بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و تهران : همه چیز در مورد کاخ مرمر تهران

همه چیز در مورد کاخ مرمر تهران

کاخ مرمر

کاخ مرمر که این روزها با عنوان “موزه هنر ایران” شناخته می شود، یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری تهران است؛ هر چقدر هم که بخواهیم این کاخ زیبا و کم نظیر را به واسطه کلمات و تصاویر ثبت شده به شما معرفی کنیم باز هم از نشان دادن اوج زیبایی و عظمت این کاخ ناتوان خواهیم بود بنابراین بهترین کار ممکن این است که یک روز تصمیم به بازدید از کاخ مرمر بگیرید و از نزدیک شاهد این جاذبه بی نظیر در قلب تهران باشید.

کاخ مرمر به واسطه آینه‌ کاری، خاتم‌ کاری، گچ‌ کاری و نقاشی ‌های برجسته می تواند به صورت یک جا هنر ایرانی را به نمایش بگذارد. این کاخ به قدری زیباست که آن را با مسجد شیخ لطف الله اصفهان در یک رده قرار می دهند و حتی بعضی از گردشگران اعتراف می کنند که عظمت و شکوه این کاخ چیزی فراتر از مسجد شیخ لطف الله در اصفهان است.

اگر تصمیم دارید یکی از بهترین جاهای دیدنی تهران را انتخاب کرده و از آن بازدید کنید ما به شما کاخ مرمر را پیشنهاد می دهیم. قطعا از انتخاب چنین گزینه ای پشیمان نخواهید شد و احتمالا بارها و بارها بخواهید به این کاخ باشکوه سر بزنید و از آن بازدید کنید. با این بخش از وب سایت گردشگری بزن بریم سفر با ما همراه باشید تا به معرفی کاخ مرمر تهران بپردازیم.

کاخ مرمر کجاست؟

کاخ مرمر یا همان موزه هنر ایران در مرکز شهر تهران و در خیابان ولیعصر قرار دارد. فاصله این کاخ که در حد فاصل خیابان امام خمینی و جمهوری واقع شده است تا چهار راه ولیعصر (ایستگاه مترو تئاتر شهر)، ۱٫۴ کیلومتر است. کاخ مرمر تا میدان انقلاب، ۴٫۴ کیلومتر و تا میدان آزادی هم  ۸٫۴ کیلومتر فاصله دارد.

آدرس کاخ مرمر: تهران، خیابان ولیعصر، بین خیابان امام خمینی و جمهوری، موزه هنر ایران (کاخ مرمر سابق)

چطور با ماشین بریم کاخ مرمر؟

شما می توانید با خودرو شخصی تان به خیابان ولیعصر بروید اما قطعا از ترافیک بالای این محدوده در طول روز اطلاع دارید؛ گذشته از اینکه خیابان ولیعصر در محدوده طرح ترافیک قرار دارد و به همین دلیل بهتر است با سرویس های حمل و نقل عمومی به آنجا بروید.

چطور با اتوبوس بریم کاخ مرمر؟

برای دسترسی به کاخ مرمر از طریق اتوبوس و بی آرتی می ‌توانید سوار بی‌آرتی میدان راه آهن – تجریش (پارک وی) شده و در ایستگاه امام خمینی پیاده شوید. از آنجا با حدود ۲۵۰ متر پیاده‌ روی به ‌سمت ولیعصر شمالی به کاخ مرمر می رسید.

چطور با تاکسی بریم کاخ مرمر؟

برای دسترسی به موزه هنر ایران با تاکسی باید از پایانه میدان راه آهن سوار تاکسی ‌های میدان ولیعصر (عج) شده و ۲۰۰ متر بعد از تقاطع امام خمینی – ولیعصر پیاده شوید.

چطور با مترو بریم کاخ مرمر؟

برای دسترسی به کاخ مرمر از طریق مترو باید با استفاده از خط مترو شماره دو (صادقیه/فرهنگسرا) در ایستگاه مترو دانشگاه امام علی (ع) پیاده شده و از آنجا به ‌سمت تقاطع خیابان امام خمینی – ولیعصر بروید. سپس مسیر ولیعصر شمالی را در پیش بگیرید تا کاخ مرمر را در سمت چپ خود ببینید. فاصله ایستگاه مترو تا کاخ مرمر با پای پیاده تنها هفت دقیقه (یعنی چیزی در حدود  ۵۰۰ متر) است.

اطلاعات بازدید از کاخ مرمر تهران

برای اینکه از کاخ مرمر بازدید کنید بهتر است از چند روز قبل، نوبت خود را رزرو کنید. شرایط و اطلاعات بازدید از موزه هنر ایران که همچنان توسط بسیاری از مردم با همان نام سابق و قدیمی خود یعنی “کاخ مرمر” شناخته می شود به شرح ذیل است:

  • باید فرم درخواست بازدید حضوری از کاخ را به صورت اینترنتی تکمیل کنید.
  • موزه هنر ایران (کاخ مرمر) از ساعت ۹:۳۰ الی ۱۶ بدون رزرو قبلی و از ساعت ۱۶ الی ۱۷ با رزرو قبلی برای مراجعه کنندگان قابل بازدید است.
  • در صورتیکه از ساعت ۱۶ الی ۱۷ برای بازدید وقت رزرو کرده اید قبل از مراجعه باید موارد را به شماره ۰۹۳۳۹۷۶۰۶۸۹ اطلاع دهید.
  • برای بازدیدهای گروهی بیش از ۸ نفر، از ساعت ۹:۳۰ الی ۱۶ با شماره ۰۹۳۳۹۷۶۰۶۸۹ تماس گرفته و رزرو بازدید گروهی خود را هماهنگ کنید.
  • در هنگام ورود به مجموعه باید شناسه رزرو را به همراه داشته باشید.
  • حداقل ۱۵ دقیقه پیش از زمان رزرو شده باید در مقابل ورودی موزه هنر ایران حضور داشته باشید.
  • همراه داشتن هرگونه لوازم از جمله کیف، دوربین، موبایل و… به داخل مجموعه ممنوع است و باید به بخش امانت موزه تحویل داده شود.
  • همراه داشتن کارت ملی و یا کارت شناسایی معتبر الزامی است.
  • رعایت حجاب و شئونات اسلامی الزامی است.

هزینه بازدید از کاخ مرمر

هزینه بازدید از کاخ مرمر برای اتباع ایرانی در سال ۱۴۰۰، ۲۰ هزار تومان و برای اتباع خارجی، ۲۵۰ هزار تومان بوده است. شما در زمان رزرو نوبت به صورت اینترنتی نیازی به پرداخت هزینه نخواهید داشت و می توانید هزینه بازدید از کاخ مرمر را در بدو ورود به مجموعه و به صورت حضوری پرداخت کنید.

کاخ مرمر

تاریخچه کاخ مرمر

ساخت این جاذبه گردشگری ارزشمند و کم نظیر به دوره پهلوی اول یعنی زمان حکومت رضاخان بازمی گردد. ساخت کاخ مرمر از سال ۱۳۰۴ آغاز شد و در سال ۱۳۱۶ به اتمام رسید. رضاشاه زمانی مصمم به ساخت کاخ مرمر شد که یک سرپوش طلا با نمایی شبیه به مسجد شیخ لطف الله توسط مردم اصفهان به او تقدیم گردید. او می خواست یک کاخ بی نظیر بسازد و گنبدی باشکوه مانند گنبد مسجد شیخ لطف الله را روی آن قرار دهد.

زمین و باغی که با هدف احداث کاخ مرمر انتخاب شد در ابتدا به شاهزادگان قاجاری و از جمله خاندان خانواده فرمانفرمائیان تعلق داشت. این بنا به دستور رضا شاه و با معماری فردی به نام «لئون تادوسیان» ساخته شد. کاخ مرمر در ابتدا به ‌عنوان دفتر کار و محل اقامت زمستانی پهلوی اول مورد استفاده قرار گرفت. او این کاخ را برای نشان دادن قدرت، عظمت و شکوه سلطنت پهلوی به جهانیان ساخت.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد کاخ سعد آباد تهران

معماری کاخ مرمر تهران

زیربنای کاخ مرمر ۲,۸۷۰ متر مربع است که در زمینی به مساحت ۳۵ هزار و ۴۶۲ متر مربع قرار گرفته است. دلیل نامگذاری این بنا به کاخ مرمر، استفاده از مرمرهای سبز رنگ با نمای گل ‌و بته به همراه نقوش گیاهی و جانوری در نمای بیرونی کاخ است. البته نرده‌ هایی هم از جنس سنگ مرمر در سرسرای کاخ و زیر گنبد اصلی نصب شده ‌اند که در نام گذاری این عمارت به کاخ مرمر بی تاثیر نبوده اند. معمار این بنا از تلفیق دو سبک معماری شرقی و غربی در طراحی کلی بنا استفاده کرده است.

آن چیزی که در وهله اول می بینید درختانی بلند، فضای سبز بسیار زیبا و سحرانگیز به همراه حوض پر از آبی است که در مقابل عمارت مرمر قرار دارند. بنا و گنبد کاخ مرمر در کنار چارچوب ‌های قهوه‌ ای ‌رنگ و درب و پنجره ‌هایی که دورتا دور ساختمان قرار گرفته اند و همچنین منبت‌ کاری های یکسان روی درهای ورودی به همراه  سنگ ‌تراشی ‌های زیبا به سبک دوره هخامنشی، نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کنند.

در طراحی و زیباسازی این کاخ از همه هنرهای اصیل ایرانی از جمله آینه ‌کاری، خاتم‌ کاری، گچ‌ کاری و نقاشی ‌های برجسته استفاده شده است. این موزه در دو طبقه ساخته شده‌است و در تالارهای متعددی که دارد بخشی از تاریخ هنر ایران را به گردشگران و بازدید کنندگان نشان می دهد.

کاخ مرمر

بخش های موزه هنر ایران

مسیر بازدید از موزه هنر ایران که در کاخ مرمر قرار گرفته است از سمت راست طبقه همکف آغاز می‌ شود. در هر کدام از تالارهای موزه هنر ایران با جلوه ‌ای بی ‌نظیر از هنر، تزییات، جلوه، رنگ و نور ایرانی رو به ‌رو خواهید شد؛ این تالارها هرچند کوچک هستند اما با گچ‌کاری ‌های زیبا و نقوش شکوهمند بیانگر ارزش والای هنر در ایران می باشند.

در طبقه همکف چند تالار بسیار زیبا وجود دارند و در یک مسیر مشخص شما را با هنر ایرانی آشنا می کنند. سه تالار اول در طبقه همکف ساختمان مرمر به معرفی آثار ایرانی پیش از تاریخ تا سده ‌های اولیه اسلامی می ‌پردازند. یک تالار دیگر هم در طبقه همکف وجود دارد که بخشی از آثار فاخر هنر ایرانی، اسلامی را به نمایش می‌گذارد.

برای ورود به تالارهایی که در طبقات بالا هستند باید از یک سرسرای بسیار زیبا و سحر انگیز عبور کید که با تزیینات چشم‌ گیر و خیره‌ کننده، شما را شگفت‌ زده خواهد کرد. زیبای هایی مسیر بازدید از تالارها به قدری زیباست که در وصف نمی گنجد و تنها باید از نزدیک و بدون پرده از آن ها بازدید کنید.

طبقه دوم کاخ مرمر دارای ۹ تالار است و از طریق همین تالارهای زیبا و خیره کننده امکان بازدید از آثار هنری بسیار زیبایی را برای شما فراهم می کند که از جمله می توان به نقاشی و نگارگری ایرانی، هنر بافته، خوشنویسی و کتاب ‌آرائی اشاره کرد. در ادامه بخش های مربوط به طبقه اول و دوم کاخ مرمر را ذکر می کنیم.

  • بخش های مختلف طبقه اول: سالن انتظار، بخش اداری، تالار هنر کهن، تالار باستان یک، تالار باستان دو، تالار هنر ایرانی اسلامی، تالار کنفرانس و مسیر بازدید
  • بخش های مختلف طبقه دوم: تالار نقش، تالار رنگ، تالار آینه، تالار ترنج، تالار خاتم، تالار کتابت، تالار صناعت، تالار نور، تالار نگارین

گرچه همه تالارهای موجود در موزه هنر ایران، زیبایی و شکوه خاص خود را دارند اما جایگاه تالار آینه بسیار متفاوت است. تالار آینه که در طبقه دوم قرار دارد به عنوان شاخص ترین بخش بنا شناخته می شود و در نوع خود یکی از بی نظیرترین تالارهای آینه در سطح جهان و زیباترین بخش کاخ مرمر به حساب می آید. تالار آینه به قدری زیباست که به تنهایی مقصد بسیاری از بازدیدکنندگان کاخ مرمر است.

بیشتر بخوانید
همه چیز در مورد کاخ صاحبقرانیه تهران

تغییر نام و کاربری کاخ مرمر در گذر زمان

همانطور که اشاره کردیم این کاخ در ابتدا به عنوان دفتر کار و محل اقامت زمستانی رضا شاه انتخاب شد و تا پیش از تصویب قانون خزانه ملی، محل نگهداری جواهرات ملی ایران بود و به عنوان محل برگزاری دیدارها، ملاقات ‌ها و شرفیابی ‌های رضاشاه مورد استفاده قرار می‌ گرفت. در این مدت کاخ مرمر محل زندگی و اقامت محمدرضا پهلوی و همسر اول وی، فوزیه پهلوی بود به صورتی که حتی مراسم عقد محمدرضا شاه با ثریا اسفندیاری و همچنین مراسم نامزدی ایشان با فرح دیبا نیز در این کاخ برگزار گردید.

در جریان یک ترور نافرجام در سال ۱۳۴۴ که توسط یکی از سربازان وظیفه انجام گرفت پهلوی دوم تصمیم به ترک کاخ مرمر گرفت و دفتر خود را به کاخ صاحبقرانیه برد؛ سپس تصمیم گرفتند تا ساختمان این کاخ را تبدیل به موزه کنند. بدین صورت بود که کاخ مرمر تهران در سال ۱۳۵۵ به موزه تغییر کاربری داد و تا سال ۱۳۵۷ با عنوان «موزه پهلوی» برای همگان قابل بازدید بود. بالاخره کاخ مرمر تهران در ۳۰ خرداد سال ۱۳۵۷ با شماره ۱۶۰۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

پس از انقلاب اسلامی، کاخ مرمر به حالت متروکه درآمد تا اینکه پس از مدتی به‌ عنوان مقر در اختیار کمیته انقلاب اسلامی و پس از آن در اختیار روسای قوه قضاییه قرار گرفت. پس از مرمت هایی که بعد از سال هفتاد روی این کاخ صورت گرفت دفتر مجمع تشخیص مصلحت نظام و دفتر آیت ‌الله هاشمی رفسنجانی (پس از اتمام دوره ریاست جمهوری) به این کاخ منتقل شدند. در این زمان بود که نام «ساختمان قدس» را برای کاخ مرمر انتخاب کردند. کاخ مرمر در سال ۱۳۹۷ به بنیاد مستضعفان تحویل داده شد تا اینکه در سال ۱۳۹۸ با نام «موزه هنر ایران» افتتاح گردید.

کاخ مرمر

جاذبه های گردشگری نزدیک به کاخ مرمر

در صورتی که می خواهید راهی خیابان ولیعصر شوید و از کاخ مرمر بازدید کنید بهتر است برنامه کاملی برای بازدید از جاذبه های گردشگری اطراف کاخ مرمر هم داشته باشید. از مهمترین جاذبه های گردشگری ایران که فاصله اندکی با موزه هنر ایران دارند می توان به موزه ملی قرآن با ۱۷۰ متر فاصله، خانه موزه مقدم با ۴۰۰ متر فاصله، پارک شهر با ۱.۶ کیلومتر فاصله، موزه عبرت تهران با ۱.۹ کیلومتر فاصله و باغ موزه نگارستان با ۴.۴ کیلومتر فاصله اشاره کرد.

تاکنون از کاخ مرمر بازدید کرده اید؟ تجربه خود از این بازدید را در بخش نظرات برای ما و سایر علاقه مندان به جاذبه های گردشگری تاریخی ایران در میان گذارید.

به این نوشته امتیاز دهید
من زهرا هستم عاشق سفر کردن، ادبیات و زندگی به سبک خودم!!! من عاشق کلمات ناب کتابها هستم... از روزی که یادمه یا در حال نوشتن بودم یا در حال کتاب خوندن کتاب و مسافرت برای من، مثل ژلوفن برای بقیه ست...
پست های مرتبط

همه چیز در مورد خانه تاریخی باکوچی کاشان

خانه باکوچی، نگینِ درخشانِ محله سلطان امیراحمد کاشان، یادگاری از دوران زندیه…

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه شاه عباس صفوی

شاه عباس اول، مشهورترین پادشاه سلسله صفوی، نه تنها به خاطر قدرت…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه یخاب کاشان

کوه یخاب، در شمال شهر ابوزیدآباد و شرق شهر آران و بیدگل،…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری کاشان

کاشان است و یک دنیا حرف که برای گفتن دارد! در این…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه های تاریخی کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان محدود به یکی دو مورد خاص نمی شود،…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.