بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا : معرفی دریاچه های ایران

معرفی دریاچه های ایران

معرفی دریاچه های ایران

دریاچه ها یکی از زیباترین دیدنی هایی هستند که در میان جاذبه های طبیعی ایران می درخشند. کسانی که علاقه به آب و تفریحات آبی دارند هر ساله به یکی از دریاچه های زیبای ایران سر می زنند و خوش می گذرانند. خوشبختانه در سراسر ایران دریاچه های زیبایی وجود دارد که باعث می شود هر کسی بتواند با طی کمترین مسافت ممکن به یک دریاچه زیبا رسیده و آب تنی کند یا از زیبایی های آن لذت ببرد. در مقاله ای که هم اکنون شروع به خواندن آن کرده اید قصد داریم تا دریاچه های ایران را یک به یک برای شما معرفی کنیم پس اگر از علاقه مندان به طبیعت گردی هستید این مقاله از بزن بریم سفر را تا انتها دنبال کنید.

دریاچه خزر

دریاچه خزر

دریاچه خزر بزرگترین دریاچه دنیاست و به همین دلیل عموما به آن دریای خزر گفته می شود. دریاچه خزر مرز آبی پنج کشور ایران، قزاقستان، روسیه، آذربایجان و ترکمنستان است. اکثر سواحل دریای خزر در ایران در استان های مازندران و گیلان قرار دارد. این سواحل محبوب مسافران است و در فصل های تابستان و بهار خیل عظیم مسافران برای بودن در کنار سواحل دریای خزر به این استانها سفر میکنند.

دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه

دریاچه ارومیه در میان آذربایجان های شرقی و غربی واقع شده است. اخیرا متاسفانه بخش بزرگی از دریاچه ارومیه خشک شده و مردم آن منطقه را با مشکلات زیست محیطی رو به رو کرده است. این دریاچه که ۱۰۲ جزیره در خود جای داده است هنوز هم بسیاری از زیبایی هایش را دارد. پیش از این که دریاچه ارومیه خشک شود بزرگ ترین دریاچه خاورمیانه بود. رنگ دریاچه گاهی به قرمز تغییر می کند و جذابیت آن دوچندان می شود. این تغییر رنگ به دلیل افزایش جلبک ها، باکتری ها و نمک در آب است. این اتفاق زمانی بیشتر می شود که سطح آب در ماه های تابستان و اواخر بهار کم می شود. یکی دیگر از مناظر شگفت انگیزی که در دریاچه ارومیه مشاهده می کنید کریستال های نمکی هستند که در قسمت هایی که سطح آب پایین است پیدا می شوند.

دریاچه گهر

دریاچه گهر درود

یکی از دیدنی های زیبای شهرستان دورود لرستان و یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری ایران دریاچه گهر است. نام دریاچه گهر نسبت به دریاچه هایی که تاکنون از آن ها نام بردیم کمتر شنیده شده است. همین موضوع نشانه ای از بکر و دست نخورده بودن آن است. این دریاچه در منطقه حفاظت شده اشترانکوه قرار دارد. در منطقه این دریاچه پوشش گیاهی و جانوران متنوعی قرار دارد و برای رسیدن به این دریاچه باید به طور میانگین ۴۰ دقیقه پیاده روی کرد. نگین زاگرس از القاب دریاچه گهر است.

دریاچه نمک قم

دریاچه نمک قم

دریاچه نمک قم به دریاچه حوض سلطان نیز معروف است. دریاچه نمک در شرق قم واقع شده است و با این شهر ۶۲ کیلومتر فاصله دارد. این دریاچه حدودا ۱۸۰۰ کیلومتر مربع مساحت دارد و تنها ۱ کیلومتر مربع آن را آب فرا گرفته است. برای این که آب این دریاچه را تماشا کنید می توانید روی لایه های ضخیم نمک قدم بزنید. یکی از تماشایی ترین منظره هایی که کنار این دریاچه می توانید تماشا کنید منظره دیدنی آسمان پر ستاره است که در طول شب قابل دیدن است. در این دریاچه لیتیوم و مواد معدنی وجود دارد و این موضوع آن را از نظر زیست محیطی دارای اهمیت می کند. وسعت این دریاچه به این بستگی دارد که در طول سال چقدر بارندگی در آن منطقه رخ دهد. رودهای شور و قره چای رودهایی هستند که به این دریاچه می ریزند.

دریاچه انزلی (تالاب انزلی)

تالاب انزلی

یکی از جاذبه های طبیعی معروف استان گیلان تالاب انزلی یا دریاچه انزلی است. این دریاچه بزرگترین دریاچه آب شیرین کشور است. این دریاچه با رشت ۴۰ کیلومتر فاصله دارد. از زیبایی های این دریاچه می توان به گل های نیلوفر آبی کاسپین که روی سطح آب شناور هستند اشاره کرد. می توانید هنگام قایق سواری در این تالاب از تماشای بیش از ۷۸ گونه پرنده مختلف لذت ببرید. اکوسیستم این تالاب کم نظیر است چرا که در آن ۵۰ گونه ماهی و بیش از ۷۸ گونه پرنده در آن زندگی می کنند. آب این تالاب از ۱۱ رود اصلی و ۳۰ رود فرعی تامین می شود.

دریاچه زریوار

دریاچه زریوار

طبیعت کردستان سراسر شگفتی و زیبایی است و یکی از این زیبایی ها دریاچه زریوار است. این دریاچه نزدیک به شهر مریوان قرار دارد و آب آن از طریق آب شدن برف کوه های اطرافش تامین می شود. درباره این دریاچه افسانه های محلی مختلفی وجود دارد. گونه های گیاهی مختلف مانند درخت های بلوط، گلابی و بادام در اطراف این دریاچه وجود دارند. فصل های سرما سطح این دریاچه یخ زده است. در این دریاچه جزیره های کوچکی وجود دارند که از آن ها برای گرفتن ماهی استفاده می شود. علاقه گردشگران به بازدید از دریاچه زریوار باعث شده است که در کنار این دریاچه امکاناتی مانند رستوران، پارکینگ و هتل وجود داشته باشد علاوه بر این که ایستگاه قایقرانی هم ایجاد شده است تا گردشگران بتوانند به قایق سواری در دریاچه بپردازند.

دریاچه مهارلو

دریاچه مهارلو

دریاه مهارلو از دیدنی های استان فارس است. این دریاچه نمکی در ۲۷ کیلومتری شیراز واقع شده است و به دلیل رنگ صورتی متمایل به قرمزش در میان دریاچه های ایران شاخص است. این دریاچه نیز مانند دریاچه ارومیه به خاطر جلبک ها و پتاسیم زیاد خود به رنگ قرمز در می آید. در این دریاچه گونه ای از میگو هم زندگی می کنند که روی رنگ دریاچه تاثیرگذار هستند. از دیدنی های دریاچه مهارلو وجود فلامینگوهای صورتی رنگی است که در فصل های خاصی به این دریاچه مهاجرت می کنند.

دریاچه اوان

دریاچه اوان

در نزدیکی روستای زرآباد میان راه الموت-قزوین دریاچه ای زیبا با منظره ای بکر وجود دارد که نامش اوان است. دریاچه اوان در دامنه کوه خشچال قرار دارد که مکانی بسیار بکر و خوش آب و هوا است. این دریاچه در ارتفاع ۱۸۱۵ متری قرار دارد. قرار گرفتن در این ارتفاع باعث می شود که این دریاچه پاییزها و زمستان های سردی را تجربه کند. اطراف این دریاچه بسیار سرسبز است و یک منظره بی نظیر برای عکاسی بوجود می آید. برای گردشگرانی که به بازدید از این دریاچه علاقه مند هستند امکانات مختلفی در نظر گرفته شده است که از آن جمله می توان به امکانات برای قایقرانی اشاره کرد.

دریاچه چورت

دریاچه چورت

سرسبزی و طراوت استان مازندران سرامد استان های ایران است. یکی از زیبایی هایی که در این استان قرار دارد دریاچه چورت است. این دریاچه با مرکز استان مازندران ۷۱ کیلومتر فاصله دارد و در فاصله ۱۰ کیلومتری روستای چورت واقع شده است. نام دیگر این دریاچه میانشه است. این دریاچه به دلیل وقوع یک زمین لرزه در سال ۱۳۱۸ بوجود آمده است. در مکان این دریاچه در گذشته درخت هایی وجود داشته اند که اکنون با کم شدن سطح آب در تابستان خودشان را نشان می دهند. امکان چادر زدن در کنار دریاچه در فصل های بهار و تابستان وجود دارد. در فصل های سرد نیز می توانید در روستاهای اطراف آن اقامت کنید. هرچند در این دریاچه می توان ماهی گرفت ولی شناکردن در آن ممنوع است.

دریاچه الندان

دریاچه الندان

دریاچه بعدی که قصد معرفی آنرا داریم نیز در استان مازندران است. دریاچه الندان یک دریاچه زیبا در مازندران است که هیچ رودی به آن نمی ریزد. خاک اطراف این دریاچه حالتی خاص دارند که باعث می شوند با بارش حتی کمی برف و باران، آب به سمت دریاچه حرکت کند. نفوذپذیری خاک این دریاچه و اطراف آن بسیار کم است که باعث می شود آب مدت زیادی در دریاچه ماندگاری داشته باشد؛ گونه های گیاهی متنوعی در اطراف این دریاچه وجود دارد که باعث می شود منظره ای کاملا سرسبز شکل بگیرد که برای عکاسی فوق العاده است. این دریاچه در ۶۵ کیلومتری مرکز استان و در نزدیکی محله ازنی واقع شده است.

دریاچه شورمست

دریاچه شورمست

اگر دوست دارید یک دریاچه زیبا را در فضایی مه آلود و آب و هوای ابری تماشا کنید بهترین انتخاب دریاچه شورمست است. این دریاچه نزدیک به شهر پل سفید و فاصله ۲۰۰ کیلومتری تهران قرار دارد. اطراف این دریاچه درختان تنومند و سرسبز وجود دارند. در این دریاچه ماهی های زیادی زندگی نمی کنند به همین دلیل خیلی مورد استقبال ماهیگیران قرار نمی گیرد. در اطراف دریاچه می توانید دوچرخه سواری و اسب سواری کنید. برای این که نهایتا لذت را از زیبایی دریاچه ببرید هم می توانید از قایق های پدالی استفاده کنید. کلبه ها و ویلاهایی در روستاهای نزدیک به دریاچه شورمست قرار دارد که می توانید آن ها را برای اقامت انتخاب کنید.

دریاچه بختگان و طشک

دریاچه بختگان

دریاچه بختگان که در استان فارس قرار دارد دومین دریاچه بزرگ و چهارمین تالاب ایران است. این دریاچه در نزدیکی روستای طشک واقع شده و به دلیل فرونشست میانکوهی بوجود آمده است. دریاچه طشک در شمال غربی دریاچه بختگان وجود دارد و این دو دریاچه از طریق دلتای رود کر به هم متصل می شوند. همین نزدیکی باعث شده است که آب این دریاچه ها از طریق رودخانه تامین می شوند، با این وجود آبشان بسیار شور است. شوری آب باعث شده است که گونه های گیاهی متناسب با آب های شور مانند گز، نی، تنگس، قیچ، آویشن، کاکوتی، گل نرگس و زیره در اطراف آن رشد کنند. هم در دریاچه طشک و هم در دریاچه بختگان جزایر کوچکی وجود دارند که می توان از میان آن ها به نرگس، گنبان و مناک اشاره کرد. طبیعت بکر و زیبای این منطقه هر بیننده ای را شاداب خواهد کرد.

دریاچه کوه گل

دریاچه گل کوه

نام دریاچه کوه گل کمتر از دیگر دریاچه های نام برده شده در لیست شنیده شده است، با این وجود باید اقرار کرد این دریاچه از نظر زیبایی چیزی از دیگر دریاچه های ایران کم ندارد. این دریاچه نیم هکتار مساحت دارد و عمق آن به ۱۵ متر هم می رسد. این دریاچه یکی از بزرگترین دریاچه های غرب ایران است. پوشش گیاهی منطقه این دریاچه غنی است و در اطراف آن چیزی به جز سرسبزی دیده نمی شود. از جمله گیاهانی که در اطراف این دریاچه وجود دارد بابونه، قارچ کوهی، پونه کوهی و ریواس هستند.

دریاچه ولشت

دریاچه ولشت

ولشت یکی از زیباترین دریاچه های مازندران است که هر ساله خیل عظیمی از پرندگان مهاجر را به آغوش می کشد. آب این دریاچه شیرین است و نامش در سال ۱۳۸۸ در فهرست میراث طبیعی ایران ثبت شده است. در این دریاچه می توان شنا کرد، به ماهیگیری پرداخت و حتی دوچرخه سواری نمود. این دریاچه نزدیک روستای کردچال قرار دارد و می توان از کیلومتر ۲۵ جاده چالوس به مرزن آباد به آن دسترسی پیدا کرد.

دریاچه مارمیشو

دریاچه مارمیشو

یکی از زیباترین دریاچه های ایران دریاچه مارمیشو ارومیه است. این دریاچه در غرب ارومیه و در فاصله ۴۵ کیلومتری آن قرار دارد. این دریاچه به مرزهای ترکیه نزدیک است. مارمیشو یک دریاچه کوهستانی است که اطراف آن را کوه ها و صخره ها محاصره کرده اند. از ویژگی هایی که باعث استقبال مردم از این دریاچه شده است می توان به ماشین رو بودن مسیر اشاره کرد به نحوی که میتوان با ماشین تا پای دریاچه رفت و نیاز به پیاده روی ندارد. این دریاچه ۵۰ هکتاری، ۵۰ تا ۶۰ متر عمق دارد و با بازدیدکننده کاری خواهد کرد که تا ساعت ها به تماشای آن بنشیند.

علاقه مندان به دریاچه ها و جاذبه های طبیعی می توانند با سفر به هرکدام از دریاچه های یاد شده لحظاتی بی نظیر برای خود و خانواده شان رقم بزنند. اگر پیش از این به هرکدام از این دریاچه ها سفری داشتید می توانید تجربیات شیرین خود را برای ما در کامنت ها بنویسید.

به این نوشته امتیاز دهید
غزاله با نام مستعار لیدی سئو مهندس کامپیوتر که در زمینه کارشناس تولید محتوا و بهینه سازی سایت (سئو) فعالیت می کنم و عاشق نوشتن و گردش در طبیعت هستم و به همین دلیل نویسندگی بزن بریم سفر رو هم انجام میدم
پست های مرتبط

همه چیز در مورد خانه تاریخی باکوچی کاشان

خانه باکوچی، نگینِ درخشانِ محله سلطان امیراحمد کاشان، یادگاری از دوران زندیه…

۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه شاه عباس صفوی

شاه عباس اول، مشهورترین پادشاه سلسله صفوی، نه تنها به خاطر قدرت…

۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه یخاب کاشان

کوه یخاب، در شمال شهر ابوزیدآباد و شرق شهر آران و بیدگل،…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

جاذبه های گردشگری کاشان

کاشان است و یک دنیا حرف که برای گفتن دارد! در این…

۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه های تاریخی کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان محدود به یکی دو مورد خاص نمی شود،…

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی عادل کاشان

کاشان شهری ۷۰۰۰ ساله است که خانه های تاریخی زیادی را از…

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد دریاچه نمک خور کاشان

دریاچه نمک خور، که به کویر مصر نیز معروف است، در استان…

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد روستای مشهد اردهال کاشان

مشهد اردهال برخلاف آن چیزی که ممکن است در ابتدا تصور کنید…

۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی مهینستان راهب کاشان

شهر زیبای کاشان علاوه بر جاذبه های طبیعی و گل و گلاب،…

۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاه کاربران (1 دیدگاه)

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.