بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و تهران و غرب آسیا : همه چیز در مورد کاخ سعد آباد تهران

همه چیز در مورد کاخ سعد آباد تهران

همه چیز در مورد کاخ سعد آباد تهران

یکی از کاخ های معروف شهر تهران که خیلی ها را برای تماشای خود از سایر استان ها و حتی از خارج از کشور به تهران می کشاند، کاخ سعد آباد است. این کاخ از معدود جاذبه های تاریخی ایران است که در تهران قرار دارد و بازدید از آن برای مردم ممکن است. این کاخ که خانواده پهلوی تابستان ها در آن اقامت می کردند اکنون جایی است که مردم عادی هم می توانند در آن قدم بگذارند و از هنرهای خاصی که در آن به کار رفته است دیدن کنند. مجموعه کاخ سعد آباد دارای موزه ها و بخش های مختلفی است که می توانید از آن ها بازدید کنید. بزن بریم سفر قرار است در این مطلب با معرفی همه بخش های مختلف کاخ سعدآباد شما را به سفری در دل تاریخ ببرد. اگر می خواهید از کاخ سعد آباد دیدن کنید بهتر است پیش از آن حتما اطلاعات مفیدی که در این مطلب نوشته شده است را بخوانید تا لذت بیشتری از بازدیدی که از کاخ سعد آباد انجام میدهید ببرید.

مسیرهای دسترسی به کاخ سعدآباد

مجموعه سعد آباد دارای دو درب اصلی است، یکی از آنها از طرف دربند و یکی هم از طرف زعفرانیه در دسترس است. اگر می خواهید با وسایل حمل و نقل عمومی خود را به این مکان برسانید روش های زیر را می توانید اجرا کنید.

رفتن به کاخ سعد آباد با مترو

اگر می خواهید با مترو به کاخ بروید، ابتدا با مترو خود را به ایستگاه تجریش برسانید که در خط ۱ مترو تهران قرار دارد. در مقابل ایستگاه مترو تجریش تاکسی هایی هستند که شما را به کاخ می برند. علاوه بر این می توانید از ایستگاه تاکسی میدان تجریش نیز با تاکسی مستقیم به آن جا بروید.

رفتن به کاخ سعد آباد با بی آر تی

برای رسیدن به این مکان با بی آر تی باید خود را به خط راه آهن-تجریش برسانید و با آن به تجریش بروید. بعد با تاکسی به کاخ سعدآباد بروید.

رفتن به درب زعفرانیه کاخ سعد آباد

اگر می خواهید به درب زعفرانیه این کاخ بروید باید بعد از رسیدن به تجریش در ابتدای خیابان شهید ملکی (ضلع غربی) تاکسی های آصف یا اسد آباد را سوار شوید. در ابتدای خیابان طاهری از این نقطه تا درب زعفرانیه کاخ سعدآباد باید ده دقیقه پیاده روی کنید.

تاریخچه کاخ سعد اباد

کاخ سعدآباد جایی بود که پهلوی ها و قاجاری ها از آن به عنوان یک کاخ ییلاقی استفاده می کردند. این کاخ در منطقه شمیرانات تهران قرار گرفته است. در مجموعه کاخ سعدآباد پیش از رضاخان باغ وسیعی وجود داشت که رضاشاه و محمد رضا شاه رفته رفته تعداد ساختمان ها را اضافه کردند و فضای سبز آن را کمتر نمودند. هر کاخی در این مجموعه متعلق به یکی از اعضای خانواده سلطنتی بود و آخرین کاخی که ساخته شد متعلق به لیلا پهلوی آخرین دختر محمدرضاشاه بود. بنای اولیه کاخ سعد آباد در وسعت ۸۰۰۰ متر مربع در دوران قاجار پایه گذاری شد و پس از شاه شدن رضا خان ساخت بناهای آن ادامه یافت. بخش هایی از این مجموعه در زمان رضاشاه خریداری شدند و به این مجموعه افزوده شدند. کاخ ملکه مادر از اولین بناهایی بود که در این کاخ ساخته شد.

کاخ سعد آباد

بخش های مختلف مجموعه سعدآباد

مجموعه کاخ سعدآباد ۱۱۰ هکتار مساحت دارد که در آن ۱۸ کاخ بزرگ و کوچک قرار دارد که برخی از آن ها در دوره قاجار و برخی دیگر در دوره پهلوی ساخته شده اند. در ادامه مکان های قابل بازدید کاخ سعد آباد را به شما معرفی خواهیم کرد.

کاخ موزه ملت

کاخ موزه ملت در بین سال های ۱۳۱۸ تا ۱۳۲۰ساخته شده است. این کاخ بعد از این که محمدرضا شاه در سال ۱۳۲۷ مورد حمله قرار گرفت و زنده ماند به عنوان اقامت دائم شخص شاه انتخاب شد تا امنیت او افزایش پیدا کند. به این کاخ، کاخ ابیض نیز می گویند. این کاخ دارای سرسرا، سالن های پذیرایی، دفاتر کاری، اتاق خواب و استراحت نیمروزی، سالن بازی و سینما است.

کاخ ملت سعد اباد

کاخ سبز

این کاخ ابتدا متعلق به شخصی به نام علیخان والی بود و بعد از آن توسط رضاخان در سال ۱۳۰۱ خریداری شد. او برای خرید این کاخ هفت هزار تومان به علیخان والی پرداخت کرد. رضاشاه به یک معمار به نام میرزا جعفرخان دستور داد تا به بنای اصلی جزئیاتی افزوده شود تا بهبود و گسترش پیدا کند. رضا شاه در طول دوران سلطنتش در این کاخ زندگی کرد و اتاق او که فاقد تخت خواب است امروز مانند قبل باقی مانده است.

کاخ سبز

کاخ شمس پهلوی

شمس پهلوی دختر رضاشاه و خواهر محمد رضا شاه بود. او دارای یک کاخ تابستانی در مجموعه سعد آباد بود که اکنون تبدیل به موزه پوشاک سلطنتی شده است. پس از مدتی شمس پهلوی به مهرشهر کرج مهاجرت کرد که در آن جا هم یک کاخ اختصاصی داشت. بعد از رفتن شمس از این مکان برای نگهداری هدایای سلطنتی استفاده شد. اگر دوست دارید لباس های سلطنتی را از نزدیک ببینید سری به این موزه بزنید.

کاخ شمس پهلوی

دروازه های سعدآباد

از آن جایی که این کاخ مساحت زیادی داشت برای این که قسمت های آن را مشخص کنند دروازه هایی برای ورود از بخش های مختلف باغ به بخش های دیگر ساخته بودند. متاسفانه اکنون تنها دو دروازه از این دروازه ها برای بازدید کنندگان قابل تردد هستند. نام این دروازه ها دروازه نظامیه، دروازه زعفرانیه، دروازه خیابان دربند، دروازه میدان دربند، دو دروازه جعفر آباد، دروازه رودخانه و دروازه کاخ سفید است.

موزه های کاخ سعد آباد

سازمان میراث فرهنگی طی اقدامی، چند کاخ را در مجموعه سعد آباد تغییر کاربری داد و آن ها را به جایی برای نمایش فرهنگ و هنر معاصر ایرانی اختصاص داد. موزه های خط و کتابت میرعماد، استاد حسین بهزاد، استاد فرشچیان، هنرهای زیبا و موزه هنر، موزه هایی هستند که طی این اقدام به وجود آمدند و می توانید از آن ها بازدید کنید.

موزه خط و کتابت میرعماد

این موزه در دوران سلطنت پهلوی جایی بود که فرحناز و علیرضا پهلوی زندگی می کردند. این مکان در سال ۱۳۷۶ به عنوان موزه خط و کتابت میرعماد شروع به کار کرد.

موزه خط و کتاب سعد آباد

موزه استاد حسین بهزاد

این موزه در گذشته استراحتگاه و دفتر کار رضاشاه بود. بعد از این که رضاشاه از سلطنت برکنار و از کشور تبعید شد این کاخ به پسر ارشد محمدرضا شاه اختصاص یافت. در سال ۱۳۷۳ توافقی میان سازمان میراث فرهنگی و فرزند استاد حسین بهزاد شکل گرفت که باعث شد در صدمین سالگرد تولد او این مکان به موزه استاد حسین بهزاد تغییر کند تا مردم بتوانند به تماشای آثار مینیاتور این استاد بزرگ بپردازند.

موزه استاد عباسی سعد آباد

موزه استاد فرشچیان

در سال ۱۳۸۰ بود که استراحتگاه رضاشاه و همسر چهارم او تبدیل به موزه ای با بیش از ۵۰ اثر چشم نواز از استاد فرشچیان شده است. این آثار مینیاتوری هستند.

موزه استاد فرشچیان

موزه هنرهای زیبا

موزه هنرهای زیبا در قسمت جنوبی کاخ سعد آباد قرار دارد. قبل از انقلاب این بنا وزارت دربار بود و پس از انقلاب به محلی برای نمایش آثار نفیس نقاشی و مجسمه به وجود آمده است.

موزه هنرهای زیبا

موزه هنر ملل

این موزه بخشی از کاخ ملت بود که فرح دیبا از آن به عنوان موزه شخصی استفاده کرد. در سال های اخیر از این موزه به عنوان جایی برای نشان دادن هنر هنرمندان ایرانی و خارجی استفاده می شود.

موزه هنر ملل

موزه نظامی و موزه سلاح های دربار

ادوات جنگی که در این موزه نگهداری می شود پیش از این در موزه نظامی دانشکده افسری نگهداری می شد تا این که در سال ۱۳۶۲ به اینجا منتقل و به عموم نمایش داده شده است. این موزه پیش از این کاخ تاج الملوک همسر دوم رضاشاه بوده است.

موزه سلاح های دربار

آشپزخانه سلطنتی

در آشپزخانه سلطنتی می توانید ظروفی را که برای خورد و خوراک خانواده سلطنتی از آن ها استفاده می شد را ببینید. این بخش در قسمت مرکزی باغ سعد آباد قرار دارد. در این آشپزخانه برای ۵۰ تا ۶۰ روز آشپزی در سال برای خانواده سلطنتی به روزترین امکانات مدرن آشپزی قرار داشت.

موزه آشپزخانه دربار سعد آباد

موزه ظروف

موزه ظروف در گذشته اقامتگاه اشرف پهلوی بوده است. بعد از او این مکان تبدیل به نهاد ریاست جمهوری شد و بعد از آن به محلی برای نمایش ظروف سلطنتی قاجاری و پهلوی تبدیل شد. در این مکان ظروف مختلفی از دوران قاجار و پهلوی به نمایش در می آید.

موزه ظروف سعد آباد

موزه آب

این موزه به عنوان یک موسسه فرهنگی برای حفظ فرهنگ پیشینیان در ارتباط با شبکه های توزیع آب در شهر، روستاها و زمین های کشاورزی است که اهمیت زیادی دارد. این موزه نزدیک کاخ سبز است.

موزه آب سعد آباد

موزه برادران امیدوار

برادران امیدوار دو برادر جهانگرد ایرانی بوده اند. این موزه که قبلا کالسکه خانه سلطنتی بوده است اکنون به جایی برای نمایش جهانگردی های برادران امیدوار تبدیل شده است.

موزه برادران امیدوار

موزه آلبوم های سلطنتی

اگر دوست دارید اسناد تاریخی را تماشا کنید و عکس های قدیمی را ببینید، موزه آلبوم های سلطنتی جای خوبی برای شماست. در این موزه اسناد تاریخی، نسخ خطی و آلبوم های عکس تاریخی قرار دارند.

همه چیز در مورد کاخ سعد آباد تهران

معماری کاخ سعدآباد

زمین مجموعه سعدآباد اکنون ۳۰۰ هکتار است. ۱۱۸ هکتار از این ۳۰۰ هکتار را باغ و قنات و گلخانه ها تشکیل داده اند و در ۱۱۰ هکتار از آن کاخ ها ساخته شده اند. معماری این کاخ ها عموما تلفیق معماری ایرانی و اروپایی است. برجسته ترین مهندسان داخلی و خارجی در طراحی این کاخ ها نقش داشته اند. مهندس خرسندی و مهندس بوریس روسی، استاد غلامرضا پهلوان، عبدالکریم شیخان، حسین کاشی، استاد لرزاده و رضا ملائکه کسانی بودند که در مهندسی و تزئینات کاخ سفید نقش داشتند.

بنای کاخ سبز را میرزا جعفر کاشی معمارباشی ساخته است. برای تزئینات این کاخ از سنگ های سبز معدن خمسه زنجان و سنگ مرمر خراسان استفاده شده است. به همین دلیل این کاخ به کاخ مرمر نیز معروف است. در داخل این کاخ آینه کاری های ظریف، کاشی کاری و گچبری قرار دارد. استاد حسین بهزاد کسی بود که تذهیب داخلی دیوارها را بر عهده گرفت. خاتم کاری داخل کاخ نیز به دست شاگردان استاد صنیع خاتم انجام شد.

کاخ شمس از سال ۱۳۱۴ ساختش شروع شد و تا ۱۳۱۸ طول کشید. این کاخ مساحتی بالغ بر ۲۴۰۰ متر مربع دارد. این کاخ دارای معماری سنتی ایرانی و معماری اروپایی به ویژه معماری آلمانی است. کاخ اشرف پهلوی در سال ۱۳۵۰ به دستور اشرف پهلوی به وسعت ۱۸۰۰ متر ساخته شده است. نمای بیرونی این کاخ از سنگ مرمر پوشانده شده است و آثار دست هنرمندان ایرانی در آن دیده می شود. کاخ های دیگر این مجموعه در زمان قاجار و پهلوی اول ساخته شده و در دوره های بعدی مرمت شده است.

بهترین زمان برای بازدید از مجموعه فرهنگی کاخ سعداباد

مجموعه سعدآباد در منطقه دربند قرار دارد و این باعث می شود که آب و هوایی گرم و خشک داشته باشد. بیشترین تعداد بازدیدکنندگان از کاخ سعدآباد در تعطیلات نوروز به این کاخ می آیند. از نظر آب و هوایی و میزان جمعیت اواخر فروردین تا اواخر آبان بهترین زمان بازدید از این کاخ موزه است. این کاخ در اواسط هفته هم از روزهای دیگر خلوت تر است. اگر در پاییز به این کاخ بروید با صحنه های بسیار شگفت انگیزی مواجه می شوید که سوژه های ویژه ای برای عکاسی به شما می دهند. این مکان همه روزهای سال به جز ایام سوگواری که تعطیل رسمی اعلام شده است باز است. در نیمه اول سال  از ساعت ۹ تا ۱۸:۴۵ و در نیمه دوم سال از ساعت ۹ تا ۱۷ می توانید از این مکان بازدید به عمل بیاورید. به خاطر داشته باشید فروش بلیط این کاخ تا یک ساعت پیش از تعطیلی آن انجام می شود. بلیط این مکان را نمی توانید با وجه نقد خریداری کنید و حتما باید کارت اعتباری به همراه داشته باشید.

موزه آلبوم

هزینه ورودی کاخ سعد آباد

کاخ سعدآباد به عنوان بخشی از تاریخ معاصر ما به حساب می آید که بهتر است برای شناخت هرچه بهتر تاریخ ایران سری به آن بزنید. ورودی این مجموعه هزینه ناچیزی در حدود ۵۰۰۰ هزار تومان دارد و باید برای ورود به هرکدام از موزه ها هزینه ای جداگانه پرداخت کنید.

تاکنون از کاخ سعد آباد بازدید کرده اید؟ خاطره ای اگر از این بازدید خود دارید برای آگاهی بیشتر علاقه مندان به بازدید از این کاخ در نظرات بنویسید.

سوالات متداول

کاخ سعد آباد کجاست؟

اگر می خواهید با مترو به کاخ بروید، ابتدا با مترو خود را به ایستگاه تجریش برسانید که در خط ۱ مترو تهران قرار دارد. در مقابل ایستگاه مترو تجریش تاکسی هایی هستند که شما را به کاخ می برند.

هزینه بلیط کاخ سعد آباد چقدر است؟

ورودی این مجموعه هزینه ناچیزی در حدود ۵۰۰۰ هزار تومان دارد و باید برای ورود به هرکدام از موزه ها هزینه ای جداگانه پرداخت کنید.

ساعت های بازدید از کاخ چه زمانی است؟

زمان بازدید ازکاخ در فصول نیمه اول سال از ساعت ۹ الی ۱۹
و فصول نیمه دوم سال از ساعت هشت الی ۱۷ است

بهترین زمان برای بازدید از کاخ سعد آباد چه زمانی است؟

کاخ سعد آباد در تمامی فصل های سال زیبایی خاص خود را دارد اما بهترین زمان برای بازدید ادریبهشت و خرداد ماه می باشد.

۴/۵ - (۲ امتیاز)
سفر یکی از الزامات زندگی انسانی است. در وبسایت بزن بریم سفر در کنار هم با محبوبترین و برترین جاذبه های گردشگری ایران و جهان آشنا می شویم تا با سفر به این نقاط خاطره ای به یاد ماندنی را بر جای گذاریم.
پست های مرتبط

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دره حصارک تهران

به طبیعت گردی و کوه نوردی علاقه مند هستید؟ در تهران به…

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی رزاقیان کاشان

شاید با شنیدن نام شهر کاشان، اولین کلماتی که به ذهنتان می…

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد جشنواره (مراسم) گلابگیری کاشان

با فرارسیدن عید نوروز و فصل بهار بسیاری از افراد از تعطیلات…

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه سهراب سپهری در کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان صرفا به چند خانه تاریخی محدود نمیشود بلکه…

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد بقعه خواجه تاج الدین کاشان

در میان انبوه جاذبه‌های تاریخی و مذهبی شهر کاشان، بقعه خواجه تاج…

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.