر سفید، مرغابی بلوطی، مرغابی تاجدار، مرغابی چشم طلایی، مرغابی سیاه کاکل، مرغابی سر حنایی، مرغابی کله سیاه، مرغابی کله سبز، عروس غاز، غاز خاکستری (شلخت)
  • انواع قو: قوی فریاد کش، قوی گنگ، قوی کوچک
  • انواع حواصیل: حواصیل ارغوانی، حواصیل خاکستری، حواصیل سفید
  • انواع باکلان: باکلان سیاه(دارغاز)، باکلان کوچک، باکلان مار گردن
  • انواع دیگر پرندگان: ماهی خورک (کولی خوری)، گیلانشاه (مرغ باران)، عقاب تالابی، چنگر چارخو، خوتکای ابروسفید، کورکورسیاه، آبچلیک، پلیکان، فلامینگو، بوتیمار کوچک (لوله گرد)، کشیم بزرگ و کشیم کوچک، کاکائی، خوتکای کله سرخ، طاووسک (تورسگ)، چلچله (حاج حاجی)،  چکاوک (کولکاپیس)، سار (سیا نسپر)، زاغچه (کشکرت)، زنبور خوار سبز، زاغ سیاه، کلاغ ابلق، قرقاول (تورنگ)، گاوچرانک، گنجشک (چی چی نی)، گیلار، دم جنبانک (دوم بالاسکنی)، سسک (سولوموس)، مرگوس کاکلی، مرگوس سفید، قوش (الغ)، قرقی (واشک)، خروس کولی، سلیم، مرگوس بزرگ، سینه سرخ، سهره گلی (هفت رنگ)، پرنده الیکایی (جینجیره) و…

آبزیان تالاب انزلی

در تالاب انزلی بیش از ۵۰ گونه ماهی زندگی می کند. این تالاب یکی از بهترین مکان ها برای پرورش ماهی های خاویاری و استخوانی دریای خزر شناخته می شود. اردک ماهی، کپور، سیم بزرگ، سبله (گربه ماهی)، شاه کولی، سیاه کولی، سوف ماهیان، سوف سفید، سوف حاجی طرخان، سس (زرد پر)، ماهی سفید، کفال، کولمه، فیتوفاک، بیگ هد، علفخوار (آمور وحشی)، ماهی آزاد، ماهیان خاویاری، ماهی ماش، سگ ماهی، کپور ماهی حوض، لای ماهی، سیم کوچک، سرخ پر، ماهی زیبا، زالون، شیشه ماهی، مار ماهی، آمور سفید و سس ماهی از ماهیانی هستند که در تالاب انزلی زندگی می‌کنند.

باتوجه به شرایط بدی که تالاب انزلی طی سالهای گذشته به آن دچار شده است، شمار آبزیان این تالاب کاهش چشمگیری یافته است. یکی از لذیذترین خرچنگ هایی که دارای مواد پروتئینی و وزن بالایی است نیز در این تالاب زندگی میکند.

پستانداران تالاب انزلی

پستانداران تالاب انزلی شامل گونه‌هایی چون شنگ، گراز، تشی (خارپشت)، راسو (گینجامانی)، فک خزری، شغال، سمور آبی، گربه جنگلی و غیره می‌شوند. باتوجه به کوچک شدن زیستگاه امن برای زندگی و همچنین شکارهای بی رویه جمعیت پستانداران تالاب انزلی بسیار بیشتر از سایر گونه های جانوری این منطقه در خطر نابودی است.

سایر گونه‌ های جانوری

تالاب آب شیرین انزلی، زیستگاه برخی دیگر از گونه‌های جانوری نیز است که در ادامه به آن‌ها به اختصار اشاره خواهیم کرد:

  • خزندگان: سه راسته سوسمارها، مارها و لاک‎‌پشت‌هایی مانند لاک‌پشت خزری و لاک‎‌پشت برکه‌ای اروپایی
  • دوزیستان: پنج گونه قورباغه از چهار خانواده مانند قورباغه پا دراز ایرانی
  • حشره خواران: حشره خردورنگ
  • جوندگان: تشیف سنجابک، موش سیاه
بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد تالاب عینک رشت

ویدیو تالاب انزلی

تفریحات تالاب انزلی

تفریحات متنوعی در تالاب انزلی انتظار شما را می کشند در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

قایق سواری در تالاب انزلی

یکی از تفریحات تالاب انزلی قایق سواری است. در صورتی که از خرداد تا اواخر تابستان به گیلان سفر کنید میتوانید از لاله های مردابی که در این تالاب رشد می کنند نیز دیدن کنید و از منظره بی نظیری که خلق می کنند لذت ببرید.

هزینه هر  یک ساعت قایق سواری در این منطقه ۳۰ هزار تومان است که در زمان های کمتر و بیشتر از این تایم نیز میتوانید نسبت به اجاره قایق ها اقدام نمایید.

پرنده نگری در تالاب انزلی

اگر به دیدن پرنده ها به خصوص پرندگان مهاجر علاقه مند هستید تالاب انزلی بهترین جایی است که میتوانید با سفر به آن فرصت دیدن پرنده های بومی و مهاجر را داشته باشید. پیشنهاد میکنیم برای آنکه سفر لذت بخش تری برای این منظور داشته باشید فصل زمستان را برای سفر به انزلی انتخاب کنید.

ماهیگیری در تالاب انزلی

بسیاری از گردشگرانی که به انزلی سفر میکنند مایلند تا ماهیگیری را نیز تجربه کنند. در صورتی که مایلید تا در تالاب انزلی ماهی بگیرید میتوانید این کار را انجام دهید اما باید به این نکته توجه داشته باشید که امکان اجاره وسایل ماهیگیری در منطقه فراهم نبوده و میبایست با لوازم و تجهیزات خود ماهیگیری کنید. توجه داشته باشید که در بازه تخم ریزی ماهی ها شکار و صید ماهی در این منطقه ممنوع است پس قبل از اقدام به ماهیگیری از بومیان منطقه در خصوص فصل ماهی گیری حتما اطلاع کسب کنید.

تالاب انزلی

امکانات تالاب انزلی

با وجود اینکه تالاب انزلی از جمله یکی از معروف ترین و ارزشمندترین جاذبه های گردشگری شمال ایران در نظر گرفته می شود اما امکانات زیادی در اطراف آن وجود نداشته و این امکانات محدود به قایق سواری، ماهیگیری، رستوران ها و کافه ها می شود. میتوان امیدوار بود که مسئولان باتوجه به بیشتر به این امر و ایجاد زیر ساخت های مناسب در شهر انزلی و تالاب آن زمینه های جذب توریست داخلی و خارجی را بیش از پیش مهیا کنند.

از جمله رستوران هایی که در نزدیکی تالاب انزلی میتوان از آن بازدید کرد و وعده ناهار و یا شام را در آن صرف نمود میتوان به رستوران های نیلوفر آبی و رستوران نگین مرداب اشاره نمود که به ترتیب در خیابان استادیوم و خیابان تکاوران بندر انزلی واقع شده اند.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد سبزه میدان رشت

در حوالی بندر انزلی چه خبر است؟

در این بخش در خصوص جزیره ها و مناطق حفاظت شده ای که در اطراف بندر انزلی قرار دارد اطلاعات بیشتری در اختیار شما قرار خواهیم داد.

پناهگاه حیات وحش سلکه

در صورتی که برای بازدید تالاب انزلی راهی شمال کشور شده اید بازدید از پناهگاه حیات وحش سلکه را از دست ندهید. این تالاب با وسعت ۳۶۰ هکتار در روستای هنده خاله و در محدوده شهرستان صومعه سرا واقع شده است. این تالاب از شمال به تالاب انزلی، از شرق به رودخانه صوفیانده، از جنوب به مزارع کشاورزی روستاهای هندخانه و صوفیانده و از غرب به رودخانه هندخاله محدود می شود و هر ساله میزبان هزاران پرنده مهاجر مانند غاز پاکوتاه، قو و عروس غاز است.

منطقه حفاظت شده سیاه کیشم

یکی از جمله مناطق حفاظت شده استان گیلان که در جنوب غربی تالاب انزلی و در حوالی شهرستان صومعه سرا واقع شده است تالاب سیاه کیشم است. این تالاب با وسعت ۴۱۱۴ هکتاری خود از شمال به خشکی ماه روزه، از شرق به تالاب انزلی و رودخانه شسیاه درویشان، از جنوب به روستاهای لاکسار، نرگستان، چو مثال گاوکده، کلسر، اسپند و مزاغ شمال چکوور و از غرب به مزارع ضیابر مازران محله، بهمبر و مزارع جنوبی و شیکا محدود می شود.

پناهگاه حیات وحش سرخانکل

اگر قصد بازدید از نیلوفرهای آبی را دارید می بایست به پناهگاه حیات وحش سرخانکل در بخش میانی تالاب انزلی بروید. باتوجه به اینکه گردشگران بسیاری با قایق از این منطقه دیدن میکنند، حیات موجودات منطقه به شدت تحت تاثیر قرار گرفته و در خطر است. این پناهگاه در کنار نیلوفرهای آبی در زمستان میزبان پرندگان مهاجری مانند قو، غاز، چنگر و انواع مرغابی ها، طاووسک، یلوه و کاکایی است. از ماهیان بومی و مهاجر این پناهگاه نیز می ‌توان به سوف، هشترخان، کپور، سیم، شوک (اردک ماهی) و ماهی سفید، سفید کولی و سیاه کولی اشاره کرد. پوشش گیاهی سرخانکل شامل نی، لوئی، آزولا، سه کوله خیز (محل تخم‌گذاری و جوجه ‌آوری پرستوهای دریایی) و لاله تالابی می ‌شود.

جزیره قلم گوده بزرگ و کوچک

جزیره قلم گوده در امتداد جنوبی و شرقی ساحل انزلی قرار دارد و در زمان های قدیم از آن برای لنگر اندازی و بارگیری کشتی ها استفاده می شده است. پوشش گیاهی جزیره قلم گوده، نیزار است. این جزیره به واسطه یک رود از شهر جدا می شود اما ماشین ها از طریق پلی که بر روی رود واقع شده است به شهر تردد دارند.

جزیره میان پشته بزرگ و کوچک

جزیره دیگری در نزدیکی تالاب انزلی وجود دارد و از آن با نام میان پشته بزرگ و کوچک یاد میشود. این جزیره یک متر از سطح آب بالاتر است و با وزش بادهای شدید غرق سیلاب می شود. طول این جزیره ۱۲۶۰ متر بوده از طریق پل ماشین رو به شهر متصل شده است.

جزیره های کوچک اطراف بندر انزلی

در حوالی بندر انزلی جزیره های کوچک دیگری مانند میان گوده و اکبر آباد، میان پشته کول، مراد گوده، چراغ پشتان، خشکی، سید کاظم باغ، پیله علی باغ، میرحسن باغ، طالقانی و آبکنار که به دلیل مساحت کمی که دارند بیشتر به حالت باغی یا چمن وجود دارند.

تالاب انزلی

مشکلات تالاب انزلی

از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تا به امروز مشکلات عدیده ای گریبانگیر تالاب انزلی شده است و دلیل آن نیز بیشتر به سو مدیریت مسئولین استان گیلان و مدیریتی کلان در حفظ منابع طبیعی کشور باز میگردد. از جمله این مشکلات میتوان به تخلیه فاضلاب و ضایعات لایروبی خانگی و صنعتی، افزایش سطح رسوبات کف تالاب، تغییر کاربری زمین ها و تبدیل بخشی از اراضی حاشیه تالاب به زمین های کشاورزی، احداث موج شکن غیر استاندارد و رشد گیاه آزولا اشاره نمود.

باید به این نکته نیز اشاره کرد که تالاب انزلی در سال ۱۳۵۷ بیش از ۸ متر عمق داشته است، این در حالی است که عمق این تالاب در سال ۱۳۹۰ به ۱.۵ تا ۲ متر رسیده است و در حال حاضر عمق این تالاب به کمتر از یک متر رسیده است به حدی که قایق هایی که سالها قبل میتوانستند در این تالاب جا به جا شوند در حال حاضر با مشکلات مختلفی رو به رو هستند.

به این نوشته امتیاز دهید
سفر یکی از الزامات زندگی انسانی است. در وبسایت بزن بریم سفر در کنار هم با محبوبترین و برترین جاذبه های گردشگری ایران و جهان آشنا می شویم تا با سفر به این نقاط خاطره ای به یاد ماندنی را بر جای گذاریم.
پست های مرتبط

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دره حصارک تهران

به طبیعت گردی و کوه نوردی علاقه مند هستید؟ در تهران به…

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی رزاقیان کاشان

شاید با شنیدن نام شهر کاشان، اولین کلماتی که به ذهنتان می…

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد جشنواره (مراسم) گلابگیری کاشان

با فرارسیدن عید نوروز و فصل بهار بسیاری از افراد از تعطیلات…

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه سهراب سپهری در کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان صرفا به چند خانه تاریخی محدود نمیشود بلکه…

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.