بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا و لرستان : همه چیز در مورد دره نی گاه لرستان

همه چیز در مورد دره نی گاه لرستان

همه چیز در مورد دره نی گاه لرستان

یکی از جاذبه های گردشگری استان لرستان دره نی گاه است. هرچند بازدید از این دره به طی کردن یک مسافت طولانی با پیاده روی نیاز دارد ولی کسی که این راه را شروع می کند مطمئن است که تماشای دره نی گاه و آب تنی در رودخانه و آبشارهای آن ارزش طی مسافت طولانی را دارد. در مقاله ای که پیش روی شماست قصد داریم تا به معرفی یکی از بهترین دیدنی های طبیعی استان لرستان به نام دره نی گاه بپردازیم. پس اگر قصد سفر به این استان و بازدید از این دره را دارید حتما قبل از آن از اطلاعات جامع و کامل بزن بریم سفر بهره مند شوید.

دره نی گاه را بشناسید

دره نی گاه دره ای بکر و زیباست که در لیست مناطق حفاظت شده دورود قرار دارد. دره نی گاه ۱۲ متر طول و به طور میانگین ۵۰۰ متر عرض دارد. در این دره رودخانه سفیدآب که از دریاچه گهر سرچشمه می گیرد جریان دارد. این رودخانه بعد از طی مسیری به دره نی گاه می ریزد. به جز این رودخانه دو رودخانه گردو و دره خرس هم به دره نی گاه می ریزند. این سه رودخانه در تنگه نی گاه با یک دیگر ترکیب می شوند که در نتیجه آن یک جریان خروشان شکل می گیرد.

نام دیگر این دره، «دره نگار» است. این دره صخره ای است و پوشش گیاهی و جانوری خوبی در آن قرار دارد. حرکت در داخل این دره تنها با پای پیاده امکان پذیر است چرا که ارتفاع صخره ها در نقاطی از آن به ۵۰۰ متر هم می رسد. طبیعت گردها به دره نی گاه علاقه خاصی دارند. نزدیکی این دره به اشترانکوه باعث می شود بسیاری از کوهنوردان قبل یا بعد از صعود به اشترانکوه از این دره نیز بازدید کنند. همچنین دره نی گاه به دریاچه گهر نیز نزدیک است و معمولا کسانی که به قصد بازدید از دریاچه گهر به دورود می آیند از این دریاچه نیز بازدید می کنند.

دره نی گاه

بخش های دره نی گاه

دره نی گاه دارای دو بخش بزرگ و کوچک است. دره نی گاه بزرگ تا «پنبه کار» ادامه دارد و در شمال آن قله اشترانکوه قرار گرفته است. همانطور که از نام این دره پیداست از بخش دیگر دره نی گاه بزرگ تر است. نی گاه کوچک بخش دیگر دره است که از «پنبه کار» شروع شده و تا روستای «تی» ادامه دارد.

پوشش گیاهی و جانوران دره نی گاه

دره نی گاه پوشش گیاهی مناسبی دارد و در آن گیاهان مختلفی وجود دارند. علل این پوشش گیاهی آب و هوای معتدل و خنک این تنگه به علاوه رودخانه جاری در آن هستند. در این دره درختان ثمر ده مانند گردو، انجیز، سیب، بادام، توت و… نیز وجود دارند.

همین پوشش گیاهی گسترده باعث وجود حیوانات مختلفی در آن شده است. از جمله حیواناتی که در این دره وجود دارند می توان به خرس، پلنگ، گربه وحشی، روباه، گرگ و گراز اشاره کرد. از آنجایی که این حیوانات وحشی هستند و برای تغذیه نیاز به وجود حیوانات علف خوار دارند احتمالا در این منطقه حیواناتی که در زنجیره غذایی این حیوانات گوشت خوار هستند نیز وجود دارند. علاوه بر این گونه های مختلفی از پرندگان نیز بالای سر این دره پرواز می کنند.

دره نی گاه

دیدنی های دره نی گاه

در دل دره نی گاه دیدنی هایی وجود دارد که باعث می شود هر ساله گردشگران زیادی برای دیدن کردن از آن ها به این دره قدم بگذارند. درختان زیبایی که در دره رشد کرده اند در کنار رودخانه ای که در دره جاری است و صدای بی نظیری دارد اولین صحنه جذابی است که در دره نی گاه مشاهده می کنید. این ها تنها دیدنی های نی گاه نیستند در این دره یک آبشار به همین نام وجود دارد. علاوه بر آبشار نی گاه که ارتفاع و حجم آب بالایی دارد آبشارهای کوچکتری هم در این دره وجود دارند. آنچه در دره نی گاه برایتان آرامش بیشتری فراهم می کند ترکیب شدن صدای گذر آب با آوای دلنشین پرندگان است.

ملزومات بازدید از دره نی گاه

اولین چیزی که برای بازدید از دره نی گاه نیاز دارید توان بدنی بالاست. این دره ۱۲ کیلومتر طول دارد و برای طی کردن همه این ۱۲ کیلومتر باید قوای بدنی بالایی داشته باشید. کسانی که اهل ماجراجویی و طبیعت گردی هستند با مدیریت زمان و انرژی سعی می کنند همه این ۱۲ کیلومتر را در چند روز طی کنند تا بتوانند از همه زیبایی های دره نی گاه لذت ببرند.

برای این بازدید باید تجهیزات مناسب کوهنوردی و دره نوردی به همراه داشته باشید. یکی از مهم ترین مواردی که باید همراهتان باشد کفش مخصوص کوهنوری است. یکی از ویژگی های کفشی که خریداری می کنید باید این باشد که آب به آن نفوذ نکند، چرا که در حین پیاده روی در دره نی گاه مجبور خواهید بود از داخل رودخانه هم عبور کنید و اگر آب به کفشتان وارد شود با دردسر مواجه خواهید شد.

به همراه داشتن لباس اضافی نیز می تواند برایتان کاربردی باشد، چرا که امکان دارد در طول حرکت در این دره خیس شوید و اگر لباس اضافی به همراه نداشته باشید ممکن است سرما بخورید. اگر می خواهید در دره نی گاه کمپ بزنید باید چادر مسافرتی چراغ قوه، آتش زنه، کیسه خواب، وعده های غذایی، لباس گرم و دیگر تجهیزات کمپینگ را به همراه داشته باشید.

دره نی گاه

بهترین زمان بازدید از دره نی گاه

آب و هوای دره نی گاه معتدل و دلپذیر است و به همین خاطر در ماه های گرم سال گردشگران بیشتری در این دره حضور دارند. به جز آب و هوا اگر بخواهیم از منظر زیبایی خود دره هم نگاه کنیم، این دره در فصل بهار رنگ های مختلفی را به خود می بیند و آنقدر زیباست که انگار یک نقاش هنرمند همه جای آن را با ظرافت نقاشی کرده است. آب رودخانه در فصل بهار بالاترین میزان خود را دارد و به همین خاطر باید سعی کنید در مواجهه با آب احتیاط به خرج دهید.

  • تابستان ها به خاطر تعطیلات تابستانی، دره نی گاه شلوغ ترین روزهایش را می گذراند. اگر دوست ندارید با جمعیت زیاد رو به رو شوید همان اواخر بهار را انتخاب کنید. در تابستان میزان آب رودخانه در سطح مناسبی است و آب و هوای دره نی گاه خنک است.
  • پاییزهای دره نی گاه نیز از نظر زیبایی عالی است. اگر می توانید در هوای سرد کوهنوردی کنید در پاییز سری به این دره بزنید تا بتوانید عکس های زیبایی از طبیعت بکر داخل دره بگیرید.
  • زمستان های دره نی گاه برفی و بارانی است و برای حضور گردشگران فصل مناسبی نیست. مسیرهای دره در این زمان از سال لغزنده هستند و افراد بسیار کمی میل به رفتن به آن در فصل زمستان دارند.

توصیه های ایمنی برای سفر به دره نی گاه

طبیعت اگرچه زیباست ولی گاهی رخدادهایی را رقم می زند که می تواند برای انسان ها خطرناک باشد. داشتن آمادگی جسمی برای رفتن به دره را جدی بگیرید و سعی کنید از قسمت های صعب العبور عبور نکنید. این دره فاقد آنتن دهی تلفن همراه است به همین دلیل سعی کنید گذر از این دره را همراه با یک کار بلد انجام دهید که به مسیرها آشنا باشد. یک پاسگاه محیط زیست در روستای تپه تی و درب آستانه قرار دارد که می تواند به شما اطلاعات لازم برای داشتن یک سفر کم خطر را ارائه دهد.

دره نی گاه

مسیرهای دره نی گاه

برای رسیدن به دره نی گاه مسیرهای مختلفی وجود دارد، اما پیش از آن که به شروع مشترک این مسیرها برسید ابتدا باید خود را به شهرستان دورود در استان لرستان برسانید. بعد از آن نوبت رفتن به این دره زیبا که در ۶ کیلومتری دریاچه گهر و قبل از روستای تی قرار دارد می رسد.

مسیر اول که بیشتر توسط طبیعت گردها و کوهنوردان انتخاب می شود آن است که ابتدا به دریاچه گهر می روند و سپس یک مسیر شش کیلومتری را از سمت چپ چشمه پنبه کار طی می کنند. بعد از ۶ کیلومتر ابتدای دره نی گاه معلوم می شود.

علت این که تنها کوهنوردها و طبیعت گردها به این مسیر علاقه دارند این است که این مسیر دارای دشواری های خاصی است مثلا این که باید در بعضی قسمت ها از داخل رودخانه عبور کنید و اگر آب رودخانه بالا آمده باشد کارتان سخت خواهد شد.

مسیر دیگر این است که اول به شهر دورود بروید و از میدان امام رضا به سمت روستای امامزاده پیرعبدالله بروید سپس به طرف روستای تی بروید که در واقع سوی دیگر دره نی گاه است.

مسیر سوم که از نظر مسیریابی کمی سخت است، طوری است که بهتر است یک راه بلد همراهتان باشد. در مسیر دریاچه گهر زمانی که به چشمه خرم رسیدید باید ۳۰ دقیقه تا گردنه سلام (گله چیر) پیاده روی کنید. بالای این گردنه یک آنتن مخابراتی قرار دارد. بعد از آن وارد دره گردو شوید پیش از این که به آبشار دره برسید باید از سمت چپ به سمت دره نی گاه حرکت کنید اگر در جهت آب حرکت کنید به روستای تی خواهید رسید.

تا به حال تجربه سفر به دره نی گاه را داشته اید؟ از خاطرات سفرتان در بخش نظرات برایمان بگویید.

به این نوشته امتیاز دهید
سفر یکی از الزامات زندگی انسانی است. در وبسایت بزن بریم سفر در کنار هم با محبوبترین و برترین جاذبه های گردشگری ایران و جهان آشنا می شویم تا با سفر به این نقاط خاطره ای به یاد ماندنی را بر جای گذاریم.
پست های مرتبط

همه چیز در مورد خانه تاریخی باکوچی کاشان

خانه باکوچی، نگینِ درخشانِ محله سلطان امیراحمد کاشان، یادگاری از دوران زندیه…

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه شاه عباس صفوی

شاه عباس اول، مشهورترین پادشاه سلسله صفوی، نه تنها به خاطر قدرت…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه یخاب کاشان

کوه یخاب، در شمال شهر ابوزیدآباد و شرق شهر آران و بیدگل،…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری کاشان

کاشان است و یک دنیا حرف که برای گفتن دارد! در این…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه های تاریخی کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان محدود به یکی دو مورد خاص نمی شود،…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.