بیشتر بخوانید

تور گردشگری گیلان  – ۱۰ وبسایت برتر فروش تور گیلان تور اصفهان– ۱۰ سایت برتر فروش تور اصفهان تور شیراز – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری شیراز تور مشهد – ۱۰ سایت برتر فروش تور مشهد تور گردشگری ایران – ۱۰ سایت برتر فروش تور گردشگری ایران و سایر کشورهای خارجی تور قشم – ۱۰ سایت برتر خرید تور قشم تور کیش – ۱۰ سایت برتر خرید تور کیش تور مازندران – ۱۰ سایت برتر خرید تور مازندران تور لاهیجان – ۱۰ سایت برتر خرید تور لاهیجان تور ماسوله – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور ماسوله تور نمک آبرود – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور نمک آبرود تور آستارا – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور آستارا تور بندر انزلی – ۱۰ وبسایت برتر خرید تور بندر انزلی تور رشت – ۱۰ سایت برتر خرید تور رشت تور شمال – ۱۰ سایت برتر خرید تور شمال جاذبه های گردشگری رشت جاذبه های گردشگری اصفهان جاذبه های گردشگری کیش جاذبه های گردشگری پلدختر جاذبه های گردشگری تهران جاذبه های گردشگری قشم جاذبه های گردشگری کرمان جاذبه های گردشگری لرستان جاذبه های گردشگری ایران
صفحه اصلی > آسیا و ایران و غرب آسیا و قشم : همه چیز در مورد غار نمکدان قشم

همه چیز در مورد غار نمکدان قشم

همه چیز در مورد غار نمکدان قشم

شهرها و جزایر جنوبی همیشه بخش زیادی از جاذبه های طبیعی ایران را در خود جای داده بودند. یکی از جزایر خلیج فارس که زیبایی های چشمگیری را در خود جای داده است جزیره قشم است. اگر از کسانی هستید که به زیبایی های طبیعی که بدون دخالت بشر بوجود آمده اند علاقه دارید بدون شک از تماشای غار نمکدان قشم لذت می برید. این غار نمکی که ۶ کیلومتر طول دارد، می تواند ساعت ها شما را به خود خیره کند و مجذوب خود نماید. اگر دوست دارید از غار نمکدان قشم بازدید کنید بهتر است قبل از آن با ما در بزن بریم سفر همراه شوید تا شما را با مهم ترین اطلاعات مربوط به این مکان آشنا کنیم. این اطلاعات، سفر را برای شما آسان تر و لذت بخش تر می کند.

آدرس و مسیر غار نمکدان

این غار ۹۰ کیلومتر از شهر قشم فاصله دارد و در قسمت جنوبی جزیره واقع شده است. بعد از رسیدن به ۲ کیلومتری غار با ماشین، باید ادامه مسیر را با پای پیاده طی کنید.

برای رسیدن به غار نمکدان ابتدا به سمت رمکان و بعد به سمت تنبان بروید. حالا مسیر خود را تا طبل ادامه دهید. از این جا به بعد دو راه پیش روی شما قرار دارد. اول می توانید به روستای گوری و سپس به روستای کانی بروید و یک جاده ۱۰ کیلومتری را تا غار طی کنید. دومین راه این است که از روستای طبل به سمت جنوب بروید و بعد از رسیدن به روستای سلخ به یک جاده ۲۲ کیلومتری تا غار نمکدان وارد شوید.

آشنایی با غار نمکدان قشم

در مناطق گرم و کم بارش در گنبدهای نمکی گاهی غارهای نمکی تشکیل می شوند که زیبایی خاصی دارند. جزیره قشم یکی از همین مناطق است که در آن یک گنبد نمکی خودنمایی می کند. این گنبد نمکی بسیار ناهموار است. با نزدیک شدن به بام این گنبد کم کم تعداد سنگ های نمکی کم شده و به سنگ های گچی اضافه می شود.

شیب این گنبد زیاد است به همین دلیل رسیدن به بام آن ممکن نیست. غار نمکی در سال ۱۳۷۷ کشف شد. این کشف به وسیله زمین شناسانی از دانشگاه شیراز و گروهی از زمین شناسان اهل جمهوری چک انجام شد. علت اصلی شهرت غار نمکدان در دنیا این است که این غار بزرگترین غار نمکی دنیاست پیش از آن غاری در فلسطین طولانی ترین غار نمکی دنیا بود.

داخل این غار را که ببینید ابتدا گمان می کنید وارد یک کاخ باستانی شده اید که معماری شگفت انگیزی دارد. برای این که به عمق این غار بروید باید مهارت های غار نوردی را دارا باشید، با این وجود اگر هم مهارت غار نوردی ندارید می توانید از منظره های شگفت انگیز ابتدای غار لذت ببرید.

در چهار طرف گنبد نمکی، دماغه جنوب، قدیس سلخ، دماغه شمال غربی و قدیس باسعیدو قرار دارند. در داخل گنبد نمکی دالان های مختلفی وجود دارند که این دالان ها غار نمکی را تشکیل می دهند. یکی از این دالان ها ۶.۴ کیلومتر طول دارد.

زمین شناسان و دیگر افراد علاقه مند به زمین شناسی از سراسر دنیا برای بازدید از این غار به جزیره قشم می آیند و بازدیدکنندگان این غار تنها محدود به گردشگران داخلی نیست.

غار نمکدان

ویژگی های غار نمکدان قشم

دالان های مختلف غار نمکی ابعاد مختلفی دارند. سقف برخی از دالان ها انقدر بلند است که باید برای دست زدن به سقف از نردبان استفاده کنید. در برخی دالان ها اما برای ادامه حرکت نیاز دارید سینه خیز بروید. معمولا گردشگران راه های سخت را برای بازدید انتخاب نمی کنند.

گردشگران معمولا از دالان نخست غار نمکی فراتر نمی روند. سقف این دالان از قد انسان بالاتر است و می توان در آن به راحتی راه رفت. دالان دوم مسیر سختی دارد و باید از آن سینه خیز عبور کرد. برخی از گردشگران ماجراجو سعی می کنند از این دالان هم عبور کنند. اگر شما از این دسته افراد کنجکاو هستید سعی کنید که حتما لباس اضافه همراه خود داشته باشید و برای خراش های کوچک آماده باشید.

غار نمکی یک دالان سوم هم دارد که فقط غارنوردان متخصص می توانند از آن عبور کنند. عبور از این دالان معمولا به گردشگران توصیه نمی شود چرا که می تواند برای آن ها خطر جانی داشته باشد.

دمای غار در ساعت های مختلف روز و روزهای مختلف سال متفاوت است، با این وجود معمولا داخل غار از بیرون خنک تر است. در این غار رطوبت وجود دارد و به دلیل این که نمک و رطوبت همزمان در آن وجود دارد بویی شبیه به بوی یک خانه قدیمی نم گرفته به مشامتان خواهد رسید. این بو ممکن است برای برخی آزار دهنده باشد هرچند برخی ها هم از آن بدشان نمی آید.

قندیل های غار استحکام زیادی ندارند به همین دلیل بهتر است سعی کنید به آن ها نخورید تا نریزند. می توانید برای جلوگیری از این موضوع دستانتان را در جیب بگذارید.

قدمت و چگونگی پیدایش غار نمکی

غار نمکدان قشم از ۵۷۰ میلون سال پیش شروع به تشکیل شدن کرده است. این تاریخ مربوط به دوره کانبرین می شود یعنی قبل از این که نخستین دایناسور روی کره زمین سر و کله اش پیدا شود این غار شروع به تشکیل شدن کرده است. قندیل های جوان این غار تا ۶ میلیون سال قدمت دارند.

گنبد نمکی از جنس سنگ و نمک است و از سنگ های آذرین تشکیل شده است. این گنبد در ابتدا تنها یک لایه داشت و غار نمکدان زیر آن وجود نداشت. چگالی کمتر نمک از سنگ باعث شد که طی میلیون ها سال نمک ها از صخره ها بالاتر قرار بگیرند. این روند بسیار آرام و صبورانه دنبال شد و رفته رفته قندیل های غار شکل گرفته اند.

غار نمکدان

فهرست هایی که غار نمکدان در آن ها ثبت شده

از آنجایی که این غار به عنوان یک ژئوسایت در ژئوپارک قشم ثبت شده است، یونسکو از آن حمایت می کند. با این وجود این غار هنوز در لیست میراث جهانی ثبت نشده است، اگر در آینده همچنان بدون تغییر باقی بماند در این فهرست نیز ثبت خواهد شد. در سال ۱۳۹۰ غار نمکدان در فهرست میراث فرهنگی ایران به عنوان یک اثر طبیعی قرار گرفت.

اسامی غار نمکدان قشم

غار نمکدان تنها اسم این غار نیست و اسامی دیگری نظیر غار نمکی ۳N، غار نمک قشم و غار سه مرد برهنه نیز به این غار تعلق دارد. حتما نام سه مرد برهنه نظرتان را جلب کرده است. این نامگذاری به زمان پیدایش و نقشه برداری غار نمکدان باز می گردد.

نقشه برداری از غارها تنها با استفاده از عوامل انسان ممکن است. سه تن از زمین شناسان جمهوری چک که در واقع همان سه مرد برهنه هستند برای این که این غار را نقشه برداری کنند باید در بعضی از قسمت ها شنا می کردند.

از آنجایی که آب این غار با نمک مخلوط بود اگر این افراد با لباس داخل آب می شدند رسوب نمک بعد از مدتی لباسهایشان را انعطاف ناپذیر و سفت می کرد پس آن ها به ناچار عریان وارد آب های غار شدند و برای نقشه برداری اقدام کردند.

خفاش های غار نمکی

وقتی که نام غار را می شنویم سریعا یاد خفاش می افتیم. در غار نمکی هم خفاش وجود دارد و بهتر است اگر از خفاش می ترسید این مسئله را پیش از ورود به غار نمکی برای خود حل کنید. اگر با سر و صدا و نور زیاد آن ها را آزار ندهید احتمالا آن ها هم از جایشان تکان نمی خورند، با این وجود آماده پرش های ناگهانی خفاش ها باشید.

ورودی غار نمکدان قشم

ورودی این غار در قسمت جنوبی آن قرار دارد. اطراف ورودی غار نمکدان نمک ها طوری شکل گرفته اند که اگر از قبل ندانید نمک هستند گمان می کنید که یک لایه نازک از برف روی کوه نشسته است. دهانه غار آنقدر وسیع هست که چند نفر همزمان بتوانند از آن وارد شوند.

بعد از این که از ورودی مقداری پیاده روی کردید به دالان ها و قندیل ها می رسید. ورودی این غار شاید آن چیزی که انتظار دارید نباشد و شبیه به ابتدای همه غارهای دیگر باشد، ولی اگر صبر کنید و به حرکت کردن ادامه دهید نهایتا آنچیزی را که انتظارش را داشتید خواهید دید. تا رسیدن به دالان ها مواظب باشید پایتان داخل چاله های کوچک آب نرود.

غار نمکدان

قندیل های نمک

نخستین دیدنی هایی که در غار نمکدان توجه شما را جلب خواهد کرد قندیل های نمکی سقف هستند. از آن جایی که نور از بیرون زیاد به درون غار نمی تابد، برای دیدن این قندیل ها ممکن است نیاز به چراغ قوه داشته باشید. هنگام دیدن این قندیل ها ممکن است چند خفاش هم ببینید پس این پیش زمینه را داشته باشید و شوکه نشوید.

نهر آب غار نمکدان

بالاتر اشاره کردیم که زمین شناسان برای نقشه برداری این غار مجبور شدند در یک نهر آب نمک شنا کنند. این نهر آب نمک خودش اکنون تبدیل به یک جاذبه گردشگری ایران شده است و می توانید از آن بازدید کنید. از آنجایی که در کف چشمه رسوبات نمک و گل اخرا به همراه ترکیباتی مانند اکسید آهن و هماتیت وجود دارد بستر نهر را سرخ رنگ می بینید. آب این نهر زلال است و گاهی می توانید انعکاس قندیل های سقف غار را در این آب ببینید.

بهتر است اگر پوستتان خشک است دستتان را در آب فرو نبرید، زیرا حجم بالای رسوب نمک در آب به خودی خود باعث خشکی پوست می شود. نهر آب و نمک غار نمکدان از گوشه کنار همین غار سرچشمه می گیرد. در دل گنبد نمکی یک حوضچه سفیدرنگ قرار دارد که در تمام فصول پر آب است.

استلاکتیت و استلاگمیت غار نمکدان

این دو اسم که تلفظشان کمی سخت هم هست در واقع همان قندیل های نمکی هستند که در غار وجود دارند. استلاکتیت به قندیل های چسبیده به سقف و استلاگمیت به قندیل های روی زمین می گویند. گاهی قندیل ها از بالا و پایین به یکدیگر چسبیده اند و باعث ایجاد یک ستون از نمک در میانه غار شده اند.

تعدادی از این ستون های نمکی ممکن است شما را مجبور کنند بدنتان را برای ادامه مسیر بچرخانید و به زاویه های خاصی در آورید. از آنجایی که این قندیل ها روی زمین هم قرار دارند علاوه بر این که باید مواظب باشید سرتان به آن ها اصابت نکند باید مراقب جلوی پایتان نیز باشید که با قندیل ها برخورد نکنید.

شاید فکر کنید که همه این قندیل ها و دیواره ها به دلیل سفیدی نمک سفید هستند، اما باید بدانید که در دالان های غار نمکی حداقل ده رنگ مختلف روی دیواره ها وجود دارد و این تنوع رنگ منظره ای شگفت انگیز برای شما ایجاد خواهد کرد.

خواص نمک غار نمکدان

نمک این غار دارای ترکیباتی نظیر منیزیوم، کلسیم، پتاسیم، روی و منگنز است. در صورتی که این نمک به صورت درست و با تجویز یک پزشک آگاه مصرف شود خواص زیادی خواهد داشت که خاصیت درمانی نیز بخشی از آن هاست.

این نوع نمک چربی های زائد و تورم بدن را کاهش می دهد. کپسول نمک طبی یکی از مکمل هایی است که ورزشکاران حرفه ای از آن استفاده می کنند. نمک های تصفیه شده صنعتی همان نمک هایی هستند که مواد معدنی شان در فرایند تصفیه از بین می رود و دارای مضراتی برای بدن هستند.

بهترین زمان بازدید از غار نمکدان

برخی گمان می کنند که جزیره قشم در تمام ساعات روز و همه فصول سال گرم است، ولی این تصور غلط است. برای سفر به قشم در فصل زمستان و بازدید از غار نمکدان بهتر است لباس گرم همراه خود داشته باشید. از اواسط پاییز تا اواسط فروردین ماه آب و هوای جزیره مطلوب است و این زمان بهترین زمان برای سفر به قشم است.

سعی کنید ساعتی از روز را برای بازدید انتخاب کنید که تا تاریک شدن هوا زمان زیادی باقی مانده باشد، چرا که بازدید از این غار زمانی لذت بخش تر است که بتوانید با نور آفتاب جزئیات آن را ببینید و در هوای تاریک چیزهای خیلی زیادی را از دست داد.

اگر می خواهید زمانی از قشم بازدید کنید که مسافران کمتری در این جزیره حضور دارند می توانید روزهای غیر تعطیل را برای سفر انتخاب کنید. در اسفند و نوروز تعداد مسافران حاضر در جزیره و بازدیدکنندگان از غار نمکدان بسیار بیشتر است.

ساعات بازدید از غار نمکدان

ورود به غار نمکدان قشم محدودیت ساعت ندارد و می توانید در هر ساعتی نسبت به بازدید از آن اقدام کنید. همچنین نیازی نیست که برای بازدید از این غار هزینه ای بپردازید.

غار نمکدان

 

برای کسانی که به جاذبه های طبیعی ایران علاقه مند هستند غار نمکدان یک گزینه عالی برای بازدید و لذت بردن است. همچنین می توانید بعد یا قبل از بازدید از این غار از دیگر جاذبه های گردشگری ایران که در قشم قرار دارند نیز بازدید کنید.

به این نوشته امتیاز دهید
سفر یکی از الزامات زندگی انسانی است. در وبسایت بزن بریم سفر در کنار هم با محبوبترین و برترین جاذبه های گردشگری ایران و جهان آشنا می شویم تا با سفر به این نقاط خاطره ای به یاد ماندنی را بر جای گذاریم.
پست های مرتبط

همه چیز در مورد جشنواره (مراسم) گلابگیری کاشان

با فرارسیدن عید نوروز و فصل بهار بسیاری از افراد از تعطیلات…

۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد آرامگاه سهراب سپهری در کاشان

جاذبه های گردشگری کاشان صرفا به چند خانه تاریخی محدود نمیشود بلکه…

۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد بقعه خواجه تاج الدین کاشان

در میان انبوه جاذبه‌های تاریخی و مذهبی شهر کاشان، بقعه خواجه تاج…

۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی بهی کاشان

دوران قاجار در بحث سازندگی دوره تاریخی و سرنوشت سازی در تاریخ…

۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد خانه تاریخی تاج کاشان

کاشان جز شهرهایی است که دارای زیباترین خانه‌های ایرانی با سبک معماری…

۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد مجتمع تجاری سفید کاشان

به کاشان سفر کرده اید و قصد بازار گردی دارید؟ مجتمع تجاری…

۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد مجتمع تجاری سبز کاشان

بسیاری از افرادی که کاشان را برای سفر انتخاب میکنند، یا به…

۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد مرکز خرید شفق کاشان

اهل ایران گردی هستید و به شهرهای مختلف کشورمان سفر می کنید…

۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز در مورد کوه اردهال (دومیر) کاشان

شهر کاشان با داشتن کوه های بلند و با صفا، یکی از…

۳ اردیبهشت ۱۴۰۳

دیدگاهتان را بنویسید

درباره بزن بریم سفر

بزن بریم سفر یک مجله گردشگری است که تلاش میکند تا با معرفی مناطق گردشگری، تفریحی، زیارتی، سیاحتی کشورها و شهرهای مختلف به آن دسته از افرادی که قصد سفر به این مناطق را دارند کمک کند تا با دانش بالاتری به سفر خود پرداخته و با کسب اطلاعات بیشتر در خصوص جاذبه های گردشگری ایران از سفر خود لذت بیشتری ببرند.

© تمامی حقوق مادی و معنوی مطالب برای بزن بریم سفر محفوظ است. کپی برداری از مطالب به هر نحو بدون ذکر منبع و لینک دادن به آن ممنوع است.