بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا و قشم : همه چیز در مورد جنگل حرا قشم

همه چیز در مورد جنگل حرا قشم

همه چیز در مورد جنگل حرا قشم

جاذبه های گردشگری جزیره قشم به قدری معروف هستند که اگر بخواهیم از لحاظ شهرت یکی را از دیگری تفکیک کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد. با این وجود می توانیم جنگل های حرای قشم را جزو ۵ تا از معروف ترین جاذبه های گردشگری قشم با شهرت جهانی بدانیم. این جنگل قدمت زیادی دارد و آنقدر زیبا و در عین حال شگفت انگیز است که می تواند ساعت ها شما را به تماشای خود مشغول کند. شهرت جهانی این جنگل باعث شده است که سالانه صدها گردشگر خارجی برای بازدید از آن به جزیره زیبای قشم سفر می کنند. اگر شما هم از کسانی هستید که تعریف این جنگل را زیاد شنیده اند و حالا تصمیم دارند خودشان به جزیره سفر کنند و از نزدیک جنگل حرا را ببینند در ادامه این مطلب با بزن بریم سفر همراه باشید تا اطلاعات مفید و کاربردی برای بازدید از این جنگل را در اختیار شما قرار دهیم.

جنگل حرای قشم کجاست؟

جنگل حرا در تنگه خوران، بین شمال جزیره قشم و بندر خمیر واقع شده‌است. برای رفتن به این جنگل باید از بلوار خلیج فارس حدود ۵۲ کیلومتر به سمت قشم بروید. بعد از طی مسیر باید یک قایق کرایه کنید و از یک ناخدای کاربلد بخواهید که شما را به جنگل حرا ببرد. ناخداهای باتجربه می‌دانند از کجا و چه‌زمانی حرکت کنند تا در هنگام پایین آمدن آب، در خشکی جنگل گیر نکنند.

اگر می خواهید از دور جنگل حرا را تماشا کنید می توانید در ساحل کمپ بزنید و به تماشای زیبایی های این جنگل بنشینید. در این صورت می توانید از بازارچه ها و صنایع دستی ساخته زنان قشم نیز بازدید و خریداری کنید.

هزینه بازدید از جنگل حرای قشم

اگر بخواهید یک قایق ۶ نفری را دربست کرایه کنید باید هزینه ای نزدیک به ۹۰ هزار تومان بپردازید. زمانیکه قایق را دربست کرایه کنید دیگر نیازی نیست تا تکمیل شدن ظرفیت منتظر بمانید، در غیر این صورت باید نفری ۱۵ هزار تومان بپردازید و منتظر تکمیل ظرفیت قایق تا زمان حرکت باشید.

جنگل حرا قشم

جنگل حرای قشم

جنگل حرای قشم که آن را با نام مانگرو و جنگل دریایی نیز می شناسند جنگلی شگفت انگیز است که قدمت زیادی دارد و هنگام جزر ومد ، نیمی از آن به زیر آب می رود و دوباره با پایین رفتن آب پدیدار می شود. همانطور که از نام جنگل حرا مشخص است پوشش گیاهی این جنگل عمدتا از درختان حرا تشکیل شده است. علاوه بر حرا درختان چندل نیز بخشی از این جنگل را تشکیل داده اند.

یکی از دلایلی که باعث شده است درختان حرای این منطقه رشد بی نظیری داشته باشند آب و هوای استوایی حاکم بر آن است. وسعت جنگل حرای قشم نزدیک به ۸۲ هزار هکتار است. این جنگل در سال ۱۳۵۱ به عنوان منطقه حفاظت شده حرا و در سال ۵۴ به عنوان پارک ملی مورد بازدید گردشگران قرار می گرفت.

جنگل حرا اکنون یکی از ژئوسایت های ژئوپارک قشم است و مورد حمایت یونسکو قرار دارد. در ایران هم این جنگل زیر نظر سازمان محیط زیست استان هرمزگان قرار دارد. درباره درختان حرایی که در این جنگل قرار دارند برخی معتقدند که از هند به این منطقه وارد و کاشته شده اند.

درباره درختان حرا

حرا درختی است که ارتفاع آن از سه تا شش متر است و شاخ و برگهای سبز روشن دارد. این درختان می توانند در آب شور زنده بمانند چرا که پوستشان می تواند نمک آب را از آن جدا کند و آب شیرین باقی مانده را به خود جذب کنند.

درختان حرایی که در جنگل حرای قشم قرار دارند در همه فصل های سال سبز هستند و از آن ها با نام جنگل همیشه بهار نیز یاد می شود. یکی از زیبایی هایی که درختان حرا که در جنگل حرا دیده می شود، گل های زردرنگی هستند که در فصل خرداد میان انبوه شاخ و برگ های درختان شکوفه می دهند.

شیوه رشد کردن نهال های جدید درختان حرا بسیار جالب است به این صورت که دانه این درخت روی خود درخت جوانه می زند و بعد از رشد کردن از پایه مادری جدا می شود و در گل و لای پای درختان فرو می رود. به وجود آمدن این جنگل به همین علت باعث شیوه تکثیر خاص درخت حرا است.

برگ های درخت حرا باریک و بیضی شکل هستند و میوه آن ها هم شبیه به بادام است. این میوه های بادامی شکل در تابستان می رسند و در آب می افتند. بعد از مدتی در خاک های ساحلی رشد می کنند. ریشه های درخت حرا کوتاه است و یکی از شاخصه های این درخت تعداد بالای ریشه های فرقی آن است. اندازه ریشه های فرعی تا ۳۰ سانتی متر نیز می رسد.

جنگل زیبای حرا

حیات وحش جنگل حرای قشم

جنگل حرا مکانی امن برای پرندگان مهاجر است که از مناطق گرمسیری به این جنگل می آیند. از جمله پرندگانی که در فواصل مختلف سال در این جنگل زندگی می کنند می توان به حواصیل بزرگ، اگرت بزرگ و اگرت ساحلی، کاکائی، کفچه نوک تیز، حواصیل هندی، سلیم خاکستری و گیلانشاه اشاره کرد.

علاوه بر پرندگان مهاجر آبزیان و دوزیستان مختلفی نیز در این جنگل زندگی می کنند. از جمله این آبزیان و دوزیستان می توان به خرچنگ، مارماهی، شیلو، کلینگ، انواع قورباغه و… اشاره کرد.

اگر خوش شانس باشید حین بازدید از جنگل حرای قشم می توانید چند پرنده و آبزی کمیاب نیز تماشا کنید و از آنها چند عکس باکیفیت به یادگار ثبت کنید.

 فواید جنگل و درختان حرا

جنگل حرا علاوه بر این که مکانی امن برای حیوانات است، برای ما انسان ها نیز فواید زیادی دارد. یکی از فوایدی که این جنگل دارد این است که می توان از علوفه خشک آن برای خوراک دام استفاده کرد. علاوه بر این چوب درخت حرا نیز برای درست کردن آتش استفاده می شود.

یکی دیگر از فواید درختان حرا این است که پوست این درخت برای التیام بیماری های پوستی و یا جزام مفید است؛ بیماری های پوستی با شیره آوندهای آن تسکین پیدا می کنند و تانن موجود در این درخت برای تولید جوهر مازو استفاده می شود. همچنین چسب تخته و خمیر چوب دیگر تولیداتی هستند که می توان از درختان حرا برای آن ها استفاده کرد.

بومیان جزیره قشم در گذشته معتقد بودند استفاده از آب و گل این جنگل باعث لاغری خواهد شد. همه این فواید شگفت انگیز هستند ولی در عین حال باید از این جنگل ها محافظت کرد تا از بین نروند.

عسل جنگل حرا نیز فواید بی نظیری دارد و در کشور امارات هر کیلو از آن قیمت بسیار بالایی دارد. در خود قشم هم می توان از این عسل تهیه کرد خیلی ها از این عسل به عنوان ماسک صورت استفاده می کنند و از خواص آن برای پوست برخوردار می شوند.

عمر بالای درخت حرا باعث می شود که تنه آن بسیار محکم شود. در گذشته که وسایل مخصوص خالی کردن چوب وجود نداشت مردم از این تنه ها برای ساخت دهل استفاده می کردند. معروف است که اولین دهل جزیره قشم با چوب درخت حرا ساخته شده است به همین دلیل  این درخت برای مردم اهمیت زیادی دارد.

جنگل حرا قشم

ویدیو جنگل حرا قشم

تفریح های جنگل حرا که نباید از دست داد

زمانیکه به بازدید از جنگل حرا میروید گزینه های مختلفی برای تفریح کردن پیش روی شما قرار دارد. در ادامه به معرفی و بررسی این تفریحات خواهیم پرداخت.

طبیعت گردی در جنگل حرا 

جنگل های حرای قشم از معدود مکان ها در ایران است که می توانید طبیعت نادر و زیبای درختان حرا را از نزدیک ببینید. یکی از ویژگی های زیبای جنگل های حرا ریشه های در هم تنیده درختان است که هنگام پایین رفتن آب می توانید آن را تماشا کنید.

اگر هم هنگام بالا آمدن آب نزدیک این جنگل بودید، می توانید منظره شگفت انگیز قرار گیری درختان زیر آب را تماشا کنید. اگر در زمان جزر و مد در اطراف این جنگل باشید فرصت های بی نظیری برای طبیعت گردی از راه های امن برای شما فراهم است که علاوه بر تماشا می توانید عکس های بی نظیری هم ثبت کنید.

تماشای پرندگان در جنگل حرا

پرندگانی که به جنگل های حرا می آیند خود به تنهایی دلیلی برای جذب گردشگران هستند. در بازدید از این جنگل می توانید به تماشای انبوه پرندگانی بنشینید که برای مهاجرت یا به صورت دائم در این جنگل ها سکنی گزیده اند. در ماه های آذر و بهمن می توانید گونه های مختلف پرندگان را در این جنگل مشاهده نمایید  یک دوربین عکاسی یا یک دوربین شکاری همراه خود داشته باشید تا بتوانید هم عکس های خوبی از این پرنده ها بگیرید و هم زیبایی آن ها را با جزئیات بیشتری مشاهده کنید.

بازدید از مقبره شاه شهید آوازخوان

مقبره شاه شهید که در مسیر جنگل حرا قرار دارد یکی از منظره های زیبا در جزیره قشم را به وجود آورده است. این مقبره روی یک تپه در ساحل جنوبی و رو به دریا قرار دارد. کسی که در این خاک دفن شده است شاه شهید خوانده می شود و گویا علاوه بر داشتن چهره ای زیبا به نواختن نی و آواز خواندن می پرداخت و صاحب کرامت بود. معماری مقبره شاه شهید نیز بسیار زیباست.

شترسواری در دریا

یکی از تفریحات بی نظیری که احتمالا تنها در جنگل حرای قشم بتوانید تجربه کنید، شترسواری در دریاست. زمانیکه آب خیلی بالا نیامده است می‌توانید با شتر به دل دریا بزنید و از تماشای جنگل زیبای حرا لذت ببرید. وقتی سوار بر شتر هستید و در حال تماشا جنگل زیبای حرا هستید در واقع دارید از ارتفاع بالا دریا و جنگل را مشاهده می‌کنید که این منظره‌ای بینظیر است.

گردشگری در جنگل حرا

نکاتی برای بازدید از جنگل حرای قشم

اگر به جنگل حرا رفتید به یاد داشته باشید که این جنگل واقعا نادر و بی نظیر است، به همین دلیل باید در حفظ آن کوشا باشیم. علاوه بر این جنگل حرا جایی است که گونه های مختلفی از پرندگان و آبزیان در آن زندگی می کنند پس بهتر است با ایجاد آلودگی صوتی آرامش آن ها را برهم نزنیم. همچنین مراقب لانه های پرنده ها و موش ها و تخم پرندگان نیز باشیم. این نکته را نیز به یاد داشته باشید که در خود جنگل حرا امکانات رفاهی وجود ندارد ولی در اسکله هایی که سوار قایق می شوید می توانید از سرویس بهداشتی، فروشگاه و اقامتگاه بهره مند شوید.

نکات دیگری درباره جنگل حرا

در جنگل حرا موش خرما وجود دارد که باعث شده است شاهین معروف آفریقایی برای شکار به این جنگل بیاید.

در این جنگل خرچنگی به نام حرا نیز وجود دارد. بومی ها این خرچنگ را خرچنگ گیتارزن نامیده اند. از ویژگی های این خرچنگ این است که یک دستش بلندتر از دست دیگر اوست و مانند این است که گیتاری در دست دارد.

تعداد پرنده های شکاری جنگل حرا کم نیست و نزدیک به هشت نوع عقاب و پرنده شکاری مختلف در آن زندگی می کنند.

یکی از گونه های آبزی شگفت انگیز که در اطراف جنگل حرا زندگی می کند ماهی گل خورک است. این ماهی کمیاب زمانیکه از آب بیرون می آید تا زمانی که بدنش مرطوب باشد زنده می ماند و بعد از تمام شدن رطوبت بدنش به آب بر می گردد.

زمانیکه چوب درخت حرا می سوزد، دود سیاه تولید نمی کند و آب نمک و چربی را به خود جذب می کند. این علت ها باعث شده است که این چوب برای تولید زغال مناسب باشد.

از آن جایی که طبیعت جنگل حرا مانند بسیاری از جاذبه های گردشگری ایران دیگر دست نخورده و بکر است، ما باید همه با هم بکوشیم تا این طبیعت آسیب پذیر را از خطراتی که ممکن است آن را تهدید کند دور نگه داریم. این طبیعت قرار است چندین و چند نسل بعد از ما را نیز ببیند. اگر پیش از این به جنگل های حرا سفر کردید در بخش نظرات، تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید تا سایر کاربران بزن بریم سفر نیز از این تجربیات بهره مند شوند.

به این نوشته امتیاز دهید
غزاله با نام مستعار لیدی سئو مهندس کامپیوتر که در زمینه کارشناس تولید محتوا و بهینه سازی سایت (سئو) فعالیت می کنم و عاشق نوشتن و گردش در طبیعت هستم و به همین دلیل نویسندگی بزن بریم سفر رو هم انجام میدم
پست های مرتبط

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کاروانسرای مرنجاب کاشان

کاروانسرای مرنجاب، بنایی تاریخی و باشکوه در دل کویر مرنجاب، از جاذبه‌…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دره حصارک تهران

به طبیعت گردی و کوه نوردی علاقه مند هستید؟ در تهران به…

۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی رزاقیان کاشان

شاید با شنیدن نام شهر کاشان، اولین کلماتی که به ذهنتان می…

۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد جشنواره (مراسم) گلابگیری کاشان

با فرارسیدن عید نوروز و فصل بهار بسیاری از افراد از تعطیلات…

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه سهراب سپهری در کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان صرفا به چند خانه تاریخی محدود نمیشود بلکه…

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاه کاربران (2 دیدگاه)

  1. قایق سواری در جنگل حرا یکی از بهترین تجربیاتی بود که در طی مسافرت به قشم داشتم حتما از اسکله سهیلی، روستای طبل و بندر لافت هم دیدن کنید؛ ممنون میشم مطلبی هم راجب این مکان ها قرار بدین

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.