بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و تهران و غرب آسیا : همه چیز در مورد برج (میدان) آزادی تهران

همه چیز در مورد برج (میدان) آزادی تهران

همه چیز در مورد برج (میدان) آزادی تهران

برج آزادی یکی از جمله جاذبه های گردشگری تهران به شمار می رود که با وجود اینکه در مرکز این شهر واقع شده است اما کمتر کسی از آن به عنوان یک جاذبه گردشگری یاد میکند. در این بخش از بزن بریم سفر قصد داریم تا شما را با این برج تاریخی آشنا کنیم و هر آنچیزی که نیاز است در خصوص برج و میدان آزادی تهران بدانید را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم از این رو پیشنهاد می کنیم که تا انتها با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

برج آزادی تهران کجاست؟

برج آزادی در مرکز میدانی به همین نام قرار گرفته است. میدان آزادی از غرب به بزرگراه شهید لشگری، از شرق به خیابان آزادی، از جنوب به بزرگراه سعیدی و از شمال به بزگراه جناح دسترسی دارد.

چطور با اتوبوس بریم میدان آزادی

برای رسیدن به میدان آزادی با اتوبوس دسترسی بسیار راحتی خواهید داشت. تقریبا از تمام مناطق اصلی تهران به سمت میدان آزادی دسترسی اتوبوس در نظر گرفته شده است و شما کافی است تنها با سوار شدن به یکی از این اتوبوس ها که به مقصد میدان آزادی در حرکت هستند به این میدان برسید.

چطور با بی ار تی بریم میدان آزادی

بی ار تی یکی دیگر از وسایل حمل و نقل عمومی به شمار می رود که شما میتوانید به کمک آن به میدان آزادی برسید. چندین خط بی ار تی به مقصد میدان آزادی در حرکت هستند، شما میتوانید سوار یکی از خطوط تهرانپارس-ازادی، خاوران – ازادی، دانشگاه علوم تحقیقات-ازادی شده و خود را به میدان آزادی برسانید.

چطور با مترو بریم میدان آزادی

برای اینکه با مترو خود را به میدان آزادی برسانید کار آسانی در پیش دارید. کافی است از هر یک از ایستگاه های مترو به سمت خط ارم سبز- شهید کلاهدوز تغییر مسیر داده و به سمت ارم سبز مسیر خود را ادامه دهید. میدان آزادی یکی از ایستگاه های انتهایی سمت ارم سبز است و میتوانید از آن پیاده شده و به میدان آزادی دسترسی داشته باشید.

چطور با ماشین شخصی بریم میدان آزادی

برای اینکه با خودرو شخصی به میدان آزادی برسید چند مسیر پیش روی شماست. بسته به موقعیتی که در آن قرار دارید میتوانید از مسیر بزرگراه آیت الله سعیدی، بزرگراه محمد علی جناح، بزرگراه لشگری و خیابان آزادی خود را به برج آزادی تهران برسانید.

ساعت و هزینه بازدید از برج آزادی تهران

ساعت بازدید از برج آزادی همه روزه بجز شنبه ها و ایام تعطیل رسمی از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ است. بلیط ورودی برج آزادی نیز از ۱۰ تا ۲۵ هزار تومان بسته به موارد بازدید شما متغیر است. در صورت تمایل به بازدید از همه بخش های برج آزادی بلیط ۲۵ هزار تومانی را میبایست خریداری نمایید.

برج آزادی را بیشتر بشناسید

برج آزادی را میتوان اصلی ترین نماد تهران دانست. این برج که در سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ ساخت آن طول کشید، توسط حسین امانت و به جهت یادبودی از جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی در تهران ساخته شد. در ساخت برج آزادی تهران از معماری هخامنشی، ساسانی در کنار معماری اسلامی بهره گرفته شده است.

قوس بیضی شکلی که در بالای برج آزادی قرار دارد را نمادی از طاق کسری میدانند و کاشی کاری فیروزه ای که در این برج انجام شده است نمادی از دوره صفویه است. شیارهای بالای برج نیز نمادی از بادگیری های شهر یزد را در تهران پدیدار کرده است.

نمایی از برج آزادی

تاریخچه برج آزادی تهران

همانطور که در بالاتر نیز به آن اشاره شد برج آزادی در فاصله سالهای ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ به جهت یادبودی از جشن های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ساخته شد. در ابتدا نام این برج شهیاد آریامهر بود، پس از پیروزی انقلاب اسلامی نام این برج به آزادی تغییر پیدا کرد. باتوجه به شهرت بالایی که برج آزادی پیدا کرده است در حال حاضر از آن به عنوان یکی از مناطق گردشگری تهران یاد میشود. برج آزادی در سال ۱۳۵۳ در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفت و در بازه سالهای ۱۳۵۲ تا ۱۳۵۷ از تصویر آن بر روی اسکناس های ۲۰۰ ریالی استفاده می شده است.

در زمان حکومت پهلوی بر ایران از سال ۱۳۳۹ تصمیمی اتخاد شد تا در سه راه مهرآباد کنونی نماد یادبودی ساخته شود. در ابتدا قرار بود تا بنایی مطابق با طاق نصرت در این محل ساخته شود اما پس از گذشت مدتی و تامین اعتبارات لازم تصمیم بر این شد تا بنایی بزرگتر و با ابهت تر در این محل ساخته شود. در شهریور ۱۳۴۵ طی فراخوانی عمومی از معماران سراسر کشور دعوت شد تا طرح های خود را برای این موضوع ارسال کنند.

از میان طرح های ارسالی طرح حسین امانت که در آن زمان ۲۴ ساله و دانشجوی دانشگاه تهران بود پذیرفته شد و به وی ماموریت داده شد تا برج آزادی را در محل کنونی بسازد. ماموریتی که به حسین امانت سپرده شد این بود که علاوه بر ساخت نمادی زیبا برای ایران مدرن در سالهای آینده، سازه ای ایجاد کند که علاوه بر تاثیر بصری، پیشینه تاریخی، فرهنگی و هنری ایران را نیز به خوبی به تصویر بکشد.

پس از افتتاح برج آزادی تهران، مسئولیت نگهداری از آن به وزارت فرهنگ و هنر سپرده شد، پس از انقلاب ایران نیز این مسئولیت بر عهده همین وزارتخانه که نامش به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تغییر کرده بود باقی ماند. در حال حاضر مسئولیت این برج تاریخی را بنیاد رودکی بر عهده دارد.

نمایی از برج آزادی در قدیم

برج آزادی از ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰

۱۱ آبان ۱۳۴۸ کسی فکرش را هم نمیکرد شروع ساخت سازه ای با مساحت ۵۰ هزار متر مربع باشد که بعدها علاوه بر تبدیل شدنش به نمادی تاریخی و بصری، از آن به عنوان نمادی برای آزادی نیز یاد می شود. ۲۴ مهر ۱۳۵۰ این برج با حضور ۳۰۰۰ مهمان داخلی و خارجی افتتاح شد. در روز افتتاح برج آزادی از منشور کوروش کبیر نیز به نشانه تاریخچه ۲۵۰۰ ساله رو نمایی شد.

دلیل تغییر نام میدان شهیاد آریامهر به آزادی

در زمان تظاهرات منتهی به انقلاب ۵۷ در ایران، بسیاری از تظاهراتی که در تهران برگزار می شد به مرکزیت میدان شهیاد آریامهر بود، از این روست که باتوجه به نقش موثری که این میدان در شکل گیری انقلاب ۵۷ داشت نام آن به میدان آزادی تغییر پیدا کرد و پس از آن هر ساله به محلی برای اجرای برنامه های مرتبط با سالگرد انقلاب ایران تبدیل شده است.

برج آزادی

برج آزادی تهران چند متر است

یکی از سوالاتی که ممکن است برای بازدید کنندگان از برج آزادی پیش آید این است که برج آزادی تهران چند متر است؟ در پاسخ به این سوال می توان گفت که برج آزادی ۶۳ متر طول و ۴۵ متر ارتفاع آن از سطح زمین است. این برج از ۴ طبقه تشکیل شده است که به کمک ۲۸۶ پله و دو آسانسور به هم متصل شده اند.

برج آزادی از چه سنگی ساخته شده است؟

یکی دیگر از سوالات پرتکرار علاقه مندان به بازدید از برج آزادی این است که سنگ های بکار برده شده در ساخت برج آزادی از چه جنسی است؟ سنگ هایی که برای ساخت برج آزادی از آنها استفاده شده است ۲۵ هزار قطعه سنگ مرمر جوشقان اصفهان است. درب های اصلی برج آزادی نیز از سنگ گرانیت همدان ساخته شده و سنگ های طبقه همکف و سایر طبقات برج نز از معدن مروارید کردستان به دست آمده است. همچنین در ساخت این برج از ۹۰۰ تن آهن نیز استفاده شده است.

داخل برج آزادی

در بخش داخلی برج آزادی شاهد دو طبقه هستیم که یکی از آنها بالای قوس طاق اصلی و دیگری زیر گنبد برج قرار گرفته است و بازدید کنندگان با استفاده از آسانسور می توانند از آنها بازدید کنند. در زیر برج نیز شاهد چهار طبقه در دل زمین هستیم.

زیر برج آزادی چه خبر است؟

بسیاری از افراد فکر میکنند که برج آزادی تنها یک نماد است، این در حالی است که در زیر برج آزادی شما میتوانید شاهد سالن دانستنی ها، نگارخانه، موزه ایران شناسی و کتابخانه باشید. تمام بخش های مربوط به برج آزادی به یکباره ساخته نشده و طی سالهای متمادی به آن اضافه شده است. در ابتدا فقط بخش زیرین و خود نماد ساخته شد و پس از آن در سال ۱۳۵۳ موزه ای در فضای زیرین برج آزادی تاسیس شد.

ورودی برج آزادی کجاست؟

ورودی برج آزادی در بخش حیاط رو بازی که در دو سمت برج آزادی در نظر گرفته شده است قرار دارد. برای اینکه بتوانید در بخش های برج آزادی دیدن کنید لازم است تا پنج متری از سطح زمین پایین تر رفته و از طریق درب های ورودی به زیر زمین برج برسید.

ورودی برج آزادی

طبقه زیر زمین برج آزادی

در طبقه زیر زمین برج آزادی شاهد سالن ایران شناسی، سالن تشریفات، گذرگاه پیشینیان، تالار آینه، نگار خانه اقوام، نگار خانه بوستان، کتابخانه، راهروی فناوری، تالار کهن، سالن مولتی میژن، سالن سینما کوچک هستیم.

سالن ایران شناسی

اگر به ایران شناسی علاقه دارید بازدید از این سالن می تواند تجربه متفاوتی برای شما به همراه داشته باشد، در این سالن شما میتوانید با ویژگی های اقلیمی، فرهنگی و اقتصادی استان های مختلف ایران آشنا شوید. این سالن با فضای ۱۱۲۲ متری خود سرشار از ماکت هایی است که میتواند حس و حال هر استان را به خوبی به نمایش گذارد. با استفاده از تسمه نقاله متحرکی که در این سالن در نظر گرفته شده است شما می توانید از کل ایران در عرض کمتر از نیم ساعت بازدید کنید. در این سالن شما میتوانید نمادهایی از دریای خزر در شمال، دریای عمان و خلیج فارس در جنوب را نیز مشاهده کنید.

سالن ایران شناسی

سالن تشریفات

سالن تشریفات مخصوص افرادی در نظر گرفته شده بود که برای بازدید از برج و یا جشن های دیگر به این برج دعوت می شدند و در این محل از آنها پذیرایی به عمل می آمد. از ویژگی های این بخش میتوان به وجود و نقش و نگارهای ایرانی بر روی بدنه بتنی و تزئینات سقف اشاره کرد.

گذرگاه پیشینیان

به بازدید از اشیای تاریخی علاقه دارید؟ گذرگاه پیشینیان دقیقا همان محلی است که در تهران میتوانید با بازدید از آن، از بسیاری از اشیای تاریخی دیدن کنید.

گذرگاه پیشینیان برج آزادی

تالار آینه

در تالار آینده برج آزادی شاهد ۱۲ غرفه در دو طرف این مجموعه هستیم که طرح های حجمی و تصاویر نمادین و شهرسازی، حیات وحش، صنعت نفت، محیط زیست و ورزش را به نمایش گذاشته است. آینه های بکار برده شده در این تالار باعث می شود تا نمادها بزرگتر از اندازه واقعی شان به نظر برسند، از این روست که به این تالار، آینه گفته می شود.

تالار آیینه

نگارخانه اقوام

در قسمت دیگری از جاذبه های زیر میدان آزادی به نگارخانه اقوام میرسیم، این نگارخانه که به شکل نیم دایره ای با هشت ویترین است به جهت نمایش اشیای مردم شناسی و صنایع دستی ایران به کار می رود.

نگارخانه اقوام برج آزادی

نگارخانه بوستان

سالنی وسیع با نورگیری مناسب در کنار کتابخانه قرار دارد که به نگارخانه بوستان شهرت دارد که برای نمایش آثار تجسمی و کارگاه های آموزشی هنری از آن استفاده می شود.

گالری بوستان در برج آزادی

کتابخانه

به کتاب و کتابخوانی علاقه دارید؟ کتابخانه برج آزادی میتواند با مساحت ۲۰۰ متری و ۱۱ هزار جلد کتابی که دارد نیاز شما به دسترسی به هر کتابی که مایل به مطالعه آن هستید را مرتفع کند. در این کتابخانه کتاب هایی با موضو معماری، زبان شناسی، تاریخ و ادبیات، انگلیسی و فرانسه یافت می شود. با عضویت در این کتابخانه در کنار امتیاز بهره بردن از کتابها میتوانید از نشریات ادواری روزانه کشور نیز بهره مند شوید.

کتابخانه برج آزادی

راهروی ‌فناوری

اگر به دنبال فناوری و هوش مصنوعی هستید راهروی فناوری دقیقا همان جایی است که باید در آن حضور داشته باشید. در این راهرو می توانید جاذبه های مدرنی از قیبل سامانه تصویری هوشمند، روبات پیانیست، پایگاه دانستنی ها، روبات پاسخگو و سایر موارد مبتنی بر فناوری و هوش مصنوعی را ببینید.

راهروی تکنولوژی آزادی

تالار کهن

دقیقا در زیر برج آزادی تالاری قرار دارد که تالار کهن معروف است. در این تالار شاهد آثار هنری و تاریخی در کنار یکدیگر خواهید بود.

سالن مولتی ویژن

یکی از سالن های همایشی که برای بسیاری از همایش ها و سمینارها از آن استفاده می شود سالن مولتی ویژن برج آزادی است. این سالن ۳۰۰ نفره، مجهز به سیستم نورپردازی، صدا و تصویر به روزی است میتواند پذیرای اجرای همایش ها، کنسرت های موسیقی و حتی تئاتر باشد. دلیل نام گذاری این سالن به دلیل کاربرد چند منظوره آن است و میتوان در آن در کنار پخش سینمایی فیلم ها، کنسرت، همایش و تئاتر نیز برگزار نمود.

سالن مولتی ویژن آزادی

سالن سینمای کوچک

اگر مایلید تا در کنار دیدن فیلم، هیجان بیشتری را نیز تجربه کنید میتوانید از سالن سینمای چند بعدی برج آزادی که ظرفیت ۵۰ نفره دارد نیز استفاده کنید. افکت های حرکتی که صندلی های این سینما از آن برخوردار هستند میتوانند حس و حال ویژه ای از تماشای فیلم در اختیار شما قرار دهند.

آسانسور برج آزادی

آسانسورهای برج آزادی در قسمت دیوارهای آن قرار دارند و هر یک از آنها دو طبقه از برج را پوشش میدهند.

طبقات برج آزادی

در این بخش به توضیحات مختصری در خصوص آنچه که در طبقات برج آزادی شاهد آن خواهید بود میپردازیم.

طبقات برج آزادی

طبقه اول برج آزادی

طبقه اول برج آزادی که در فاصله ۲۳ متری از سطح زمین قرار دارد جاذبه دیدنی خاصی نداشته و بیشتر از آن برای تعویض آسانسور استفاده می شود. در این طبقه شما میتوانید از پنجره هایی که در دیواره وجود دارد نگاهی به شهر تهران بیاندازید.

طبقه دوم برج آزادی

طبقه دوم که ۱۰ متر بالاتر از طبقه اول است شامل گنبدی بتنی با طرح شمسه در وسط آن است که وظیفه نور رسانی به طبقه اول و دوم برج را بر عهده دارد. در این طبقه شما امکان بازدید از معماری داخلی برج آزادی را خواهید داشت. اگر به مسجد شیخ لطف الله سری زده باشید مطمئنا شباهت سقف این قسمت از برج با این مسجد نظر شما را به خود جلب خواهد کرد. در این طبقه میتوانید عکس های تاریخی بسیاری را نیز مشاهده کنید.

طبقه سوم برج آزادی

طبقه سوم برج آزادی در ارتفاع حدود ۴۰ متری از سطح زمین قرار داشته و به شما این امکان را میدهد تا از شکاف های مستطیلی و عمودی بازدیدی داشته و از پنجره های لانه زنبوری نیز نگاهی به شهر تهران بیاندازید.

پشت بام برج آزادی

بخش انتهایی برج آزادی در ارتفاع ۴۶ متری از سطح زمین قرار داشته و از یک گنبد تشکیل شده است. این گنبد که کاشی کاری های فیروزه ای آن را بیش از پیش جذاب کرده است شما را به یاد گنبدهای ساخته شده برای امامزاده های مختلف موجود در سراسر کشور می اندازد.

نمایی از پشت بام برج آزادی

 

ترمینال آزادی کجاست

در ضلغ شمال غربی میدان آزادی ترمینال مسافربری قرار دارد که بسیاری از مسافران برای رسیدن به تهران و بازدید از میدان آزادی از آن استفاده می کنند.

جاذبه های گردشگری اطراف برج آزادی

یکی از جمله معروف ترین پارک هایی که در نزدیکی برج آزادی واقع شده است پارک المهدی است. شما می توانید پس از بازدید از برج آزادی به راحتی و صرف تنها چند دقیقه پیاده روی به پارک المهدی در ضلع جنوب شرقی این برج برسید.

در نزدیکی برج آزادی شما این امکان را خواهید داشت تا با صرف چند دقیقه رانندگی به سایر جاذبه های گردشگری تهران نیز برسید و از آنها نیز بازدید کنید. از دیگر جاذبه های گردشگری ایران که میتوانید بعد از بازدید از برج آزادی از آنها نیز بازدید داشته باشید میتوان به دریاچه چیتگر و شهربازی ارم اشاره نمود.

نمایی از داخل برج آزادی

تاکنون تجربه بازدید از میدان آزادی تهران را داشته اید؟ خاطره ای اگر در این خصوص دارید در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

سوالات پیرامون میدان آزادی

در این بخش در خصوص تعدادی از سوالات پرتکرار در خصوص برج آزادی پاسخ داده ایم.

برج آزادی کجاست؟

برج آزادی در مرکز میدانی به همین نام قرار گرفته است. میدان آزادی از غرب به بزرگراه شهید لشگری، از شرق به خیابان آزادی، از جنوب به بزرگراه سعیدی و از شمال به بزگراه جناح دسترسی دارد.

برج آزادی در چه سالی تاسیس شد؟

در فاصله سال‌های ۱۳۴۸ تا ۱۳۵۰ توسط حسین امانت برای یادبود جشن‌های ۲۵۰۰ ساله شاهنشاهی ساخته شد.

ورودی برج آزادی کجاست؟

ورودی برج آزادی در بخش حیاط رو بازی که در دو سمت برج آزادی در نظر گرفته شده است قرار دارد

ارتفاع میدان آزادی چقدر است؟

ارتفاع میدان آزادی ۴۵ متر از سطح زمین

به این نوشته امتیاز دهید
غزاله با نام مستعار لیدی سئو مهندس کامپیوتر که در زمینه کارشناس تولید محتوا و بهینه سازی سایت (سئو) فعالیت می کنم و عاشق نوشتن و گردش در طبیعت هستم و به همین دلیل نویسندگی بزن بریم سفر رو هم انجام میدم
پست های مرتبط

همه چیز در مورد آرامگاه شاه عباس صفوی

شاه عباس اول، مشهورترین پادشاه سلسله صفوی، نه تنها به خاطر قدرت…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه یخاب کاشان

کوه یخاب، در شمال شهر ابوزیدآباد و شرق شهر آران و بیدگل،…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری کاشان

کاشان است و یک دنیا حرف که برای گفتن دارد! در این…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه های تاریخی کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان محدود به یکی دو مورد خاص نمی شود،…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

آخرین پست ها

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.