بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا : همه چیز در مورد کوه سهند

همه چیز در مورد کوه سهند

همه چیز در مورد کوه سهند

بسیاری از جاذبه های طبیعی ایران در استان آذربایجان غربی قرار دارد. علاقه مندان به طبیعت گردی که به دنبال دیدن جاهای بکر و فراموش نشدنی هستند کوه سهند را برای تماشا و کوهنوردی انتخاب می کنند. سهند بلندترین کوه آذربایجان بعد از کوه سبلان است. این کوه آتشفشانی که در گذشته های خیلی دور فعال شده است اکنون خاموش مانده و تبدیل به یکی از زیباترین و دیدنی ترین جاذبه های گردشگری ایران شده است. در این مقاله قصد داریم شما را با این رشته کوه دیدنی آشنا کنیم از این رو پیشنهاد میکنیم که تا انتها با ما در بزن بریم سفر همراه باشید تا هر آن چیزی که لازم است تا در خصوص کوه سهند بدانید را در اختیار شما قرار دهیم.

کوه سهند کجاست؟

برای رفتن به کوه سهند ابتدا باید به مراغه و از آنجا به روستاهای قراتلو و کرده ده بروید، سپس وارد یک جاده خاکی خواهید شد که پس از طی کردن هفت کیلومتر از آن به ارتفاع ۲۵۹۰ متری روی دامنه سهند می رسید. این مکان گوران بولاغی نام دارد.  گوران بولاغی یک چشمه آب و محل های مسطحی دارد که شرایط را برای چادر زدن کوهنوردان فراهم می کند.

کوه سهند را بیشتر بشناسید

کوه سهند ارتفاعی نزدیک به ۳۷۰۷ متر دارد و دومین کوه بلند آذربایجان بعد از سبلان به حساب می آید. این کوه آتشفشانی خاموش دارای دامنه هایی است که در ماه های گرم سال پوشیده از ریحان و لاله واژگون می شوند. از آنجایی که اطراف این کوه را گیاهان، گلزارها و چمن زارها پوشانده اند، به آن عروس کوه های ایران هم می گویند. در رشته کوه سهند قله هایی از جمله قله جام، سهند، سلطان، دمیرلی، آغ داغ، موتال داغی، شیر داغی، حرم داغی، گیرو داغی، آتاشان، درویش و کمال وجود دارند. از این رشته کوه رودهای پر آبی به سوی آبگیرهای بزرگ آذربایجان به نام دریاچه ارومیه و دره قزل اوزن جریان دارند.

این کوه در گذشته برای مردم آن منطقه دارای تقدس بوده است. علت آن هم به دلیل این بود که رودهایی که از این کوه جاری می شوند زندگی را در بخش هایی از آذربایجان به جریان در می آورند علاوه بر این که فوران آتشفشان این کوه در سالیان بسیار دور باعث شده است که خاک این منطقه بسیار حاصل خیز باشد. کوه سهند ظرفیت بسیار بالایی در زمینه گردشگری دارد و هر ساله گردشگران زیادی را از داخل و خارج ایران به خود جذب می کند. علاوه بر علاقه مندان به طبیعت، رشته کوه سهند به خصوص کوه سهند بسیار مورد توجه کوهنوردان قرار گرفته است. کوهنوردان معمولا در طی مسیر گیاهان دارویی که در دامنه کوه سهند رشد کرده است را می چینند و هنگام خستگی آن را دم کرده و می نوشند. از جمله گیاهانی که خواص دارویی دارند و اطراف کوه سهند می توان آن ها را چید بابونه و کاکوتی هستند.

کوه سهند

آب و هوای کوه سهند

سهند آب و هوای سردسیر دارد و در آن بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ میلی متر در سال بارندگی رخ می دهد. منطقه سهند از نظر آب و هوایی مانند مناطقی است که بیش از ۲۰۰۰ متر ارتفاع دارند. از خصوصیات اینطور مناطق می توان به زمستان های سرد و طولانی و تابستان هایی با آب و هوای ملایم اشاره کرد.

با توجه به این که این کوهستان آتشفشانی است دانشمندان هواشناسی درباره اندازه اقلیم آن نظرات مهمی دارند. یکی از این دانشمندان کوپن است که اهل اتریش است و یک کلیماتولوژیست است. او اقلیم سهند را دارای آب و هوای بارانی، مرطوب و خیلی سرد می داند که زمستان هایی طولانی و نیمه خشک دارد. در کوهستان سهند پوشش گیاهی عالی و غنی وجود دارد اگرچه فاقد پوشش جنگلی است.

پیست اسکی سهند

یکی از دیدنی های سهند، پیست اسکی سهند است. این پیست که در جنوب شرقی تبریز قرار دارد در فصل زمستان پذیرای علاقه مندان به ورزش اسکی است. برف در این منطقه گاهی تا ۴ متر هم می نشیند و فضا را کاملا برای یک اسکی هیجان انگیز فراهم می کند. در این مجموعه دو بالابر وجود دارد که ۱۲۰۰ متر طول دارند و بازدید کنندگان را به بالای کوه می برند. برف در این منطقه تقریبا شش ماه باقی می ماند. در فاصله ۵ کیلومتری این مجموعه یک مرکز تفریحی قرار دارد که ویلاهای کوهستانی اجاره می دهد و می توانید در آن جا استراحت و اقامت کنید. در نزدیکی پیست اسکی سهند دو جاذبه گردشگری وجود دارد که یکی روستای ثمر خزان و دیگری یک رودخانه پر آب است.

پیست اسکی سهند

دره های اطراف کوه سهند

یکی دیگر از دیدنی های کوه سهند دره های آن است. دره های شاه یوردی و بایندر از خوش آب و هوا ترین و دیدنی ترین جاذبه های طبیعی ایران به حساب می آیند. رودهای قپان چایی، کلقان چایی، چینی بلاغ چای و بهادر چایی در کنار دره های باصفایی نظیر آباد چیچکلو و چینی بلاغ قرار دارند. این رودها نهایتا به دریای خزر می ریزند.

از دیگر دره های معروف سهند می توان به دره های بار الی دره سی، توله سر دره سی، گین دره سی، کندوان دره سی، زینجاب دره سی، آستاری دره سی و ارشد چمنی اشاره کرد. در بعضی از این دره ها رودخانه هایی نیز جریان دارد که نهایتا به داخل دریاچه ارومیه می ریزند. معروف ترین رودخانه ای که در دل این دره ها جریان دارد «رودخانه مردق» است.

گونه های جانوری کوه سهند

یکی دیگر از ویژگی های مهمی که کوه سهند دارد این است که گونه های مختلف جانوری در آن زندگی می کنند. از مهم ترین حیواناتی که زیستگاهشان کوهستان سهند است می توان به قوچ، میش ارمنی، خرس قهوه ای، سیاه گوش، پلنگ، روباه، گرگ، راسو، گربه وحشی، انواع خفاش و جوندگان کوچک اشاره کرد. تعداد زیادی از پرندگان نیز سهند را برای زندگی انتخاب کرده اند. از جمله پرنده هایی که در سهند زندگی می کنند شاهین سان ها، کورکور، عقاب، لیل، کرکس، سارگپه، بالابان، کبک، تیهو، بلدرچین و چیل را می توان نام برد. تمام این گونه های جانوری در کنار هم سهند را به یک نمونه کامل از زیستگاه های جانوری تبدیل کرده است. اگر خوش شانس باشید حین بازدید از کوه سهند و جاذبه های آن می توانید یک یا چند مورد از حیوانات یاد شده را نیز ببینید.

کوه سهند

چشمه های کوه سهند

از قله و دامنه سهند چشمه های مختلفی جاری هستند. از مشهور ترین این چشمه ها می توان به گوران بلاغی، پری، فرخ بلاغ و گوموش بلاغ اشاره کرد. این چشمه ها لطیف و تازه هستند و چراگاه ها و باغ های اطراف را سیراب می کنند. هنگام بازدید از کوه سهند می توانید کنار یکی از این چشمه ها بنشینید و به نوای آب گوش دهید در حالی که یک عکس زیبا از خود یا خانواده تان می گیرید.

پوشش گیاهی کوه سهند

روی کوه سهند گیاهانی مثل یونجه و شبدر می رویند. از آنجا که آب و هوای این منطقه سرمای شدید و طولانی است درختچه ها و درختان روی آن رشد نمی کنند. پوشش گیاهی سهند تنها شامل علف های پایدار و یکساله است و این گونه ها به طور فراوان روی سهند می رویند. به همین علت است که دامنه های این کوه برای دام ها یک چراگاه عالی به حساب می آید. این رشته کوه در زمستان کاملا با برف پوشیده می شود و در بهار و تابستان با گیاهانی مانند لاله های واژگون، ریحان و علف زینت داده می شود.

کوه سهند

معروف ترین قله های رشته کوه سهند

در رشته کوه سهند قله های معروفی قرار دارد که مورد استقبال بسیاری از کوهنوردان قرار می گیرد. معروف ترین قله رشته کوه سهند جام نام دارد. قله سهند و قله جام نزدیک به یکدیگر هستند. جام همچنین مرتفع ترین قله رشته کوه سهند است. از میانه کوه های سهند و جام مجموعا ۲۳ رودخانه فصلی و دائمی نشات می گیرد که برخی از آن ها به دریاچه ارومیه و برخی دیگر به دریای خزر می ریزند. از دیگر قله های معروف رشته کوه سهند می توان به قله های کمال، دمیرلی، حرم داغی، شیرداغی، آتاشان، گیروداغی، سلطان، آغ داغ، درویش و موتال داغی اشاره کرد.

عسل سهند

عسل سهند یکی از شگفتی های کوه سهند است که محصول زنبورهای عسل فعال در این کوهستان است. این عسل را می توان با شکر سفید جایگزین کرد. عسل سهند در تابستان و پاییز حاصل می شود و اگر می خواهید عسل تازه سهند را تهیه کنید بهتر است در این ماه سال اقدام به خرید آن ها نمایید. عسل سهند دارای خواص زیادی است که می توان با مصرف درست و به اندازه از آن ها بهره برد.

ویدیو رشته کوه سهند

سوالات پیرامون کوه سهند

در این بخش به پرتکرار ترین سوالات شما پیرامون کوه سهند پاسخ داده ایم.

آب کوه سهند به کدام دریاچه ها میریزد؟

از این رشته کوه رودهای پر آبی به سوی آبگیرهای بزرگ آذربایجان به نام دریاچه ارومیه و دره قزل اوزن جریان دارند.

کوه سهند در کدام استان قرار دارد؟

کوه سهند در استان آذربایجان غربی قرار گرفته است.

تاکنون تجربه سفر یا صعود به کوه سهند را داشته اید؟ خاطره ای اگر از این سفر خود دارید آنرا با سایر علاقه مندان به سفر و صعود به این رشته کوه زیبا در میان گذارید

۴.۳/۵ - (۶ امتیاز)
سفر یکی از الزامات زندگی انسانی است. در وبسایت بزن بریم سفر در کنار هم با محبوبترین و برترین جاذبه های گردشگری ایران و جهان آشنا می شویم تا با سفر به این نقاط خاطره ای به یاد ماندنی را بر جای گذاریم.
پست های مرتبط

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دره حصارک تهران

به طبیعت گردی و کوه نوردی علاقه مند هستید؟ در تهران به…

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی رزاقیان کاشان

شاید با شنیدن نام شهر کاشان، اولین کلماتی که به ذهنتان می…

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد جشنواره (مراسم) گلابگیری کاشان

با فرارسیدن عید نوروز و فصل بهار بسیاری از افراد از تعطیلات…

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه سهراب سپهری در کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان صرفا به چند خانه تاریخی محدود نمیشود بلکه…

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد بقعه خواجه تاج الدین کاشان

در میان انبوه جاذبه‌های تاریخی و مذهبی شهر کاشان، بقعه خواجه تاج…

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.